Ο Γεωργούντζος, ο ΠΑΟΚ και τα … Σπορ

Τον τελευταίο καιρό, ο Σωτήρης Γεωργούντζος είναι στην επικαιρότητα, όχι μόνο για τις θρυλικές περιγραφές στους αγώνες της Καλαμάτας, της "Μαύρης Θύελλας", όπως επιμένει να την αποκαλεί ο ίδιος, αλλά λόγω κυρίως του ξεσπάσματός του, όταν η ομάδα της πόλης του έχασε και τη 2η θέση στην Γ΄ Εθνική, κάτι που τον ώθησε στο να παρομοιάσει την Καλαμάτα με τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: thesspotrs.gr
Ο Γεωργούντζος, ο ΠΑΟΚ και τα … Σπορ

Ο δημοσιογράφος από την Καλαμάτα, δεν είναι άσχετος ούτε με τον ΠΑΟΚ, ούτε με τη Θεσσαλονίκη, στην οποία σπούδασε και ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία από τα ΣΠΟΡ του Βορρά.

Ο Γεωργούντζος έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα vice.com. Απολαύστε την...

- Σωτήρη, καλησπέρα. Θέλω να μου πεις πότε είχες το πρώτο «ξέσπασμα»;
«Κοίταξε να δεις, το πρώτο σοβαρό επεισόδιο ήταν στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ πριν από εφτά χρόνια. Σε ένα ματς Καλαμάτα – Πανσερραϊκός στην Τρίπολη. Έβαλε γκολ ο Ρέιζερ στο 93′. Ήταν τιμωρημένη τότε η Καλαμάτα, την πήγε να παίξει εκεί ο Θεοδωρίδης ο αείμνηστος του Πανσερραϊκού και ήταν υποτίθεται αδιάφορη. Ήταν στο μικρόφωνο ο Χρήστος ο Κοντός με τον Γιάννη το Σαντοριναίο, μπαίνει το γκολ και εγώ τρελαίνομαι και κάνω τρις χειρότερα από τώρα. Όχι σαν Βραζιλιάνος, σαν εξωγήινος έκανα. Και με αφήνουν τρία λεπτά τα παιδιά στον αέρα, έγινε χαμός. Δεν το έχω αυτό το ηχητικό, αν το βρει κάποιος να με βρει να μου το δώσει. Δεν είχαν μπει όμως τότε στο τριπάκι. Μετά που διαδόθηκε στο internet άρχισε να με μαθαίνει ο κόσμος. Είχα όμως πρόβλημα στην ΕΡΑ, ήθελαν να με διώξουν και κατάφεραν κάποια παιδιά από εκεί να με κρατήσουν. Για αυτούς ήταν πολύ περίεργο να βγαίνει κάποιος και να κάνει έτσι, σαν παλαβός. Αλλά κράτησαν το τρέιλερ. Ακολούθησαν κι άλλα κι άρχισε να αρέσει στον κόσμο. Το internet είναι όλα τα λεφτά. Δεν υπάρχει, ειδικά για την επαρχία. Θα βάλει ο άλλος "Γεωργούντζος" και θα τα δει όλα. Από εκεί άρχισε να μεγαλώνει και το site μας το sportstonoto.gr και να γίνεται χαμός».

- Θέλω να μιλήσουμε λίγο για το τοτέμ των εγχώριων ποδοσφαιρικών περιγραφών, το γκολ του Ψυχογιόπουλου ;
Ναι, αυτό. Έπαιζε Καλαμάτα-Πανηλειακός. Στο 97′ κάνει το 1-0 η Καλαμάτα με τον Ψυχογιόπουλο και εκεί τρελάθηκα, βάρεσα και το χέρι κάτω ενώ ήμουν στον αέρα. Ξεκίνησε από ένα site που το πρόβαλε και άρχισε να γίνεται της τρελής, μέχρι που έφτασε το εκατομμύριο χτυπήματα. Συνέχισα έτσι αφού άρεσε στον κόσμο, τα έβαζα και στο internet και τρελαινόντουσαν. Και για την εκπομπή μου όσοι λένε ότι είναι στημένη, δεν ξέρουν. Ας ρωτήσουν αυτούς που είναι στη Μεσσηνία. Οκτώ χρόνια έχουν γίνει φοβερά σκηνικά. Είχε βγει ο Γιώργος ο Γεωργίου και είχε πει ότι το Αιγάλεω με την Καλαμάτα είναι άσος από εδώ μέχρι την Κυπαρισσία και μπούκαρε μέσα στο στούντιο ο Βασίλης ο Παπαχρήστου ο προπονητής. Κυνήγαγα τον Ψωμιάδη και τον Μπέο στην εκπομπή μου. Αλλά δεν υπήρχε το internet τότε. Το ποτήρι που έσπασα τώρα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά, αν τα βρω θα γίνει χαμός. Αλλά θέλει δουλειά. Έχω βραβευτεί και από τον ΠΣΑΤ μια φορά. Δεν είναι τυχαία η εκπομπή μου».

- Θες να πεις κάτι σε αυτούς που σε χαρακτηρίζουν γραφικό;
«Δεν είμαι γραφικός. Το επιστρέφω σε αυτούς που μου το λένε. Είμαι ενθουσιώδης και αυθόρμητος. Το γραφικός είναι ύβρις. Το λένε αυτοί που τους αρέσουν οι κοιμισμένοι, γιατί μόνο σοβαρούς δεν τους λες. Τι θέλει ο τηλεθεατής; Το κλασικό; Αν βαριέσαι αδερφέ να περιγράψεις κάτσε σπίτι, πήγαινε στην εκκλησία, στο κατηχητικό. Η μπάλα θέλει ενθουσιασμό. Πιστεύω σε ένα διαφορετικό στιλ τηλεόρασης και έχω και και τον Μπιστικέα δίπλα μου. Ποιος θα μου διδάξει τηλεόραση; Εγώ προτείνω, δεν κατηγορώ αυτούς που κάνουν το αντίθετο. Γιατί να λέμε "α, τι ωραίος ο λατίνος ο σπίκερ, ο Ισπανός ο σπίκερ" και να μη λέμε ο Έλληνας; Μόνο στις περιγραφές είμαστε κοιμισμένοι, στα άλλα όχι».

- Τι κάνεις μετά τις εκπομπές και τις περιγραφές;
«Δεν μπορώ να κοιμηθώ μέχρι τις εννιά το πρωί. Πάω με το αυτοκίνητο βόλτες στην έρημη πόλη. Είμαι πολύ χαρούμενος όμως, η μισή ένταση είναι από τη χαρά μου. Από την ικανοποίηση που οκτώ χρόνια τώρα η εκπομπή προχωράει και μπορεί να πάει παραπάνω. Μέσω της Καλαμάτας μπορούμε να κατακτήσουμε την Ελλάδα. Μέσω του Ίντερνετ. Έχει σημασία που είμαστε στην Καλαμάτα και όχι σε ένα μεγάλο κανάλι στην Αθήνα. Μέσω του μικρού Μέσου δείχνει μαγκιά, δείχνει ότι ο κόσμος σε αγαπάει, σε θέλει. Υπάρχουν βέβαια και οι κακεντρεχείς, που δεν καταλαβαίνουν. Και ο πατέρας μου για παράδειγμα δεν καταλαβαίνει αυτό που κάνω. Δεν ξέρει, έκαστος στο είδος του».

- Εκτός τηλεόρασης είσαι ίδιος; Μπαίνεις μέσα, φωνάζεις, δίνεις σόου;
«Αν με δεις εκτός περιγραφών είμαι γατάκι. Βγαίνω έξω και ντρέπομαι να χαιρετίσω τον κόσμο. Δεν θέλω αυτό που γίνεται, ειδικά τώρα με τη δημοσιότητα. Όπου πηγαίνω με ξέρουν, αλλά ντρέπομαι, είμαι σεμνός και συνεσταλμένος. Προτιμώ τα μικρά καφέ, δεν θέλω να χαιρετάω, να νομίζουν ότι είμαι ψώνιο. Εντελώς διαφορετικός από αυτό που βλέπεις στην τηλεόραση. Χώνομαι σε μια γωνιά, παίρνω την εφημερίδα μου, γράφω στο site μου χωρίς να με παίρνει κανείς χαμπάρι. Δεν βγαίνω πολύ. Με φίλους και καμιά αιθέρια ύπαρξη, χωρίς να βλέπει κανείς. Ο χαβαλές που κάνω είναι μέσα στο πρόγραμμα, μέσα στο promotion. Έξω είμαι γατάκι».

- Θεωρείς τον εαυτό σου πρώτα δημοσιογράφο και μετά οπαδό ή το αντίθετο;
«Αυστηρά πρώτα δημοσιογράφο. Πίστεψε με και χωρίς να παρεξηγηθώ από τους φίλους της Καλαμάτας. Αν μετέδιδα Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ τα ίδια θα έκανα».

- Τι ήθελες να πεις όταν δήλωσες ότι η Καλαμάτα έχει γίνει ΠΑΟΚ;
«Εγώ τον ΠΑΟΚ τον αγαπάω. Έχω δουλέψει εφτά χρόνια στα Σπορ του Βορρά, όταν πουλούσαν 120.000 φύλλα. Την ομάδα την αγαπάω. Είπα ότι τα γατάκια του Γεωργιάδη και ο Σαββίδης που πανηγύριζε όταν έχανε το Κύπελλο και έβγαζε φωτογραφίες έχουν καταντήσει τον ΠΑΟΚ Καλαμάτα και ο Ράλλης την Καλαμάτα ΠΑΟΚ. Αυτό είπα. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατεβάζει 350 πούλμαν, να τα βλέπεις και να κλαις και να τρώει τέσσερα από τον φετινό Παναθηναϊκό. Κλαίω όταν βλέπω τον ΠΑΟΚ. Πρέπει και ο αδερφός μου ο Μήνος να αρχίσει να τους αγριεύει λίγο. Αλλά πρέπει να λυθεί η παρεξήγηση. Θέλω τον ΠΑΟΚ μεγάλο, σαν τον Ολυμπιακό και ακόμα παραπάνω, όχι να τρώει τέσσερα. Μας ενώνει το μελανόλευκο χρώμα, ο Μαυρέας, ο Γεωργόπουλος».

- Με τους οργανωμένους της Καλαμάτας έχεις προβλήματα;
«Τους πείραξε το άνοιγμα της εκπομπής σε όλη την Πελοπόννησο, γιατί τώρα έχω Πανηλειακό, Παναχαϊκή, όλες της ομάδες. Είμαι δίκαιος κι αν αδικηθεί άλλη ομάδα θα το πω. Αυτό δεν τους αρέσει. Θέλουν οπαδική εκπομπή και εγώ δεν κάνω. Αν θέλουν ας κάνουν τα παιδιά αυτά, που τα αγαπώ και τα εκτιμώ. Εγώ είμαι για όλους και τώρα θέλω να απευθυνθώ σε όλη την Ελλάδα. Ίσως η πολλή αγάπη φέρνει και την κόντρα, την ένταση. Πάλι μαζί θα είμαστε σε λίγο, αλλά δεν αλλάζω. Ακόμα και στο Καλαμάτα-Πιερικός είχα πει στην ΕΡΑ ότι δεν ήταν πέναλτι. Παρότι έκανα σαν μουρλός».

- Σε πείραξε που ο Αλέφαντος σου την είπε ενώ μιλούσατε μια χαρά;
«Μου είχε πει αυτά που μου είχε πει, αλλά έχει βγει 10 φορές στην εκπομπή κι αν τον ξαναπάρω θα ξαναβγεί».

- Ο Γιώργης ο Μπιστικέας που έχεις δίπλα σου είναι τόσο τεράστιος και τιτάνας όσο λες;
«Ο Μπιστικέας είναι ο Αλέφαντος του Νότου, με την καλή έννοια. Εγώ τον ανακάλυψα, είναι φίλος του Αλέφα και του Δομάζου. Έχει παίξει 15 χρόνια στην Α' Εθνική. μου αρέσει το στιλ του, σπάει και αυτός κανένα ποτήρι άμα λάχει. Δεν στρογγυλεύει την κουβέντα. Δεν είναι γατάκι. Έχει και αυτός της αμαρτίες του, αλλά δεν με ενδιαφέρουν. Εμείς κάνουμε ένα σόου και είναι από τους πρωταγωνιστές».

Διαβάστε ακόμη...