«Νέα δεδομένα με βίαιο τρόπο»

«Βίαια» χαρακτήρισε την περικοπή της επιχορήγησης ο πρόεδρος ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Sentra Fm 103,3.
Πηγή: sentragoal.gr
«Νέα δεδομένα με βίαιο τρόπο»

Είπε πως οι περικοπές σε σχέση με το 2009 είναι μεγαλύτερη του 80%. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση, ενώ θα επιδιώξει συνάντηση και με τον Υπουργό, Γιάννη Ανδριανό ενώ αναφέρθηκε και στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου.

Για το Final Four του Κυπέλλου στην Καλαμάτα:

«Μέσα σε μια εποχή που προσπαθούμε να ετοιμάσουμε μια γιορτή για το άθλημά μας στην Καλαμάτα, έρχεται μια ανακοίνωση, την οποία περιμέναμε και επιβεβαιώνει ότι θα υπάρχει μια περικοπή στις επιχορηγήσεις σε όλα τα αθλήματα, όχι μόνο στο βόλεϋ. Μια περικοπή ύψους 80% σε σχέση με το ποσό του 2009. Για την ακρίβεια έχουμε πάρει λιγότερα από 20% σε σχέση με αυτά που πήραμε το 2009. Σημειώστε πως το 2009 πήραμε 4,5 εκ. Ευρώ, το 2010 πήραμε 3,8 εκ. Ευρώ, το 2011 πήραμε 3 εκ. Ευρώ, το 2012 πήραμε 2,4 εκ. Ευρώ, το 2013 πήραμε 1,7 εκ. Ευρώ και το 2014 φτάσαμε στα 790.000 Ευρώ».

Για τις δραματικές μειώσεις στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών:

«Πρέπει να υπάρξει μια κινητικότητα άμεσα. Ελπίζω ότι σε αυτή τη συνάντηση θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το θέμα, να βρεθεί κάποια λύση και να βρούμε διεξόδους. Πρέπει να βρούμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας. Οι ομοσπονδίες έχουν τις υποχρεώσεις του δημοσίου τομέα και τα δικαιώματα του ιδιωτικού. Το κράτος έρχεται και μας ζητάει να πληρώνουμε νοίκι στο ΟΑΚΑ. Δηλαδή μας δίνει έτσι κι αλλιώς λιγότερα, αλλά μας τα παίρνει μέσω του ΟΑΚΑ»

Για τα νέα οικονομικά δεδομένα:

«Εφόσον μαθαίνουμε κάποια πράγματα και προσαρμοζόμαστε στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, δεν μπορεί το κράτος να μας αναγκάζει να ξαναπροσαρμοστούμε και σε άλλα νέα δεδομένα με τόσο βίαιο τρόπο»

Για την «επόμενη ημέρα» του ελληνικού βόλεϊ:

«Έχουμε ετοιμάσει ένα σχέδιο, για να είμαστε πρωτοπόροι, να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Έχουμε ενημερώσει όλα τα σωματεία. Το φοβερό είναι πως έχουμε αύξηση του αριθμού των σωματείων, αλλά και των αθλητών, ενώ παράλληλα έχουμε μείωση των επιχορηγήσεων»

Για το πόσο θα επηρεάσει το θέμα της επιχορήγησης τις εθνικές ομάδες:

«Φυσικά και υπάρχει ζήτημα της λειτουργίας των εθνικών ομάδων. Τι να συζητάμε για εθνικές ομάδες. Εδώ καλά καλά δεν μπορούμε να καλύψουμε τα λειτουργικά μας έξοδα αν παραμείνει αυτό το ποσό. Ευτυχώς έχουμε την ετήσια, πολύ μεγάλη συνέλευση σε 10 μέρες στη Χαλκίδα, όμως πριν από αυτήν, θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε»

Για τις φετινές διοργανώσεις της ΕΟΠΕ:

«Θα ήθελα να πω πως στην Καλαμάτα γίνεται μία προσπάθεια να συνδυαστεί το όμορφο θέαμα. Φέτος έχουμε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και στους άνδρες και στις γυναίκες και με εκπλήξεις, αλλά και πολύ ανταγωνισμό. Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια να έχουμε φέτος κανονικά αγώνες με κόσμο, σε συνδυασμό με τη βοήθεια των ομάδων, με τις οποίες έχω ήδη κάνει τις πρώτες επαφές. Φυσικά βοηθά και η παρουσία της δημόσιας τηλεόρασης, που θα βάλει τη διοργάνωση στα σπίτια όλων»

Για την πιθανή συνάντηση με τον Γιάννη Ανδριανό:

«Εμείς θέλουμε τον υπουργό αθλητισμού, αλλά και την ολυμπιακή επιλογή να βγει μπροστά και να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε».

Διαβάστε ακόμη...