Πουρλιοτόπουλος: «Ο Γκαρσία είναι τεράστιο κεφάλαιο στον ΠΑΟΚ, θα σεβαστούμε την απόφασή του»

Ο διοικητικός υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, μίλησε για το σπουδαίο έργο που γίνεται στα «φυτώρια» του Δικεφάλου, τις σχέσεις Λουτσέσκου-Μπότο-Γκαρσία αλλά και το μέλλον του Ουρουγουανού στους ασπρόμαυρους.
Πηγή: sdna.gr
Πουρλιοτόπουλος: «Ο Γκαρσία είναι τεράστιο κεφάλαιο στον ΠΑΟΚ, θα σεβαστούμε την απόφασή του»


Αρχικά, ο κ. Πουρλιοτόπουλος μίλησε για τις απανωτές επιτυχίες των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας στο Metropolis FM πως: «Είναι δεδομένο ότι υπάρχει χαρά και αισιοδοξία. Eγώ θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές, τις οικογένειές τους αλλά και γενικότερα σε όσους στηρίζουν αυτά τα παιδιά. Πάντοτε το μότο μας είναι ότι τα πρωταθλήματα δεν είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν, αλλά στόχος μας είναι η δημιουργία του Έλληνα ποδοσφαιριστή του αύριο. Στόχος μας είναι να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά τα άυλα ψυχοπνευματικά χαρακτηριστικά του νικητή, για να παίξουν αργότερα και στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ»

Για τους στόχους της επόμενης ημέρας: «Η επόμενη μέρα δεν σταματάει ποτέ, είναι πολύ σημαντική. Εγώ θα πάω να τους στηρίξω μόνο αν δεν υπάρχει μια ευτυχής κατάληξη. Συμμετέχουμε με πάρα πολλά ηλικιακά τμήματα σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά τουρνουά, για να παρακολουθούμε ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Για το μέλλον όλων αυτών των παιδιών που βγαίνουν από τις ακαδημίες και για την ιδέα της «Ελληνικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου»: «Είναι πολύ σημαντικό παιδιά που υπολογίζονται στην πρώτη ομάδα, να έρχονται και να διεκδικούν παρόν και μέλλον στην επαγγελματική ομάδα.

Είναι ξεκάθαρο ότι όταν άρχισα να ασχολούμαι με τις ακαδημίες μαζί με τον κ.Ζαγοράκη από το 2007, στόχος μας ήταν να αναβαθμίσουμε τον όρο του Έλληνα ποδοσφαιριστή, γιατί τότε ερχόντουσαν «καραβιές» ξένων παικτών. Είμαστε άνθρωποι που έρχονται από το ελληνικό ποδόσφαιρο, θέλαμε να αναβαθμίσουμε την ακαδημία μας, ώστε να δημιουργήσουμε μια ελληνική σχολή ποδοσφαίρου.

Πάνω σε αυτό στηρίξαμε και όλη μας την θεωρία για τις ομάδες Β. Ήμασταν πρωτοπόροι αλλά βρήκαμε και άλλους ανθρώπους που συμφώνησαν μαζί μας. Είναι ό,τι πιο καινοτόμο έχουμε αποφασίσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε η ακαδημία του ΠΑΟΚ να έχει έναν κυρίαρχο ρόλο στην Ελληνική Ακαδημία Ποδοσφαίρου».

Για το αν έχουν βοηθήσει ουσιαστικά οι ομάδες Β: «Είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα Β καλύπτει το μεταβατικό στάδιο, καθώς τα παιδιά στα 18 τους δεν είναι έτοιμα να πάνε κατευθείαν σε μια μεγάλη ομάδα. Συνήθως υπάρχουν απογοητεύσεις, γιατί μέχρι να προσαρμοστεί κάποιος, μπορεί και να ξεχνιότανε»

Για το αν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ Λουτσέσκου-Γκαρσία: «Έχει υπάρξει πολλές φορές στο παρελθόν επικοινωνία μεταξύ τους, πλέον όμως είναι στα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή. Έχει γίνει επαφή μεταξύ των προπονητών, από πέρυσι τον Αύγουστο. Δεν έχουν κάτσει όλοι όμως στο ίδιο τραπέζι, δεν υπάρχει και λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Έχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις όλοι τους... Ο αθλητικός διευθυντής είναι υπεύθυνος να το κάνει αυτό».

Για το αν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μπορεί να αναλάβει ρόλο προπονητή στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Για κάποιο χρονικό διάστημα ήμουν ο τιμ μάνατζερ της ομάδας και είχα περισσότερες προσωπικές επαφές με τον Μπίσεσβαρ. Σε χαλαρές συζητήσεις που είχαμε μεταξύ μας είπε ότι όταν και εφόσον σταματήσει το ποδόσφαιρο, θα ήθελε να κάνει κάτι αντίστοιχο με τον Βλάνταν Ίβιτς και τον Πάμπλο Γκαρσία. Αλλά και να το ήθελε δεν θα το έλεγε σε μένα, θα το έλεγε και πάλι στον κ. Μπότο».

Για το αν ο Ιβάν Σαββίδης συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Ο Ιβάν διατηρεί το μπάτζετ, είναι ένα από τα μεγαλύτερά μπάτζετ και έχει μόνο ανοδική πορεία. Το έχω πει πολλές φορές, μέχρι να έρθει η ευλογία του Ιβάν Σαββίδη μπορούσαμε να ονειρευόμαστε. Πλέον κάναμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Τώρα έχουμε την υποχρέωση να το διατηρήσουμε όλο αυτό».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο μέλλον του Πάμπλο Γκαρσία στην Β ομάδα του ΠΑΟΚ: «Για το αν θα μείνει, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Ο σύλλογος τον σέβεται και τον έχει στηρίξει. Είναι τεράστιο κεφάλαιο στον ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα μαζί του. Αν όμως έχει αποφασίσει πως θέλει να αλλάξει επίπεδο και να βγει στο ανδρικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, θα σεβαστούμε την απόφασή του. Τα πράγματα είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα».

Διαβάστε ακόμη...