Οι σκέψεις Λουτσέσκου για την ενδεκάδα κόντρα στην ΑΕΚ

Από thessports.gr:Το ντέρμπι της Τούμπας την Κυριακη με την ΑΕΚ πλησιάζει και στον ΠΑΟΚ οι πυρετώδεις προετοιμασίες για ένα κρίσιμο ματς κορυφώνονται ειδικά σε ότι αφορά το τακτικό κομμάτι και το τι ζητάει από τους παίκτες του ο Ραζβάν Λουτσέσκου.
Πηγή: thessports.gr
Οι σκέψεις Λουτσέσκου για την ενδεκάδα κόντρα στην ΑΕΚ

Άπαντες στον Δικέφαλο γνωρίζουν πως η αναμέτρηση με την Ένωση είναι αυτή που θα... ξεκλειδώσει την επόμενη πίστα στο πρωτάθλημα. Η πρώτη πίστα ξεκλειδώθηκε για τον ΠΑΟΚ μετά την νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τώρα έρχεται μπροστά για την ομάδα του Λουτσέσκου μια νέα πρόκληση.

Ο 54χρονος κόουτς έχει εφιστήσει την προσοχή στους παίκτες του για την αναμέτρηση αυτή και θέλει από αυτούς το μάξιμουμ της προσήλωσης και της αυτοσυγκέντρωσης από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν θέλει να παρασυρθεί η ομάδα του από την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στην Τούμπα, υπηρετώντας το πλάνο, ένα πλάνο ανάλογο με αυτό που έφερε την νίκη με 2-0 στον αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα αμιγώς για τον Λουτσέσκου, το καλό είναι ότι κατά την διάρκεια της διακοπής δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα με τραυματισμό. Ίσα – ίσα που σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη θα υπάρχει και η επιστροφή του Ίνγκι Ίνγκασον στην βασική ενδεκάδα, με τον Ισλανδό να είναι απολύτως έτοιμος.

Η αμυντική πεντάδα θα επιστρέψει στην κανονικότητα της αφού εκτός του Ίνγκασον, ο Τζουάν Σάστρε θα είναι στην ενδεκάδα αντί του Κεντζιόρα που και δεν ήταν καλός με τον Άρη αλλά και αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Στα αριστερά θα είναι ο Ράφα Σοάρες, ενώ ο Κουλιεράκης θα είναι παρτενέρ για 22η φορά φέτος του Ίνγκασον στα στόπερ. Ιδιαιτέρως ανεβασμένος σε αυτό το παιχνίδι θα είναι ο Ντόμινικ Κοτάρσκι μετά από την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Αγγλία, όντας και ο αρχηγός της εθνικής Ελπίδων της Κροατίας.

Στα χαφ ο Στέφαν Σβαμπ έχει το μομέντουμ μετά την επιδραστική του εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Άρη για να πάρει την φανέλα βασικού δίπλα στον Ντόουγκλας Αουγκούστο, αν και στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ ο Τιάγκο Ντάντας ήταν αυτός που αρχίσει το ματς ως δίδυμο με τον Βραζιλιάνο χαφ.

Στην τριάδα μεσοεπιθετικά μπορεί ο Τάισον να πέρασει ως αλλαγή στο «Βικελίδης» και να άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά, αντί του Κάλεντ Νάρεϊ αλλά ο Γερμανός θα είναι αυτός που θα αρχίσει κόντρα στην ΑΕΚ. Η τριάδα με τους Νάρεϊ – Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Γιάννη Κωνσταντέλια είναι αυτή που δύσκολα θα αλλάζει ειδικά σε τέτοιους είδους αναμετρήσεις. Σε ότι αφορά την κορυφή της επίθεσης, είναι υγιής τόσο ο Νέλσον Ολιβέιρα, όσο και ο Μπράντον Τόμας, με τον Πορτογάλο φορ να έχει ένα προβάδισμα μικρό για να πάρει φανέλα βασικού.

Διαβάστε ακόμη...