Τουρσουνίδης: «Στα φαβορί ο ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου λέει αλήθειες»

Από paok24.com: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «City Of Primo» και την εκπομπή «Full Επίθεση», και αναφέρθηκε στη μάχη του τίτλου, στον ΠΑΟΚ που διεκδικεί το πρωτάθλημα, στον Ραζβάν Λουτέσκου και στον Γιάννη Κωνσταντέλια.
Πηγή: paok24.com
Τουρσουνίδης: «Στα φαβορί ο ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου λέει αλήθειες»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την υποψηφιότητα του στον Δήμο Θεσσαλονίκης:

«Τώρα είναι διαφορετικά, και ηλικιακά και σαν εμπειρία. Η απόφαση μου έχει να κάνει φυσικά με την πόλη μας, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε. Μετά από τη συζήτηση που είχαμε με τον κύριο Αγγελούδη και αποφασίσαμε να συμπορευτούμε. Σίγουρα δεν είμαι πολιτικός και δεν θέλω ποτέ να γίνω. Ήταν μια απόφαση που έχει να κάνει καθαρά με την πόλη μας. Να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την πόλη μας, ο καθένας το κομμάτι μου. Εμένα η ζωή μου είναι ο αθλητισμός, κι από αυτό το κομμάτι θα προσπαθήσω να βοηθήσω. Σίγουρα είναι καλή η αναγνωρισιμότητα, αυτά που έχω προσφέρει στον ΠΑΟΚ, την οικογένεια μου και την Εθνική. Ίσως ήρθε η ώρα να γνωρίσει και τον άνθρωπο Τουρσουνίδη».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει πιθανότητες για το πρωτάθλημα και τις δηλώσεις Νταμπίζα:

«Ο Νίκος Νταμπίζας είναι στην Αθήνα και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ομάδας του. Εγώ διαφωνώ, βάσει της εικόνας που έχει ο ΠΑΟΚ, είχα πει εδώ και καιρό ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα. Ήταν σημαντική η νίκη που πετύχαμε στο Χαριλάου, πήραμε σε βαθμολογία και ψυχολογία. Εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στα δύο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι μαζί με τον Ολυμπιακό θα το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος. Νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα, θα είναι κοντά. Ο Παναθηναϊκός επίσης δεν πείθει, και νομίζω ότι δεν μπορεί να φτάσει πιο ψηλά. Ο ΠΑΟΚ είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα και στο ποδόσφαιρο που παίζει, και στο υλικό που έχει αλλά και στην ηρεμία που υπάρχει μέσα τον οργανισμό του».

Για το τοξικό κλίμα στη Super League:

«Είναι λυπηρό και στενάχωρο. Αντί να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, ασχολούμαστε με τη διαιτησία, τον κόσμο και με οτιδήποτε άλλο εκτός από το αγωνιστικό. Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι βρίσκεται μακριά από όλα αυτά και δέχεται επίθεση από όλους. Εμείς πρέπει να παίζουμε το ποδόσφαιρο μας, και να κλείνουμε τα στόματα».

Για την ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα:

«Με διαφορά ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Έχει οργάνωση, αυτοματισμούς και σε όλα τα παιχνίδια παίζει ποδόσφαιρο».

Για τις επιθέσεις που δέχεται ο Λουτσέσκου:

«Τον Λουτσέσκου τον χτυπάνε για να χτυπήσουνε τον ΠΑΟΚ. Λέει πάντα αλήθειες και του κάνουν επιθέσεις. Βλέπουμε από το πρώτο λεπτό μέχρι το 90΄ότι υπάρχει ένα πλάνο, και αυτό το πιστώνεται ο προπονητής. Δεν νομίζω ότι μπορεί να επηρεαστεί από την περιρρεουσα ατμόσφαιρα. Ο ΠΑΟΚ δέχεται πολλά χρόνια πόλεμο, και έχουμε μάθει να το διαχειριζόμαστε και να απαντάνε στο γήπεδο».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν τα Play Off:

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα ολοκληρωθούν τα Play Off. Εμείς πρέπει να μείνουμε μακριά από όλα αυτά και να ασχοληθούμε μόνο με το αγωνιστικό και την ομάδα μας».

Για την εικόνα του παιχνιδιού με τον Άρη:

«Πάντα ένα παιχνίδι Άρη- ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό, σε μια δύσκολη έδρα. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, ίσως κάποιες επιλογές του προπονητή δεν βγήκανε. Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές ρόλαρε, κυριάρχησε σε όλα τα σημεία του γηπέδου, ήταν ΠΑΟΚ με όλη τη σημασία και για αυτό κέρδισε».

Για τα δυνατά «όπλα» του ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας:

«Η συνοχή, η εμπιστοσύνη και η ηρεμία που βγάζει η ομάδα. Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ο ΠΑΟΚ είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, την κατάλληλη περίοδο, μετά την κοιλιά που είχαμε στην αρχή στη σεζόν».

Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια:

«Αυτό το παιδί δεν είναι απλά χαρισματικό, έχει γεννηθεί με αυτή την ποιότητα. Χαίρομαι να τον βλέπω, γιατί φέρνω τον εαυτό μου σε αυτή την ηλικία. Είναι χαρά για το ποδόσφαιρο. Κλήθηκε στην Εθνική και πιστέυω ότι κι εκεί έχει να δώσει πάρα πολλά. Είμαστε περήφανοι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ να βλέπουμε δικά μας παιδιά. Ο Κωνσταντέλιας είναι το κερασάκι στην τούρτα, αλλά υπάρχουν κι άλλα παιδιά που παίζουν και διακρίνονται. Γίνεται σοβαρή δουλειά στις ακαδημίες και μόνο περήφανοι πρέπει να είμαστε για όλα αυτά τα παιδιά που ανδρώθηκαν μέσα στον ΠΑΟΚ, και τώρα τους βλέπουμε στη μεγάλη ομάδα. Σε όλες τις μικρές Εθνικές υπάρχουν παίκτες του ΠΑΟΚ, κι αυτό και μόνο δείχνει τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της ομάδας μας».

Διαβάστε ακόμη...