Λουτσέσκου: «Να έχουμε αυτοπεποίθηση, πάθος και ένταση, αξίζαμε περισσότερους βαθμούς»

Από sdna.gr:Αυτοπεποίθηση, πάθος και ένταση είναι τα τρία συστατικά που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του αν θέλει να φύγει αύριο (19/3) νικητής από το «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη για την πρεμιέρα των play-off σύμφωνα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.
Πηγή: sdna.gr
Λουτσέσκου: «Να έχουμε αυτοπεποίθηση, πάθος και ένταση, αξίζαμε περισσότερους βαθμούς»

Μιλώντας στην κάμερα της Nova, ο Ρουμάνος τεχνικός εξέφρασε τ' ανάμεικτα συναισθήματα που του αφήνει η παρουσία του «Δικεφάλου» στη κανονική περίοδο της Super League υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε να έχει περισσότερους βαθμούς, που τους στερήθηκε από τη διαιτησία και ειδικότερα το VAR.

Παράλληλα ωστόσο εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη σταδιακή πρόοδο των ποδοσφαιριστών αποκτώντας χημεία εντός και εκτός γηπέδου κάτι που αποτυπώθηκε και από τ' αποτελέσματα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 54χρονος κόουτς του «Δικεφάλου»:

Για τα όσα κρατάει μετά το πέρας της κανονικής περιόδου της Super League: «Μας αφήνει πικρή γεύση για το γεγονός ότι θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς μπαίνοντας στο μίνι πρωτάθλημα για ν' αντιμετωπίσουμε τις ομάδες που βρίσκονται πάνω κάτω στο επίπεδο με εμάς. Προκλήθηκαν από κάποια διαιτητικά λάθη και το VAR. Aκόμη ξεκινώντας μία σεζόν αλλαγών και αναδόμησης, ξέραμε πολύ καλά ότι στην αρχή δεν θα έχουμε την απαραίτητη απόδοση που θα θέλαμε. Περνώντας ο καιρός και οι παίκτες όταν έρχονταν όλο και περισσότερο πιο κοντά με τη σύνδεση εντός και εκτός γηπέδου, καταφέραμε ν' ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση έχοντας πάρα πολύ καλή απόδοση, ειδικότερα στον δεύτερο γύρο απέναντι στις καλύτερες ομάδες. Συνεχίσαμε την καλή μας παρουσία μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και προχωράμε παρά πέρα».

Για την αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στα μεγάλα παιχνίδια και αν μπορεί ν' αποτελέσει αυτό οδηγό ενόψει play-off: «Είναι λίγο δύσκολο ν' απαντήσω σε αυτή την ερώτηση όντας προπονητής, για όλους τους προπονητές είναι σημαντικό η ομάδα να είναι έτοιμη για το επόμενο παιχνίδι γνωρίζοντας τον τρόπο παιχνιδιού και την οργάνωση και την αυτοπεποίθηση, το απαραίτητο κίνητρο. Είναι φυσιολογικό έχοντας εξελίξει την ομάδα από την αρχή της σεζόν, είναι σημαντικό το επόμενο παιχνίδι, αυτό με τον Άρη, και εκεί θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας».

Για το αν νιώθει πως αυτά είναι τα πιο ανταγωνιστικά play-off των τελευταίων ετών στην Ελλάδα: «Δεν ξέρω ακριβώς, ίσως ναι γιατί τρεις ομάδες προηγούνται με έναν συγκεκριμένο αριθμό πόντων, ακολουθούμε και εμείς. Αν είχαμε αντιμετωπιστεί διαφορετικά από το VAR ίσως είχαμε τους βαθμούς που αξίζαμε να έχουμε στην κανονική διάρκεια και να βρισκόμασταν πολύ πιο κοντά. Σε κάθε περίπτωση το να έχεις τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούν να προκαλέσουν διαφορετικά συναισθήματα φέροντας ένα διαφορετικό κίνητρο».

Για τα όσα περιμένει να δει στο αυριανό ντέρμπι εναντίον του Άρη: «Τι μπορώ να θέλω πέραν από το να κερδίσει; Tα play-off φέρνουν αντιμέτωπες ομάδες που βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Από μόνο του αυτό το γεγονός φέρνει αντιμέτωπους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, θέλω από την ομάδα μου να δω αυτοπεποίθηση, πάθος και ένταση».

Διαβάστε ακόμη...