«Παγωμένο… αίμα και αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο ο Αλ Χακίμ Μοχάμεντ»

Από sdna.gr:Ο Έλληνας κόουτς, Κώστας Παναγόπουλος, με τα σουηδικά προπονητικά...ένσημα στους πάγκους, σκιαγραφεί στο SDNA το προφίλ του 37χρονου ρέφερι (by Sweden) που ετοιμάζει τις βαλίτσες και τη σφυρίχτρα του για το «clasico» της Θεσσαλονίκης (Άρης – ΠΑΟΚ).
Πηγή: sdna.gr
«Παγωμένο… αίμα και αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο ο Αλ Χακίμ Μοχάμεντ»

«Φύλλο πορείας» για την Θεσσαλονίκη πήρε ο Αλ Χακίμ Μοχάμεντ.

Ο Σουηδός διαιτητής (με καταγωγή απ΄το Ιράκ) ορίστηκε από την ΚΕΔ να σφυρίξει το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ (19/3) στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Η αλήθεια είναι πως ο 37χρονος ρέφερι παρότι κυκλοφορεί με το σήμα της FIFA (διεθνής) στη στολή του, δεν είναι δα και ο πιο γνωστός διαιτητής που κυκλοφορεί στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Κι επειδή οι συστάσεις στην προκειμένη περίπτωση δεν μοιάζουν περιττές, το SDNA ζήτησε το report για τον διαιτητή του «clasico» της Θεσσαλονίκης από τον Έλληνα κόουτς, Κώστα Παναγόπουλο, ο οποίος δούλεψε για πέντε χρόνια στη Σουηδία (Ακρόπολις, Κάρλσταντ) κι έχει άποψη για τον εν λόγω διαιτητή.

«Το κύριο χαρακτηριστικό του Αλ Χακίμ είναι η αυστηρότητα του στον πειθαρχικό έλεγχο. Δεν είναι από τους διαιτητές που...χαρίζουν κάρτες.

Θυμάμαι πως την περίοδο που δούλευα στη Σουηδία είχε βγει μετά το τέλος ενός αγώνα και είχε παραδεχτεί δημοσίως ένα λάθος σφύριγμά του.

Να σημειώσω εδώ πως στην Σουηδία οι διαιτητές έχουν πολύ έντονο το αίσθημα της ατομικής ευθύνης...» τόνισε αρχικά ο Κώστας Παναγόπουλος και πρόσθεσε:

«Όταν εγώ πήγα για πρώτη φορά στη Σουηδία ο Αλ Χακίμ ήταν ακόμα μικρός σε ηλικία και θεωρούνταν ένας από τους πιο εξελίξιμους διαιτητές της γενιάς του. Κι η αλήθεια είναι πως παρουσίασε εξέλιξη και έγινε διεθνής.

Δεν είναι από τους διαιτητές που επηρεάζονται από την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο. Είναι αυτό που λέμε παγωμένο...αίμα.

Τα γήπεδα στη Σουηδία μαζεύουν πολύ κόσμο, έστω κι εάν δεν έχουν το εκρηκτικό μεσογειακό ταπεραμέντο που υπάρχει στην Ελλάδα. Εν κατακλείδι θεωρώ πως είναι μια καλή επιλογή για το Άρης – ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...