Χάουγκε για Έσκας: «Υπολογίζει η UEFA τον Έσκας, θέλουν ξένους διαιτητές στην Ελλάδα για να μην υπάρχει ιστορικό στα ντέρμπι»

Από sdna.gr:O αρχιδιαιτητής της νορβηγικής ομοσπονδίας και μια από τις κορυφαίες «σφυρίχτρες» όλων των εποχών στη σκανδιναβική χώρα, Τέριε Χάουγκε μίλησε για τον Έσπεν Έσκας, ο οποίος «σφύριξε» στο ντέρμπι «δικεφάλων» στην Τούμπα.
Πηγή: sdna.gr
Χάουγκε για Έσκας: «Υπολογίζει η UEFA τον Έσκας, θέλουν ξένους διαιτητές στην Ελλάδα για να μην υπάρχει ιστορικό στα ντέρμπι»

Ο Χάουγκε εξήγησε πως επελέγη ο 34χρονος ρέφερι, ενώ αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχαν γίνει κρούσεις για τον συμπατριώτη του.

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) έχει πολύ στενή συνεργασία με την FIFA και την UEFA σε ότι αφορά τους διαιτητές του ελληνικού πρωταθλήματος. Υπάρχουν πολλοί ξένοι διαιτητές που 'σφύριξαν' στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεχθήκαμε σχετικά αιτήματα στο παρελθόν αλλά τα απορρίψαμε με τον Έσπεν (Έσκας) λόγω τάιμινγκ».

Ο παλαίμαχος διαιτητής είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Έσκας.

«Στην προκειμένη περίπτωση ταίριαξε γιατί ήδη είχε κάνει προετοιμασία και 'σφύριξε' σε φιλικά ματς στη Μαρμπέγια της Ισπανίας. Ο Έσπεν είχε πάρει μέρος στη συγκέντρωση των Elite διαιτητών κάτι που δείχνει πως η UEFA τον υπολογίζει στο μέλλον. Αποτελεί μια αναγνώριση για εκείνον αλλά και τα ταλέντα που έχουμε στη διαιτησία».

Ο Χάουγκε παράλληλα ρωτήθηκε για το γεγονός πως ξένοι διαιτητές «σφυρίζουν» στα ελληνικά ντέρμπι.

«Ο λόγος που θέλουν στην Ελλάδα να φέρνουν ξένους διαιτητές είναι επειδή δεν θέλουν να υπάρχει 'ιστορικό' με κανέναν από τους διαιτητές σε αυτά τα παιχνίδια. Θεωρούμε δεδομένο πως υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια για τους διαιτητές».

Διαβάστε ακόμη...