Όταν πήρε φόρα για το πρωτάθλημα

Από forzaonline.gr: Στο δρόμο για την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος της ιστορίας του, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό (απόντες για τους γηπεδούχους οι Αλαβάντας και Ψαρράς).
Πηγή: forzaonline.gr
Όταν πήρε φόρα για το πρωτάθλημα

Το ματς της 21ης Οκτωβρίου 1984 (είχαν κοπεί 41.073 εισιτήρια) κρίθηκε στο 86΄ με το πέναλτι του Κωστίκου (το κέρδισε ο ίδιος, μετά το άτσαλο μαρκάρισμα του Παπαγγελή). «Δεν σκέφτηκα τίποτα πριν την εκτέλεση. Απλά, σημάδεψα μια γωνία» δήλωσε ο σκόρερ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπαθούσαν να δικαιολογηθούν για την ήττα τους, ρίχνοντας την ευθύνη στον Αθηναίο διαιτητή Βασίλη Μέγα (υπήρξε πρωταθλητής στην πάλη), αλλά ο Γερμανός προπονητής τους Γκέοργκ Κέσλερ έδινε συγχαρητήρια στους νικητές, τονίζοντας ότι «ήταν πολύ λίγες οι δύο ευκαιρίες που είχαμε για γκολ στη διάρκεια του αγώνα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Πέτρος Καλαφάτης, μη αντέχοντας την αγωνία, είχε γυρίσει την πλάτη του στην εκτέλεση του Κωστίκου, ενώ αμέσως μετά το πέναλτι, το παιχνίδι συνεχίστηκε με άλλη μπάλα, αφού η προηγούμενη δεν επεστράφη από την κερκίδα, όπου βρέθηκε από την κλωτσιά του Σαργκάνη...

Η ομάδα του Σκότσικ είχε κάνει ιδανική αρχή στο πρωτάθλημα και κάθε παίκτης θα εισέπραττε πριμ 200 χιλιάδων δραχμών για τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς. Την επομένη του ντέρμπι, η διοίκηση άρχιζε συζητήσεις με τον Λάκη Στεργιούδα, που είχε λύσει το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ.

Διαβάστε ακόμη...