Λυκογιάννης: «Δίκαιη και άνετη νίκη με σωστή προσέγγιση»

Από paok24.com: Ο Άρης Λυκογιάννης στάθηκε στη συγκέντρωση της ομάδας του και στα 40 λεπτά, μίλησε για τον Φράνκε και τον Καμπερίδη που ήταν πρωταγωνιστές σήμερα, αλλά και για τους νεαρούς, Κωνσταντινίδη και Καλλιοντζή.
Πηγή: paok24.com
Λυκογιάννης: «Δίκαιη και άνετη νίκη με σωστή προσέγγιση»

«Συγχαρητήρια στους παίκτες. Η προσέγγιση ήταν αυτή που είχαμε ζητήσει όλη την εβδομάδα. Μπήκαμε με πολύ μεγάλη ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι. Συνδεθήκαμε από νωρίς με το καλάθι, παίρνοντας καλές αποφάσεις. Το θετικό για εμάς ήταν ότι διατηρήσαμε αυτόν τον υψηλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια, παρά το γεγονός ότι είχαμε δύο απουσίες (σ.σ. Σαλούστρος, Σάιμπερτ). Κάπως έτσι, κερδίσαμε δίκαια και ανετα απέναντι σε μια ομάδα που τον τελευταίο μήνα, παίζει αρκετά καλά. Είναι σημαντικό που περάσαμε αυτό το εμπόδιο ανώδυνα» είπε στην αρχική του τοποθέτηση.

Οσο για τους 30 πόντους του Φράνκε και τους 15 με πέντε τρίποντα του Καμπερίδη, ανέφερε: «Ο Γιανίκ ψάχνει εδώ και 20-25 μέρες ένα καλό παιχνίδι και του βγήκε σήμερα. Ο Γιώργος ήταν συγκεντρωμένος στην άμυνα και αυτό τον βοήθησε και στην επίθεση. Σήμερα έβαλε τα σουτ. Βλέπω ότι έχουμε 23 ασίστ που είναι πολύ μεγάλο νούμερο. Βρήκαμε καλές αποφάσεις. Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο συνεχόμενων παιχνιδιών. Δυστυχώς η κόπωση βγηκε σε μεγάλο βαθμό στα τρία προηγούμενα παιχνίδια. Τώρα, με ένα παιχνίδι την εβδομάδα, έχουμε το χρόνο για να δουλέψουμε και πιο ξεκούραστοι να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τον επόμενο αντίπαλο».

Για το Final 8 και αν βλέπει τα παιχνίδια ως μία καλή προετοιμασία για το Κύπελλο είπε... «Όταν έχεις μία εβδομάδα, έχεις τη δυνατότητα να δουλεύεις πράγματα που δε μπορούσες το προηγούμενο διάστημα. Τώρα δουλεύουμε άλλα πράγματα και αν είμαστε και υγιείς, μπορούμε να προπονηθούμε καλύτερα. Εχουμε το χρόνο να προετοιμαζόμαστε για κάθε αντίπαλο και αυτό είναι μεγάλο αβαντάζ. Προχωράμε για να βρούμε νίκες στα επόμενα παιχνίδια».

Ο Λυκογιάννης ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του Κωνσταντινίδη σήμερα, καθώς και για την παρουσία του έτερου νεαρού, του Καλλιοντζή, απαντώντας: «Θέλαμε να έχουμε και τον Καλλιοντζή σήμερα, αλλά είχε υποχρεώση με το εφηβικό. Οσο περισσότερο προπονούνται με την ανδρική ομάδα, τόσο πιο ευεργετικό είναι για αυτούς. Έχουν στοιχεία που μακροπρόθεσμα μπορούν να τους δώσουν θέση στη 12άδα. Ο Κωνσταντινίδης έχει μπασκετικό θράσος και ταλέντο. Πρέπει να αλλάξει λίγο η νοοτροπία του. Τον έχει βοηθήσει το διπλό δελτίο στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης. Χθες είχε 17 πόντους (σ.σ. στην Α2 με τον Αίαντα Ευόσμου). Ο Καλλιοντζής έχει σημαντικά σωματικά προσόντα. Έχει συνεχόμενα παιχνίδια φέτος και λόγω Rising Stars, στο Βίλνιους που πήρε μία πρώτη γεύση, μας έδειξε ότι δε φοβάται. Είναι στόχος αυτά τα δύο παιδιά να τα βάλουμε πιο ενεργά στο ρόστερ και γιατί όχι, μελλοντικά να είναι δύο μέλη της 12άδας του ΠΑΟΚ».

Τέλος για τον Ντάρκο-Κέλι ο οποίος τελευταία παρακολουθεί από κοντά τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας, μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του, ανέφερε: «Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Τα στοιχεία του μας έλειψαν. Βρίσκεται εδώ, κάνει το κομμάτι της αποθεραπείας, μετά το χειρουργείο που έκανε στην Ελλάδα. Του αρέσει το κλίμα, έρχεται στα βίντεο, είναι ένα πολύ καλό παιδί και θέλουμε να τον ενισχύουμε γιατί ήταν ο μεγάλος άτυχος της σεζόν. Η ανάρρωση του πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής».

Διαβάστε ακόμη...