Πολωνός ρεπόρτερ στο SDNA: «Δουλευταράς ο Κεντζιόρα, μπακ επιπέδου εθνικής Πολωνίας που δεν κάνει λάθη»

Από sdna.gr:Ο Πολωνός ρεπόρτερ, της «Przegląd Sportowy», Ματσέι Κάλιστσουκ «ακτινογράφησε» για λογαριασμό του SDNA τον Τόμας Κεντζιόρα, χαρακτηρίζοντας τον παίκτη επιπέδου εθνικής Πολωνίας, αλλά και συνάμα μπακ δίχως επιθετικές αρετές. Ο λόγος που παρέμεινε στην Ουκρανία...
Πηγή: sdna.gr
Πολωνός ρεπόρτερ στο SDNA: «Δουλευταράς ο Κεντζιόρα, μπακ επιπέδου εθνικής Πολωνίας που δεν κάνει λάθη»

Με τις ευλογίες του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Τόμας Κεντζιόρα θα αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, καθώς το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση της συνεργασίας του Πολωνού μπακ με τον «Δικέφαλο».

Ο Κεντζιόρα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έκανε πρωταθλητισμό τόσο με την Λεχ Πόζναν (2 Πρωταθλήματα), όσο και με τη Ντιναμό Κιέβου (1 Πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα), σύμφωνα με δημοσιογράφο της πολωνικής ιστοσελίδας, «Przegląd Sportowy», Ματσέι Κάλιστσουκ πρόκειται για αμυντικογενή μπακ, επιπέδου εθνικής Πολωνίας, ο οποίος αποφεύγει τα λάθη.

«Ο Κεντζιόρα είναι ένας συμπαγής δεξιός μπακ. Θεωρώ πως είναι μεγαλύτερη η συνεισφορά του αμυντικά. Ξεκίνησε την καριέρα του, ως σέντερ μπακ και για αυτό του λείπει η επιθετική πρωτοβουλία και οι ικανότητες σε αυτό το κομμάτι. Δεν είναι ο μπακ που ντριμπλάρει, η θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για σκοράρισμα.

Δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό. Είναι όμως 'δουλευταράς', τρέχει πολύ και αποφεύγει τα λάθη στην άμυνα. Επίσης δεν δημιουργεί προβλήματα εκτός αγωνιστικών χώρων, είναι άνετος τύπος και έχει καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες του. Θα τον χαρακτήριζα ώριμο.

Ο Κεντζιόρα δεν είναι τόσο δημοφιλής στην Πολωνία γιατί αγωνιζόταν εδώ και αρκετά χρόνια στην Ουκρανία. Έτσι ο κόσμος εδώ τον έβλεπε κυρίως στην εθνική ομάδα. Επιπρόσθετα, είναι άνθρωπος που αποφεύγει αμφιλεγόμενες δηλώσεις και από το ξεκίνημα του πολέμου στην Ουκρανία αρνήθηκε να παραχωρήσει συνεντεύξεις, αλλά και να ποστάρει οτιδήποτε στα social media.

Δεν του αρέσει να βρίσκεται στο προσκήνιο. Θεωρώ πως διαθέτει το επίπεδο για να αγωνίζεται στην εθνική Πολωνίας, αν και έχει μεγάλο ανταγωνισμό στη θέση του. Υπάρχουν ο Κας, ο Μπερεζίνσκι, αλλά και ο Γκούμνι.

Οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν τόσο καλοί για τον Κεντζιόρα. Δεν τα πήγε τόσο καλά στη Ντιναμό Κιέβου και γι' αυτό δεν κλήθηκε στην εθνική Πολωνίας στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Πρέπει να πω ωστόσο πως ήταν δύσκολο για εκείνον να ζει και να αγωνίζεται στην Ουκρανία. Όλοι οι υπόλοιποι ξένοι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι. Εκείνος παρέμεινε εκεί λόγω την πανέμορφης Ουκρανής συζύγου του».

Διαβάστε ακόμη...