Τα ατού και η πορεία προς την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας

Από sdna.gr: Με κάτι παραπάνω από το μισό της Volley League γυναικών να έχει ολοκληρωθεί, το SDNA κάνει έναν μίνι απολογισμό της έως τώρα πορείας του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, κορυφαίας ομάδας έως τώρα στο πρωτάθλημα.
Πηγή: sdna.gr
Τα ατού και η πορεία προς την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας

Με πολύ κόπο, ιδρώτα αλλά και μεράκι με μπροστάρη τον Κώστα Αμοιρίδη, ο ΠΑΟΚ που πριν από λίγα χρόνια πάλευε στις χαμηλές κατηγορίες, είναι πλέον βασικός διεκδικητής των εγχώριων τίτλων (με κατάκτηση κυπέλλου το 2021), δίνοντας παράλληλα και το «παρών» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πηγαίνοντας στο δια ταύτα, δηλαδή την φετινή σεζόν, η ομάδα του Μάρκο Φενόλιο μετρά 35 βαθμούς σε 13 παιχνίδια, έχοντας μόνο μια ήττα από την ΑΕΚ στην Αθήνα, αλλά και έναν χαμένο βαθμό από τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας.

Με παρακαταθήκη το +4 αλλά και το γεγονός ότι ο «Δικέφαλος» θα υποδεχθεί την «Ένωση» την τελευταία αγωνιστική στο «Παλατάκι», η πρώτη θέση μοιάζει να είναι αρκετά κοντά, κάτι που θα δώσει το πλεονέκτημα έδρας στην σειρά των play off.

Παίρνοντας το πρόγραμμα από την αρχή, οι «ασπρόμαυρες» θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες πέντε αγωνιστικές τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία (Αιγάλεω, Ηλυσιακός, Μαρκόπουλο, Άρη και ΖΑΟΝ), ενώ η κανονική διάρκεια θα κλείσει με εκτός έδρας ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό και δύσκολο έξοδο στη Σαντορίνη, με ενδιάμεσο ματς τη Λαμία στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά, ακόμα και να αποκτηθεί το πλεονέκτημα έδρας, δε σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, θα είναι όμως γι' αυτόν μια σημαντική συνθήκη.

Βασικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο έως τώρα στον ΠΑΟΚ, είναι η Πέιτον Κάφρεϊ, μια αθλήτρια με τρομερές επιδόσεις σε επίθεση και μπλοκ, την ίδια στιγμή που η έτερη ακραία του «Δικεφάλου» και αρχηγός της εθνικής, Όλγα Στράντζαλη, δίνει την απαραίτητη εμπειρία αλλά και ψυχραιμία στις κρίσιμες στιγμές. Εξαιρετική σεζόν έως τώρα διανύει και η Μαρτίνα Ξανθοπούλου, που «σκουπίζει» την πίσω ζώνη, ενώ τα σίγουρα χέρια της Όλγας Βεργίδου μοιράζουν πολύ καλά το παιχνίδι.

Παράλληλα και παρά το κακό της ξεκίνημα, η Ζαρολίνσκα Κρολ αποτελεί βαρόμετρο στη διαγώνιο του ΠΑΟΚ, την ίδια στιγμή που Μπλάνκο και Πολυνοπούλου αποτελούν αξιόπιστες λύσεις πάνω στο φιλέ, υψώνοντας το... δικό τους τοίχος.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι ο Ιταλός τεχνικός παίρνει πολλές βοήθειες από τον πάγκο (Λιάγκη, Κλέπκου, Τσιόγκα, Τερζόγλου, Παπαδοπούλου), ενώ σιγά σιγά επανεντάσσεται στο σύνολο και πολύπειρη Λίτσα Μερτέκη.

Σε κάθε περίπτωση, η σεζόν έχει δρόμο μπροστά της, αλλά με την παρουσία του έως τώρα ο ΠΑΟΚ δείχνει απόλυτα ικανός ώστε να διεκδικήσει μέχρι τέλους το νταμπλ στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη...