Σβαμπ: «Εμφάνιση που στέλνει μήνυμα - Δεν τελειώσαμε με τον Παναθηναϊκό»

Για εμφάνιση που στέλνει... μήνυμα έκανε λόγο ο Στέφαν Σβαμπ, μιλώντας στο SDNA μετά το 3-0 του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο - «Δεν τελειώσαμε ακόμη...», το μήνυμα του Αυστριακού ενόψει της τρίτης πράξης!
Πηγή: sdna.gr
Σβαμπ: «Εμφάνιση που στέλνει μήνυμα - Δεν τελειώσαμε με τον Παναθηναϊκό»


Στον ΠΑΟΚ έχουν επιλέξει συνειδητά να κινούνται στη λογική «παιχνίδι με παιχνίδι», παρά το γεγονός της καταγραφής ενός απίθανου ντεμαράζ σε εννέα αγωνιστικές. Όπως ανέφερε και ο Στέφαν Σβαμπ στις δηλώσεις του στο SDNA, η εκπληκτική εμφάνιση στη Λεωφόρο, «σπάζοντας» το αήττητο του Παναθηναϊκού, είναι όμως ένα μήνυμα.

Κάναμε μία εκπληκτική εμφάνιση ως ομάδα, ως σύνολο

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πετύχαμε μία νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας με ένα 3-0. Είναι μία εμφάνιση που στέλνει... μήνυμα! Μετά το ματς Κυπέλλου, δεν ήταν εύκολο το έργο μας. Γνωρίζαμε πως θα έψαχναν 'εκδίκηση' για την Τετάρτη αλλά κάναμε μία εκπληκτική εμφάνιση ως σύνολο, ως ομάδα. Έχουμε όμως μία ακόμη δουλειά που πρέπει να τελειώσουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό και κατόπιν θα πούμε περισσότερα...».

Σε ερώτηση για το αν αυτή η ομάδα δεν γνωρίζει επακριβώς τις μεγάλες δυνατότητες της, ο Αυστριακός ανέφερε: «Ίσως φέτος έχουμε περισσότερους παίκτες που μεγαλώνουν μέσα στην ομάδα, εξελίσσονται καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν και βελτιώνονται. Το βέβαιο είναι πως σε αυτήν την φάση έχουμε ένα τρομερό ομαδικό πνεύμα και αυτό είναι το κλειδί. Είναι η επίθεση, είναι η δουλειά στην άμυνα, δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ και έχουμε δουλέψει όλοι πολύ σκληρά. Η ομάδα γίνεται ολοένα και πιο συμπαγής και σαν γκρουπ γινόμαστε συνεχώς πιο δυνατοί».


Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις διαφορές που θα έχει το προσεχές ματς Κυπέλλου από το παιχνίδι πρωταθλήματος, επισημαίνοντας πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξει προσοχή: «Στο Κύπελλο, δεν έχουν να χάσουν κάτι και θα παίξουν φουλ επίθεση. Εμείς πρέπει να είμαστε συμπαγείς, να έχουμε μία σταθερή απόδοση και να δουλέψουμε σκληρά και γι΄αυτό το ματς. Δεν είναι εύκολο να παίζεις εδώ (σ.σ. Λεωφόρο), θα έχουν τις στιγμές τους όπως είχαν και σήμερα (σ.σ. εχθές) στο α΄ημίχρονο και γι΄αυτό θα πρέπει να αμυνθούμε σωστά. Το βέβαιο είναι πως δεν θα πρέπει να τους δώσουμε τις πιθανότητες να μπουν στο παιχνίδι και ας μην ξεχνάμε πως παίζουν στο σπίτι τους. Και στο σπίτι τους έχουν καλύτερη απόδοση από τα εκτός έδρας παιχνίδια».

Δεν πρέπει να δώσουμε πιθανότητες στον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο

Για τη λογική «παιχνίδι με παιχνίδι» που αρέσκεται να μιλάει διαρκώς ο Λουτσέσκου, όταν ερωτάται για τους στόχους, ο Σβαμπ κινήθηκε στη λογική του προπονητή του: «Συμφωνώ με το σκεπτικό του προπονητή, αυτό είναι ο σωστός δρόμος. Είμαστε στην τρίτη θέση και θα πρέπει να παραμείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας μέχρι να ξεκινήσουν τα playoffs. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά μας, πολλά ντέρμπι και ματς στο Κύπελλο, όλα είναι πιθανά. Εμείς πάμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Είναι εκπληκτικός παίκτης ο Κωνσταντέλιας, βρίσκεται σε top κατάσταση

Φυσικά, αποθέωσε τον Γιάννη Κωνσταντέλια αλλά στάθηκε στη γενικότερη βελτίωση που παρουσιάζει σε επίθεση και άμυνα ο ΠΑΟΚ: «Μας δίνει πολλά. Δίνει πολλά σε ταχύτητα, σε δημιουργία, σε έμπνευση και στην παρούσα φάση βρίσκεται σε top κατάσταση. Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης. Τον βοηθούν πολύ και οι συμπαίκτες του στη γραμμή επίθεσης. Κι αν η γραμμή επίθεσής μας είναι καλή, η αμυντική λειτουργία της ομάδας μας είναι ακόμη καλύτερη».


Όσο για το αν ο ΠΑΟΚ έχει και το ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί πνευματικά για το παιχνίδι της Πέμπτης. Να μην εφησυχαστούμε από το 3-0 στο ματς πρωτάθλημα. Θα πρέπει να πάμε με απόλυτη σοβαρότητα και στη ρεβάνς».

Διαβάστε ακόμη...