Περίπτωση... ο Ντόουγκλας Αουγκούστο

Από sdna.gr:Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο φαντάζει μία ξεχωριστή περίπτωση για τον ΠΑΟΚ, με τον Βραζιλιάνο να «χτίζει» τελευταία ένα απίθανο σερί τερμάτων που τον έχει «φτιάξει» πολύ ψυχολογικά.
Πηγή: sdna.gr
Περίπτωση... ο Ντόουγκλας Αουγκούστο

Η αλήθεια είναι πως είναι ένας αρκετά aggressive τύπος στο γήπεδο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν μιλάει συχνά, δεν βοηθάει και η γλώσσα, έχει χτίσει ένα προφίλ που δεν μπορεί εύκολα κανείς να τον προσεγγίσει. Κόντρα σε αυτά που λέγονται, ακούγονται, γράφονται για εκείνον, η ουσία είναι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου ουδέποτε είχε το παραμικρό πρόβλημα μαζί του.

Και ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποτέλεσε μία σημαντική παράμετρο στην υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2026 ως προς την διαχείρισή του. Μία ανανέωση που συνιστά (και) κίνηση στρατηγικής από τους Θεσσαλονικείς και έχει αναλυθεί πολλάκις δεδομένου πως έμπαινε στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του, με ό,τι αυτό σήμαινε για τους επίδοξους μνηστήρες.

Μάλιστα, ο ίδιος έθετε πάντα εαυτόν στην διάθεση του προπονητή και γι΄αυτό βρέθηκε πολλές φορές να αγωνίζεται στην θέση πίσω από τον φορ. Γιατί σε αυτήν την θέση έκρινε ο προπονητής του πως τον χρειάζεται. Ανεξάρτητα από το αν του ταίριαξε ή όχι, αν μπορούσε να ανταπέξελθει ή όχι, ο Αουγκούστο ήταν εκεί. Έχοντας επιστρέψει στην φυσική του θέση, αγωνιζόμενος ως καθαρός box to box μέσος, παρουσιάζει ένα σαφώς πιο βελτιωμένο πρόσωπο και -μάλιστα- με νούμερα! Με ουσιαστικές βοήθειες στην ομάδα, όντας πιο απειλητικός.

Στο Αγρίνιο «κλείδωσε» το τρίποντο της νίκης για τον ΠΑΟΚ μετά από μία εξαιρετική συνεργασία με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και σκόραρε για τρίτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί αγώνων με γκολ σε επίπεδο Super League. Σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Βραζιλιάνος μετράει ήδη τρία γκολ, όσα δηλαδή σημείωσε πέρσι καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν, κάνοντας την αρχή στο ματς με τον Ιωνικό στη Νίκαια.

Κάτι που σημαίνει πολλά και για τον ίδιο και την ψυχολογία του. Μιλώντας σε μέσο της πατρίδας του, ο Βραζιλιάνος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έζησα μία μεγάλη στιγμή με τον ΠΑΟΚ», υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Δεν θυμάμαι να έχω βάλει τόσα γκολ στη σειρά, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βοηθάω την ομάδα να κερδίζει...».

Προφανώς και το ζητούμενο δεν είναι αν «κουμπώνει» σε κάποιον καλά ή όχι ένας ποδοσφαιριστής αλλά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από χαφ και εν γένει παίκτες με νούμερα και ο Αουγκούστο αρχίζει να δίνει και να εισπράττει σε ψυχολογία. Κάτι που μόνο κέρδος μπορεί να αποφέρει και στις δύο πλευρές.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ποντάρει πολλά πάνω του και γι΄αυτό δεν μπήκε καν σε διαδικασία συζήτησης στην κρούση της Αλ Αΐν γιατί γνωρίζει καλά πως έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή σε άκρως ελκυστική ηλικία (25 ετών) που μετράει γεμάτες σεζόν στα πόδια του με τα ασπρόμαυρα και συγκεντρώνει ένα πακέτο που αξιολογείται με πολύ υψηλά οικονομικά δεδομένα...

Διαβάστε ακόμη...