Η τριπλέτα πίσω από τον φορ και ο Μουργκ

Από sdna.gr: Άκρως ενδιαφέρουσα τοποθέτηση από τον Ραζβάν Λουτσέσκου για την τριπλέτα πίσω από τον φορ μετά το νικηφόρο πέρασμα του ΠΑΟΚ από το Αγρίνιο και τον Τόμας Μουργκ...
Πηγή: sdna.gr
Η τριπλέτα πίσω από τον φορ και ο Μουργκ

Από την ανάγνωση της ενδεκάδας στο Αγρίνιο, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ θέλησε να κινηθεί με τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ολιβέιρα τους Κωνσταντέλια - Νάρεϊ στις πτέρυγες και τον Ομάρ Ελ Καντουρί στο δέκα. Επιλογές ως επί το πλείστον αναμενόμενες από τον Ραζβάν Λουτσέσκου δεδομένου πως και οι τρεις δούλεψαν μαζί του στην Κύπρο, έχοντας το προβάδισμα απέναντι στον Αντρίγια που ενσωματώθηκε μετά το Μουντιάλ και τις απαραίτητες ημέρες ξεκούρασης.

Σε αυτά τα πρώτα λεπτά της συνύπαρξης των τριών στο γήπεδο, αντιλαμβανόταν εύκολα κανείς πως πολλές φορές ο Ομάρ Ελ Καντουρί έβγαινε από τα αριστερά και συνέκλινε στον άξονα ή έδινε πλάτος με την παρουσία του στα αριστερά και επιλογή εναλλαγής παιχνιδιού, όταν η μπάλα βρισκόταν από την απέναντι πλευρά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να έχει διαρκώς το μυαλό του στις τακτικές κινήσεις του Μαροκινού.

Ο τραυματισμός όμως του Ομάρ Ελ Καντουρί πριν τη συμπλήρωση του 20λεπτου, ανάγκασε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωρήσει σε επαναπροσαρμογή πλάνου, επιστρατεύοντας τον Αντρίγια στις πτέρυγες προκειμένου να τοποθετήσει τον Κωνσταντέλια πίσω από τον προωθημένο Ολιβέιρα. Τουλάχιστον σε μία πρώτη ανάγνωση των θέσεων της τριπλέτας πίσω από τον φορ.

Και η αλήθεια είναι πως από το πρώτο ημίχρονο, ο Ανέστης είχε αρκετή δουλειά με την γραμμή επίθεσης του ΠΑΟΚ, plus τον Ολιβέιρα, καταγράφοντας πληθώρα ευκαιριών, δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα στην άμυνα του Παναιτωλικού. Η ευκολία της εναλλαγής των θέσεων και ο τρόπος που κινούνται πίσω από τον φορ είναι κάτι που αρέσει ιδιαιτέρως στον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος στάθηκε σε αυτό το γεγονός, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως λειτουργεί υπέρ του ΠΑΟΚ καθώς ο αντίπαλος δυσκολεύεται να διαβάσει σωστά το παιχνίδι τους, πόσω μάλλον να προχωρήσει σε αλλαγές κατά την εξέλιξη του ματς καθώς διαφορετικά χαρακτηριστικά απαιτούνται στην αντιμετώπιση του Νάρει που είναι ένας εξαιρετικά γρήγορος παίκτης και διαφορετικά προκειμένου να κλείσεις καλά τον Αντρίγια.

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα και τον Κωνσταντέλια που μπορεί να υστερεί σε επίπεδο παραστάσεων και εμπειρίας στο δέκα συγκριτικά με τον Ομάρ Ελ Καντουρί, ωστόσο, όπως τόνισε ο Ρουμάνος έχει το απρόβλεπτο στοιχείο στο παιχνίδι του ο «Ντέλιας», κάτι που δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά.

Τα δεδομένα για Μουργκ

Ο Τόμας Μουργκ κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα και δεύτερη στη σεζόν μετά την επαναδραστηριοποίησή του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Αυτό που είναι προφανές είναι πως ο Αυστριακός μπήκε εκ νέου στην εξίσωση της κουβέντας από τον προπονητή του που αντιλαμβάνεται πως όσοι είναι εδώ, λογίζονται. Οι απουσίες και οι τραυματισμοί ανοίγουν εκ των πραγμάτων το ρόστερ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος: «προσωπικά θέλω να μείνει» εκτιμώντας πως μπορεί να του δώσει πράγματα ακόμη και προερχόμενος από τον πάγκο. Σε κάθε περίπτωση, ο τελευταίος λόγος ανήκει στον ποδοσφαιριστή και στην διοίκηση. Αν ο Μουργκ επιθυμεί να αποχωρήσει και ο ΠΑΟΚ να τον πουλήσει, ζυγίζοντας τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης του.

Όσο είναι εδώ όμως, φαίνεται ξεκάθαρα πως θα λογίζεται από τον Λουτσέσκου, κάνοντας την αρχή με την προετοιμασία στην Κύπρο.

Το αν η Κύπρος αποδειχθεί και ο νέος σταθμός στην καριέρα του Μουργκ, επίσης θα φανεί προσεχώς καθώς οι συζητήσεις με τον ΑΠΟΕΛ δεν αμφισβητούνται.

Διαβάστε ακόμη...