Το ποδόσφαιρο δικαίωσε τον Φερνάντο Σάντος

Από skgsports.gr:Ήθελε πολύ μεγάλα... καρύδια από τον Φερνάντο Σάντος να αφήσει εκτός ενδεκάδας για πρώτη φορά από το 2008 το μεγαλύτερο αστέρι της εθνικής Πορτογαλίας.
Πηγή: skgsports.gr
Το ποδόσφαιρο δικαίωσε τον Φερνάντο Σάντος

Ωστόσο η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από τους πρώτους έντεκα, που ξεκίνησαν τον αγώνα με την Ελβετία, ήταν στα μάτια του 68χρονου προπονητή μια επιλογή απόλυτα λογική.

Αμέσως μετά γράφτηκε η ιστορία. Πάνω στο χορτάρι η Πορτογαλία «ζωγράφισε» χωρίς το μεγάλο αστέρι της και ήρθε το ίδιο το ποδόσφαιρο να δικαιώσει τον Φερνάντο Σάντος.

Εξάλλου, συμφωνώ κι επαυξάνω μ' όσους υποστηρίζουν πως το ποδόσφαιρο πάντα δικαιώνει εκείνους που την κατάλληλη στιγμή παίρνουν τις κατάλληλες αποφάσεις!

«El Professor»

Λίγοι πίστευαν ότι ο «El Professor» θα άφηνε στον πάγκο τον CR7. Ο τεχνικός όμως της Πορτογαλίας έστειλε τον σούπερ σταρ της ομάδας του να δει το ματς με την Ελβετία από τον πάγκο και η απόφασή του να επιλέξει τον Γκονσάλο Ράμος στην ενδεκάδα ξεκλείδωσε την πρόκριση και οδήγησε τους Ίβηρες σε απίστευτη νίκη με 6-1 και στην πρόκριση στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ!

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με εμένα και τον αρχηγό (Ρονάλντο). Είμαστε φίλοι πολλά χρόνια. Τον γνωρίζω από τα 19 του χρόνια όταν ακόμα έπαιζε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας κι έχουμε χτίσει μια ξεχωριστή σχέση που δυνάμωσε από το 2014 και μετά όταν ανέλαβα την εθνική ομάδα. Δεν μας επηρεάζουν αυτά τα πράγματα. Το εξήγησα ήδη, αυτό το κομμάτι είχε λυθεί πλήρως και έδωσε το εξαιρετικό παράδειγμα ενός σπουδαίου αρχηγού», είπε στην συνέντευξη Τύπου θέλοντας να βάλει ένα τέλος στο θέμα, έστω κι αν ο Πορτογάλος σούπερ σταρ φρόντισε και μετά τη λήξη να τραβήξει τα βλέμματα όλων πάνω του, με την απόφασή του να μην συμμετέχει στους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ, αλλά να αποχωρήσει επιδεικτικά προς τα αποδυτήρια την ώρα που οι συμπαίκτες του γιόρταζαν την επιτυχία τους μαζί με τους συμπατριώτες τους στις εξέδρες.

Ο... καρπουζάς είναι μεγάλος μάγκας

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν ανέκαθεν άνθρωπος της σκληρής δουλειάς, της ταπεινοφροσύνης και πάνω απ' όλα του σεβασμού στις αρχές του ποδοσφαίρου. Ένας προπονητής παλιάς κοπής με σύγχρονες ιδέες που μόνο στην Ελλάδα – τη χώρα που μπορούν να ισοπεδώνονται οι πάντες και τα πάντα – θα μπορούσε να αποκαλείται... καρπουζάς!

Έχει την πλάκα του, η αναφορά στο... προσωνύμιο που του κόλλησαν ορισμένοι στη χώρα μας, όταν είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, μιας και ήμουν αυτόπτης μάρτυρας όταν πρώτο ακούστηκε εντός της αίθουσας των συνεντεύξεων Τύπου της Τούμπας, από έναν παντελώς άσχετο με την μπάλα, το «καρπουζάς απ' το Εστορίλ». Θυμάμαι σαν τώρα το πως έφυγε ο συγκεκριμένος από την αίθουσα Τύπου. Όμως, ήρθαν κάποιοι άλλοι παντελώς άσχετοι στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης να το τεντώσουν και να (του) μένει...

Στα χέρια του «δάσκαλου» η εθνική Πορτογαλίας, που μέχρι να την αναλάβει έτρωγε τη μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη, χάνοντας από την Ελλάδα το Euro μέσα στο ίδιο της το σπίτι, μεταμορφώθηκε σε μια από τις πιο αξιόπιστες και ισχυρές εθνικές ομάδες του πλανήτη. Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2016, επίδοξη παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2022.Το έλεγαν ο Αντρέ Βιεϊρίνια και ο Ζοσέ Μπότο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης και δεν τους πίστευε κανένας, ίσως γιατί όλοι πίστευαν ότι έβαζαν την αγάπη για την πατρίδα τους πάνω από τη λογική. Ελα, όμως, που κάτι παραπάνω ήξεραν οι δύο Πορτογάλοι του ΠΑΟΚ για την αξία αυτής της νέας έκδοσης, με ή χωρίς Κριστιάνο, που παρουσιάζει ο Φερνάντο Σάντος στα γήπεδα του Κατάρ. «Αυτός κάνει κουμάντο», έλεγε ορθά κοφτά χτες το βράδυ στον ΑΝΤ-1 ο αρχηγός του «Δικεφάλου», που πίνει νερό στ' όνομα του συμπατριώτη του προπονητή, με τον οποίο συνυπήρξαν για τρία χρόνια στην Τούμπα και μαζί κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2016, την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Πορτογάλου άσου.

Διαβάστε ακόμη...