Τα πρόσωπα της προετοιμασίας

Από paok24.com: Μία μικρή αποτίμηση ενός πολύ χρήσιμου διαστήματος για τον ΠΑΟΚ ...
Πηγή: paok24.com
Τα πρόσωπα της προετοιμασίας

Ήταν ένα πάρα πολύ χρήσιμο δεκαήμερο για όλους μας. Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα νιώθει απόλυτα δικαιωμένος από την έξτρα προετοιμασία του στην Κύπρο που μόνο καλά είχε να του προσφέρει. Όλη η ομάδα κέρδισε πράγματα από αυτό το δεκαήμερο και εμείς θα προσπαθήσουμε να επιμείνουμε σε κάποιους παίκτες που ξεχώρισαν. Όχι όλοι για τον ίδιο λόγο.

Οφείλουμε αρχικά να καταγράψουμε τον ενθουσιασμό όλης της ομάδας από την παραμονή στην Κύπρο και από όλα όσα απόλαυσαν κάνοντας τη δουλειά τους. Το πιο θετικό από όλα βέβαια ήταν ότι γυρίζουν όλοι υγιείς.

Σε επίπεδο προσώπων μπορούμε να καταγράψουμε το τρελό κέφι που έβγαλαν παλιοί όπως ο Ελ Καντουρί και ο Μπίσεσβαρ. Διασκέδαζαν ποδοσφαιρικά κάθε στιγμή! Λίγο πολύ όλοι απόλαυσαν αυτό το διάστημα.

Πάμε όμως και σε πιο ειδικές περιπτώσεις.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας παρουσίασε και εδώ δείγματα του ταλέντου του, αλλά και ποδοσφαιρικές στιγμές απόλυτης πειθαρχίας με βάση τα θέλω του προπονητή. Ο νεαρός είναι ξεχωριστός, το ξέρει, το γνωρίζει ότι το ξέρουν και όλοι οι άλλοι που τον παρακολουθούν, αλλά πλέον δεν επηρεάζεται. Έχει μπει στο σωστό δρόμο και... πάει.

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο! Ναι πάλι! Πάλι αυτός σε φάση προετοιμασίας. Πολύ καλή απόδοση, εξαιρετική και πολύ γεμάτη παρουσία, ένας χαφ που παίζει στους μεσοαμυντικούς μόνιμα και ελέγχει όλο το γήπεδο, έχοντας πλέον ως στόχο και το σκοράρισμα . Προσωπικό στόχο, γεγονός που τον κάνει να πατάει συνέχεια στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Σελιμάι! Εδώ πρόκειται για την πιο ειδική περίπτωση. Τώρα τον γνωρίσαμε. Τώρα μας συστήθηκε. Ένα αυθεντικό ταλέντο που δεν μεγάλωσε στην ασφάλεια των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Ένα παιδί που μέχρι τώρα έπαιζε μπάλα μόνο στην αλάνα! Έχει φθάσει γρήγορα στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, στέκεται πολύ καλά, έχει στοιχεία ποδοσφαιρικά και πνευματικά κάτι που είναι απαραίτητο και πλέον θα έχουμε την περιέργεια να δούμε την εξέλιξή του.

Ο Σβααμπ! Εγγύηση! Πάντα σου δίνει αυτό που περιμένεις και ακόμη παραπάνω.

Ο Κάργας! Ανεβαίνει, προσφέρει και υπολογίζεται.

Ολιβέιρα και Μπράντον. Ο ΠΑΟΚ έχει δύο διαφορετικά φορ. Επί μήνες αυτό το γεγονός ΔΕΝ το αντιλαμβάνονταν κανείς στο γήπεδο.

Ο Μουργκ! Υπάρχει. Φιλότιμος είναι και προσπαθεί. Έστω και για να βρει άλλη ομάδα. Προσφορά θα είναι και αυτή...

Ο Μιχαηλίδης. Εδώ έχουμε ένα ζήτημα. Φυσιολογικό, αλλά δύσκολο. Ένας πολύ καλός νέος ποδοσφαιριστής, που βρέθηκε λίγο πίσω μετά τον τραυματισμό του, επιστρέφοντας έχει άλλους τέσσερις παίκτες μπροστά του και πρέπει να πολεμήσει. Είναι δύσκολο, η χθεσινή κατάσταση στο φιλικό που δεν έπαιξε δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη και τώρα πρέπει να επιδείξει μεγάλη ψυχική δύναμη.

Ο Κούρτιτς! Άλλη μία περίεργη κατάσταση. Ήταν ο βασικός και ο αναντικατάστατος. Έγινε φανερό σε όλους και εδώ στην Κύπρο, ότι αυτή η συνθήκη δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο ΠΑΟΚ προχωράει, η ομάδα αλλάζει, δεν εξαρτάται απόλυτα από τον Σλοβένο, άλλοι παίκτες στη χημεία της ομάδας προσφέρουν περισσότερα και ο ρόλος του θα περιοριστεί. Τα μηνύματα τα έχει ήδη πάρει.

Για να δούμε και τη συνέχεια...

Διαβάστε ακόμη...