Το σχέδιο του Μπότο και του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Ντάντας!

Από skgsports.gr: O Ζοσέ Μπότο παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ, που καλύπτουν την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Κύπρο, μιλώντας για όλα σχεδόν τα θέματα που απασχολούν την «ασπρόμαυρη» επικαιρότητα.
Πηγή: skgsports.gr
Το σχέδιο του Μπότο και του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Ντάντας!

Στο περιθώριο συνέντευξης αποκάλυψε το πλάνο που έχει ήδη εφαρμόσει για την περίπτωση του Τιάγκο Ντάντας, που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον «Δικέφαλο». Οι άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο της Μπενφίκα, Ρουί Κόστα, στο πλευρό του οποίου υπήρξε για πολλά χρόνια, είναι το κλειδί για την παραμονή του 21χρονου μέσου, όπως επίσης και η διάθεση του νεαρού Πορτογάλου ποδοσφαιριστή να παραμείνει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ μετά το τέλος του δανεισμού του.

Σημαντική παράμετρος, όμως, αποτελεί το οικονομικό και η ρήτρα 4 εκ. για το 50% και 7 εκ. για τα πλήρη δικαιώματα που υπάρχει στο συμβόλαιο δανεισμού του από την ομάδα της Λισαβώνας. Ο Μπότο ήταν ξεκάθαρος και όπως είπε ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να φτάσει σ' αυτά τα νούμερα, αφήνοντας να εννοηθεί πως αναζητείται μια φόρμουλα «συνιδιοκτησίας» του Ντάντας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Πάντως, ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής ξέρει ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση θα πρέπει να βιαστεί και οι όποιες επαφές να γίνουν πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21, που θα γίνει τον Ιούνιο του 2023.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή και στον κόσμο του ποδοσφαίρου απολύτως κατανοητή. Ο Τιάγκο Ντάντας αναμένεται να βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας κι ο Μπότο αντιλαμβάνεται πως αν δεν φτάσει σε μια συμφωνία με την Μπενφίκα πριν από το τουρνουά, τα πάντα μπορεί να αλλάξουν, ανάλογα με τις εμφανίσεις του Πορτογάλου σε αυτό.

Διαβάστε ακόμη...