Κουλιεράκης - Κωνσταντέλιας: Η τεράστια πίστη του ΠΑΟΚ στον «θησαυρό» των ακαδημιών

Οι ακαδημίες αποτελούν την κοινή συνισταμένη όλων των συζητήσεων με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ - Τα «φωτεινά» παραδείγματα των Κουλιεράκη, Κωνσταντέλια μέσα από τις εντυπωσιακές ατάκες του Ζοσέ Μπότο.
Πηγή: sdna.gr
Κουλιεράκης - Κωνσταντέλιας: Η τεράστια πίστη του ΠΑΟΚ στον «θησαυρό» των ακαδημιών


Κάθε κουβέντα με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ καταλήγει στις ακαδημίες. Αυτό πρακτικά δεν σημαίνει πως η ανδρική ομάδα στρέφει αποκλειστικά και μόνο το ενδιαφέρον της στην στελέχωση από τις ακαδημίες. Απλά στην παρούσα φάση, απολαμβάνοντας τους πρώτους «καρπούς» μίας τεράστιας επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη και μίας απαιτητικής δουλειάς των αρμοδίων, όπως ανέλυσε στο SDNA o Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ έχει λάβει το μήνυμα.

Να στρέψει περισσότερο το ενδιαφέρον στα «φυτώρια» του και να ασχοληθεί με τον «θησαυρό» που κρύβει στις ακαδημίες του. Όπως σημείωσε σε μία ανύποπτη στιγμή της συνέντευξής του ο Ζοσέ Μπότο: «Δεν πιστεύω σε ομάδες που δεν έχουν παίκτες από ακαδημίες». Είναι μία πολύ σημαντική ατάκα, αναλογιζόμενος κυρίως πως λειτουργούν οι ομάδες της Πορτογαλίας, επενδύοντας πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο. Μία από τις δυνάμεις του ΠΑΟΚ μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι τα ταλέντα των ακαδημιών.

Και είναι σαφές πως στην παρούσα φάση, όλο το μοντέλο μοιάζει πολύ καλό για να αποτυπωθεί στην πράξη. Σχεδόν ουτοπικό για τα ελληνικά δεδομένα. Αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως αν κάποια ομάδα έχει τις βάσεις για να το υποστηρίξει είναι ο ΠΑΟΚ. Ένας ΠΑΟΚ που καταγράφει τα πρώτα βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.

Το καλοκαίρι, υπό την πίεση των μεταγραφών, η αλήθεια είναι πως συζητιόταν διαρκώς η ανάγκη απόκτησης ενός ακόμη στόπερ. Το όνομα Κουλιεράκης δεν υπήρχε στο προσκήνιο, τουλάχιστον μέχρι την καλοκαιρινή προετοιμασία. Υπήρχαν πολλές «ζυμώσεις» εντός του Δικεφάλου και εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε πως: «Αν παίρναμε και υποκύπταμε σε αυτή την πίεση, που θα ήταν ο Κουλιεράκης τώρα;».

Ας πάρουμε -όμως- την πιθανότητα πως μπορεί να είχε αναδυθεί εκ των υστέρων. Σε κάθε περίπτωση αποτέλεσε ένα ακόμη «καμπανάκι» από τις ακαδημίες για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ προκειμένου να... ψαχτούν περισσότερο και καλύτερα με τα δικά τους παιδιά. Για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο της απάντησης πως: «Με πέντε εκατομμύρια μπορεί κάποιος να αγοράσει το ένα πόδι του Κουλιεράκη. Τίποτα παραπάνω».

Από αυτό ορμώμενος κανείς αντιλαμβάνεται πως η στόχευση των ασπρόμαυρων είναι συγκεκριμένη. Αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν ποδοσφαιρικά στον ΠΑΟΚ και έχουν μία τεράστια προοπτική μπροστά τους, μπορεί να τα... αγγίξει κανείς, γνωρίζοντας πως: «Αν θέλουν τον Κουλιεράκη ή οποιονδήποτε άλλον θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά». Και αυτό γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο κανείς δεν δίνει την πρέπουσα σημασία σε αυτές τις ηλικίες. Ηλικίες που «τρελαίνουν» τα κλαμπ στο εξωτερικό, έχοντας την πεποίθηση πως μπορούν να «χτυπήσουν» την πόρτα των ελληνικών ομάδων και να αγοράσουν φθηνά. Και έφερε -μάλιστα- ως παράδειγμα τον Αντόνιο Σίλβα της Μπενφίκα που κοστολογείται στα 65 εκατ. ευρώ, ακριβώς επειδή οι αετοί της Λισαβόνας εξαργυρώνουν σε κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή το brand name τους!

Αυτές οι ηλικίες, αυτά τα παιδιά αποτελούν τον «θησαυρό» του ΠΑΟΚ. Και η διαχείρισή τους είναι το μεγαλύτερο στοίχημα. Επί του παρόντος, ο Δικέφαλος το έχει αντιληφθεί, το επικοινωνεί ξεκάθαρα πως αποτελούν βασικό κομμάτι στο project τους, το θέμα είναι να παραμείνει στοχοπροσηλωμένος στο πλάνο εκτόξευσης των ακαδημιών, ισορροπώντας εν μέσω ασφυκτικής πίεσης για αποτελέσματα και τίτλους.

Πέρα από τον Κουλιεράκη, ένα ακόμη «φωτεινό» παράδειγμα για τον Ζοσέ Μπότο είναι και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, τον οποίο χαρακτήρισε τεράστιο ταλένο: «Συχνά λέω στον Κωνσταντέλια πως αποκλείεται να γεννήθηκες στην Ελλάδα, πιθανότατα στην Βραζιλία. Είναι τεράστιο ταλέντο και ένα τέτοιο ταλέντο πρέπει να κοστίζει ακριβά σε όποιον θέλει να το αγοράσει».

Διαβάστε ακόμη...