Φουλ της τακτικής με ρεσιτάλ Λουτσέσκου

Από sdna.gr:Φουλ της τακτικής με ρεσιτάλ από Ραζβάν Λουτσέσκου στην τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Κύπρο - Από τα «γκάζια» στα... μπράβο με ατάκες για δύναμη και γκολ από τον Ρουμάνο.
Πηγή: sdna.gr
Φουλ της τακτικής με ρεσιτάλ Λουτσέσκου

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προπονήσεις του ΠΑΟΚ δεδομένου πως καθημερινά το... μενού ποικίλλει. Και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν προπονήσεις που ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιλέγει να παρατηρεί, χωρίς να μιλάει ιδιαιτέρως στους ποδοσφαιριστές του, κι άλλες -όπως η σημερινή και τελευταία επί κυπριακού εδάφους- που είναι σε μεγάλο βαθμό προσωποκεντρική με πολλά ιδιαίτερα μαθήματα από τον Ρουμάνο.

Και επειδή η τελευταία προπόνηση ήταν φουλ της τακτικής, ο Λουτσέσκου βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής δίνοντας ρεσιτάλ κατά την διάρκεια των ασκήσεων και ενόψει του αυριανού φιλικού με τον Άρη Λεμεσού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με οδηγίες, παραινέσεις και... συμβουλές στους ποδοσφαιριστές.

Ο 53χρονος κόουτς του Δικεφαλου έδωσε μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά, όπως συνηθίζει να λέει πολλές φορές και ο ίδιος. Μία από αυτές τις λεπτομέρειες είχε να κάνει με την δύναμη που βάζουν στην μπάλα οι παίκτες όταν την μεταβιβάζουν σε συμπαίκτη τους: «Η δύναμη που βάζουμε στην μπάλα, δείχνει και την διάθεση μας ως ομάδα. Αν βάζετε δύναμη στην μπαλα όταν κάνετε πάσες, φαίνεται και η πρόθεσή μας», είπε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της άσκησης στο bulid up της ομάδας.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα «γκάζια» όταν αντιλήφθηκε σημάδια χαλάρωσης από τους παίκτες του, όντας στο κέντρο του γηπέδου.

Όταν μέσα από τους αυτοματισμούς με εναλλαγές ρόλων προκειμένου να βγει η τελική πάσα για να σκοράρουν, είδε 4-5 προσπάθειες συνεχόμενες να μην έχουν την επιθυμητή κατάληξη, έσπευσε να σημειώσει: «Δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά θέλω να βάζουμε και γκολ. Αυτός είναι ο στόχος μας, να σκοράρουμε ακόμη και όταν αποκρούει ο τερματοφύλακας, να εκμεταλλευόμαστε τις δεύτερες μπάλες».

Κατά την διάρκεια του προγράμματος με έμφαση στο build up, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μοίρασε και μπράβο για τις επιλογές των παικτών του ενώ τους έδινε και μέσα από παραδείγματα επί του πρακτέου στον αγωνιστικό χώρο, επιλογές για τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν πέριξ της μεγάλης περιοχής του αντιπάλου.

Αρκετές φορές εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα όσα έβλεπε ενώ τα εύσημα πήρε για την συμπεριφορά του στην άσκηση, ο βενιαμίν της προετοιμασίας, Ερμής Σελιμάι, κάνοντάς του παράλληλα και ένα φροντιστήριο ειδικά στο πως θα υποδέχεται την μπάλα για να έχει περισσότερες δυνατότητες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας.

Στην άλλη άκρη του γηπέδου, ο Κριστιάνο Μπάτσι είχε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα διαφορετικών απαιτήσεων και συγκεκριμένων καταστάσεων, για το πως να ειναι σωστά τοποθετημένοι οι παίκτες στις αμυντικές στατικές φάσεις και στο πως να αντιδρούν μέσα σε αυτές.

Όσον αφορά τις δοκιμές της ενδεκάδας για το τελευταίο φιλικό παιχνίδι επί κυπριακού εδάφους, αύριο το απόγευμα (18:00), απέναντι στον Άρη Λεμεσού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αναμένεται και πάλι να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής στους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές όπως και στις αναμετρήσεις με την Άσντοντ και την ΑΕΛ Λεμεσού.

Σίγουρα δεν θα αγωνιστούν οι Λευτέρης Λύρατζης - Μάριος Τσαούσης, που αναμένεται να μπουν σε ομαδικό πρόγραμμα με την έναρξη των προπονήσεων στην Θεσσαλονίκη.

Η 10άδα που χρησιμοποίησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην τακτική (σ.σ. χωρίς να υπολογίζεται ο τερματοφύλακας): Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδη, Φιλίπε Σοάρες, Ντόουγκλας, Κωνσταντέλια;, Μουργκ, Αντρέ Ρικάρντο και Ολιβέιρα.

Η δεύτερη αποτελούνταν από τους: Βιεϊρίνια, Σελιμάι, Κουλιεράκη, Κάργα, Σβαμπ, Κούρτιτς, Κουαλιάτα (σε εναλλαγή με τον Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Νάρεϊ και Μπράντον Τόμας.

Διαβάστε ακόμη...