Αριθμοί: Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό – ΠΑΟΚ mateco

Από esake.gr: Μέσα από την 8η αγωνιστική της Basket League θα αρχίσει να γράφεται από σήμερα (4/12, 19:15, ΕΡΤ3) η ιστορία των αγώνων της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό με τον ΠΑΟΚ mateco.
Πηγή: esake.gr
Αριθμοί: Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό – ΠΑΟΚ mateco

Οι Θεσσαλοί με ρεκόρ 1-5 βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας μείνει χωρίς επιτυχία στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους. Ο Δικέφαλος προέρχεται από την ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό.

Η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό έδωσε μόνο δύο από τα έξι παιχνίδια της στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης». Σε αυτό νίκησε τον Κολοσσό H Hotels με 59-57 και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 82-99. Στα τρία τελευταία παιχνίδια της συνολικά με Περιστέρι bwin, Παναθηναϊκό και Άρη είχε παθητικό 95,33 πόντων ενώ στα τρία πρώτα με ΑΕΚ, Κολοσσό H Hotels και Απόλλωνα Carna δέχτηκε κατά μέσο όρο 71,33.

Ο ΠΑΟΚ mateco προέρχεται από την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό που ήταν συνολικά η τρίτη που γνώρισε μακριά από τη Θεσσαλονίκη σε σύνολο τεσσάρων αγώνων, αφού τα κατάφερε μόνο στο Λαύριο. Στις τρεις ήττες του από το Περιστέρι bwin, τον Κολοσσό H Hotels και τον Παναθηναϊκό είχε παθητικό 85, 80 και 87 πόντων αντίστοιχα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι δρόμοι των δύο ομάδων διασταυρώνονται σήμερα για πρώτη φορά σε επίσημο επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ mateco ωστόσο έχει αρνητικό πρόσημο στα αποτελέσματα του απέναντι στις ομάδες που προέρχονται από την Α2, όταν τις αντιμετωπίζει εκτός έδρας. Από το 2000 έχει υποχρεωθεί σε 27 ήττες και έχει σημειώσει 20 νίκες ως φιλοξενούμενος νεοφώτιστης ομάδας.

Σε αυτή τη διαδρομή επισκέφτηκε τη Θεσσαλία...

*Το 2002-03 τη Λάρισα και ηττήθηκε από την Ολύμπια με 86-75.

*Το 2005-06 τη Λάρισα και νίκησε τον ΓΣΛ με 85-83.

*Το 2008-09 τα Τρίκαλα όπου νίκησε την τοπική ομάδα 77-66.

*Το 2013-14 ηττήθηκε αυτή τη φορά από τα Τρίκαλα BC Aries με 87-76.

*Το 2017-18 ηττήθηκε από τον Γυμναστικό Φάρο Λάρισας με 101-89.

*Το 2019-20 ηττήθηκε από τη Λάρισα με 95-85.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

MILESTONE

* Ο Κωστής Γόντικας απέχει επτά ριμπάουντ από τα 200 στην Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Τζέιμς Μπέιτμον είχε 14+ πόντους και 10+ ranking σε καθένα από τα έξι παιχνίδια του στην Basket League.

* Ο Σαΐντ Πρίτζετ είχε 3+ εύστοχα δίποντα, 3+ ριμπάουντ και 1+ κλέψιμο σε καθένα από τα πέντε παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα.

* Ο Τζάβιν Ντελόριερ είναι με διαφορά ο κορυφαίος της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό στα επιθετικά ριμπάουντ μετρώντας 14, τα διπλάσια από τον Γιάννη Αγραβάνη και τον Τζέιμς Μπέιτμον που τον ακολουθούν.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου κάνει 8,3 κλεψίματα ανά αγώνα και είναι στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας.

- Το 27,58% με το οποίο εκτέλεσε στα τρίποντα η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό στα έξι παιχνίδια της στην Basket League, είναι το δεύτερο χαμηλότερο του Πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ MATECO

MILESTONE

* Ο Χρήστος Σαλούστρος απέχει 11 πόντους από τους 1.400. Σε 239 αγώνες στην Basket League έχει 1.389 (5,81 μέσος όρος).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο στη δεύτερη θητεία του με τον ΠΑΟΚ mateco στον οποίο αγωνίστηκε τη σεζόν 2016-17. Ο Αμερικανός θα γίνει ο 11ος ξένος στην ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης που θα κάνει δύο θητείες με τη φανέλα της. Είχαν προηγηθεί οι (σε τυχαία σειρά) Ουόλτερ Μπέρι, Χουάν Αντόνιο Μοράλες, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Μιλένκο Τέπιτς, Μπιλ Έντουαρντς, Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς, Ούρος Ντούβνιακ, Ντόνι ΜακΓκραθ, Μίλουντιν Άλεξιτς και Ουίλ Χάτσερ.

* Ο Νέιτ Ρένφρο έχει επτά τάπες ενώ δεν υπάρχει άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ με περισσότερες από δύο (Σλαφτσάκης, Πόλεϊ).

* Ο Τζέιλεν Χαντς είχε 13+ πόντους στα τέσσερα τελευταία και συνολικά στα έξι από τα επτά παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ mateco.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη είναι αυτή με τα λιγότερα λάθη ως τώρα στο Πρωτάθλημα, κάνοντας 11,28 ανά αγώνα. Ήταν χαμηλά και στην περσινή με 12,29 κατά μέσο όρο.

- Το 65,38% με το οποίο εκτέλεσε ο ΠΑΟΚ mateco στις επτά πρώτες αγωνιστικές, ήταν το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό της Basket League. Είναι χαμηλότερο κατά 9,13% από αυτό που είχε στην περασμένη σεζόν (74,51%).

Διαβάστε ακόμη...