Ένας Ζίβκοβιτς δεν φέρνει την πρόκριση

Από paok24.com: Η παρουσία του μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ...
Πηγή: paok24.com
Ένας Ζίβκοβιτς δεν φέρνει την πρόκριση

Η Σερβία αποκλείστηκε στην φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, μετά και την ήττα από την Ελβετία με 3-2, το βράδυ της Παρασκευής (2/12).

Από τους πιο επιδραστικούς παίκτες για την ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, ήταν ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια της χώρας του για πρόκριση, όμως δεν έφτανε μόνο αυτός.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι με την Βραζιλία, ο "Ζίλε" περιόρισε στο μέγιστο βαθμό τον Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος ήταν σχεδόν άφαντος εντός του αγωνιστικού χώρου. Η αντικατάσταση του Σέρβου στο 57ο λεπτό, συνδυάστηκε με τα δυο γκολ της Σελεσάο στο επόμενο τέταρτο (για το τελικό 2-0), κάτι που απέφερε και την κριτική στον Στοΐκοβιτς, με δεδομένο πως στην δημιουργία και των δύο τερμάτων, ήταν ο Βινίσιους.

Μια κριτική που γιγαντώθηκε μετά και το δεύτερο παιχνίδι με το Καμερούν, όπου πάλι ο Ζίβκοβιτς αντικαταστάθηκε προς το 80ο λεπτό. Κι αν στο πρώτο ματς ο ρόλος του ήταν κυρίως ο περιορισμός του μεσοεπιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, στο δεύτερο ο παίκτης του ΠΑΟΚ μοίρασε δύο ασίστ και ήταν άκρως συμμετοχικός στα γκολ της εθνικής του, στην ισοπαλία με 3-3.

Τέλος, στο παιχνίδι με τη μορφή "η ζωή μου, ο θάνατος σου", απέναντι στους Ελβετούς, ο Ζίβκοβιτς ήταν αυτός -που με το ματς στο 0-0- είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία να σκοράρει. Ο 26χρονος εξαπέλυσε έναν κεραυνό εκτός περιοχής, στο 11ο λεπτό, με την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ζόμερ. Τελικά η Σερβία ηττήθηκε, με τον Ζίβκοβιτς να αντικαθίσταται και πάλι, στο 78ο λεπτό του ματς.

Το φινάλε του ομίλου βρήκε την Σερβία τελευταία με 1 βαθμό, πίσω από την Βραζιλία που πέρασε ως πρώτη με 6, την Ελβετία που πέρασε ως δεύτερη στην ισοβαθμία και το Καμερούν που ολοκλήρωσε με 4 βαθμούς, στην τρίτη θέση.

Διαβάστε ακόμη...