Λουτσέσκου: «Όταν δουλεύεις σωστά, ο χρόνος θα σε δικαιώσει»

Από paok24.com: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εξέφρασε αισιοδοξία για τη συνέχεια
Πηγή: paok24.com
Λουτσέσκου: «Όταν δουλεύεις σωστά, ο χρόνος θα σε δικαιώσει»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας και στο φιλικό με την ΑΕ Λεμεσού και όχι μόνο. Αναλυτικά όσα είπε...

Για το αν νιώθει ότι συνεχίζεται η καλή εικόνα της ομάδα ή αν περιμένει περισσότερα: «Είναι άλλη κατάσταση η σημερινή, άλλη τα επίσημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την όρεξη και τη διάθεση στις προπονήσεις. Σήμερα υπήρχε και μα μικρή κόπωση. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι μέχρι να φτάσουμε στα επίσημα».

Για τον εσωτερικό ανταγωνισμό και αν αυτός αυξάνεται: «Δεν είναι πρόβλημα να διαλέξει ο προπονητής. Είναι σημαντικό να μπορεί να διαλέξει περισσότερους ποδοσφαιριστές που θα του δώσουν τα στοιχεία του βασικού. Οι παίκτες έχουν προσαρμοστεί, ξέρουν που βρίσκονται και αυτό μας δίνει αυτόματα περισσότερες λύσεις. Μπορούμε να εμμεταλλευτούμε την καλή περίοδο ενός, σε σχέση με την κακή ενός άλλου. Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές λύσεις και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Μετά από ένα καλό αποτέλεσμα, όλοι κρίνουν και λένε ότι είμαστε καλοί και το αντίθετο όταν έρχεται ένα κακό αποτέλεσμα. Δε είναι έτσι τα πράγματα. Χρειάζεται χρόνος για να χτιστούν οι σχέσεις ποδοσφαιριστών και προπονητή. είναι πολύ σημαντικό ότι μπορούμε να έχουμε τώρα περισσότερους παίκτες. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα».

Για το τι περιμένει να δει από την ομάδα όταν θα επιστρέψει από την Κύπρο: «Να είναι έτοιμη η ομάδα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει αυτοπεποίθηση, καλή φυσική κατάσταση. Θέλουμε να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι και αυτή είναι η λογική μας πάντα. Να κερδίζουμε το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν αλλάζει το σκεπτικό του για τις μεταγραφές τώρα που έχει περισσότερες λύσεις στα χέρια του: «Παρόλο που υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ποδοσφαιριστών, χρειαζόμαστε κάποια στοιχεία σε συγκεκριμένες θέσεις. Έχουμε συζητήσεις, έχουμε ένα πλάνο που αναλύουμε. Ο κόσμος θέλει μεταγραφές οπότε δε μπορούμε να χαλάσουμε χατίρι».

Για την ευκολία στο σκοράρισμα τώρα, χωρίς πολλές ευκαιρίες και αν αυτό είναι θέμα αυτοπεποίθησης: «Αυτό που έλεγα ότι μας λείπει σήμαινε τη χημεία, την ικανότητα να κρίνουμε τι πρέπει να κάνουμε και το δέσιμο των παικτών. Αυτό χρειάζεται χρόνο. Το να προσαρμοστούμε σε συγκεκριμένα πράγματα, να κάνουμε το μισό μέτρο στο χώρο ή να περιμένουμε, είναι θέμα δουλειάς και αυτοπεποίθησης. Έλεγα ότι δυσκολευόμασταν να σκοράρουμε και μετά το πρώτο θα έρθει και το δεύτερο και τα υπόλοιπα. Με το χρόνο, αυτό συνέβη».

Διαβάστε ακόμη...