«Παίζει για την ομάδα, όχι για τον εαυτό του ο Ζίβκοβιτς στο Μουντιάλ - «Έχει να δώσει ακόμα πολλά στον ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: O παλαίμαχος Σέρβος ποδοσφαιριστής, Νίκολα Μπέλιτς, με την πλούσια ελληνική προϋπηρεσία στο βιογραφικό του, σχολιάζει στο SDNA τις εμφανίσεις του 26χρονου εξτρέμ του ΠΑΟΚ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ – Τι λέει για τους συμπατριώτες του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.
Πηγή: sdna.gr
«Παίζει για την ομάδα, όχι για τον εαυτό του ο Ζίβκοβιτς στο Μουντιάλ - «Έχει να δώσει ακόμα πολλά στον ΠΑΟΚ»

Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης κινείται στους ρυθμούς του Μουντιάλ που διεξάγεται στα γήπεδα του Κατάρ.

Τα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου μονοπωλούν το ενδιαφέρον και αποτελούν κεντρικό θέμα συζήτησης στις 32 χώρες που συμμετέχουν και γενικότερα σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Ειδικότερα στη Σερβία τις τελευταίες ώρες όλοι μιλούν για την «αυτοκτονία» της ομάδας του Ντράγκαν Στοϊκοβιτς και τους δύο βαθμούς που...πέταξε στο παιχνίδι με το Καμερούν σε ένα ματς που προηγήθηκε 3-1 κι έμοιαζε δικό της.

Σημείο αναφοράς για τους Σέρβους αποτελεί η σούπερ εμφάνιση του...δικού μας Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο παιχνίδι κόντρα στα «Λιοντάρια».

 

Στα 78 λεπτά της συμμετοχής του ο 26χρονος εξτρέμ του ΠΑΟΚ πιστώθηκε δύο ασίστ και πήρε υψηλό βαθμό απόδοσης.

Το SDNA επικοινώνησε με τον παλαίμαχο Σέρβο ποδοσφαιριστή, Νίκολα Μπέλιτς, ο οποίος τα χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα με τις φανέλες των Ατρόμητου, Πανθρακικού, Ξάνθης, Πλατανιά, Πανσερραϊκού και Αχαρναϊκού και πήρε το προσωπικό του report για τον (μουντιαλικό) Ζίβκοβιτς, καθώς και τους συμπατριώτες Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς η δημοτικότητα των οποίων «καλπάζει» σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

«Ο Ζίβκοβιτς έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις στα δύο πρώτα παιχνίδια του Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα της Σερβίας.

Τρέχει πάνω – κάτω, μοιράζει ασίστ και συγχρόνως, βοηθάει πολύ και στην άμυνα έχοντας αυξημένες αρμοδιότητες και στην ανασταλτική λειτουργία.

Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι φοβερά ομαδικός. Παίζει για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του κι αυτό είναι κάτι που φάνηκε περισσότερο στο παιχνίδι με το Καμερούν κι όχι τόσο με τη Βραζιλία που ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για την Σερβία.

Ο Ζίβκοβιτς ενώ θα μπορούσε με το Καμερούν να πατήσει περισσότερη περιοχή, να...σπάσει την αντίπαλη άμυνα και να τελειώσει φάσεις μόνος του, ο ίδιος προτιμούσε να πασάρει συνεχώς στους συμπαίκτες του και έτσι έδωσε και τις δύο ασίστ.

Ίσως όμως αυτή την εντολή να έχει πάρει και από τον Στοϊκοβιτς για τον τρόπο που θα κινείται στο γήπεδο...» τόνισε αρχικά ο Νίκολα Μπέλιτς και πρόσθεσε:

«Η Σερβία έπρεπε να έχει κερδίσει το Καμερούν. Ήταν καθοριστική η αναγκαστική αλλαγή του Πάβλοβιτς κι αποσυντόνισε όλη την άμυνά της.

Έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς και τώρα θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε την Ελβετία στο τελευταίο παιχνίδι. Είναι καλή ομάδα κι αξίζει να πάει στους 16 του Μουντιάλ».

«Καλά έκανε ο ΠΑΟΚ και επέκτεινε το συμβόλαιό του»
- Για τη διαδρομή του Ζίβκοβιτς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και την ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης:

«Πολύ καλά έκανε ο ΠΑΟΚ και επέκτεινε τη συνεργασία με τον Ζίβκοβιτς. Είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής από τον οποίο έχει να κερδίσει ακόμα πολλά.

Ο Λουτσέσκου είναι αξιόλογος προπονητής κι ασφαλώς ξέρει πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του Ζίβκοβιτς».

«Τυχερός ο Παναθηναϊκός που έχει τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο»
- Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την πορεία πρωταθλητισμού που διαγράφει με τον Παναθηναϊκό την τρέχουσα σεζόν:

«Μεγάλος προπονητής. Δεν χωράει καμία αμφιβολία για αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός που έχει τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του.

Θυμάμαι πως όταν έπαιζα στον Ατρόμητο είχε δείξει ενδιαφέρον να με πάρει στον ΑΠΟΕΛ».

«Δεν είναι έκπληξη οι εμφανίσεις του Γκατσίνοβιτς ως εξτρέμ στην ΑΕΚ»
- Για τις σούπερ εμφανίσεις του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (σε ρόλο εξτρέμ) με την ΑΕΚ:

«Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση πως πηγαίνει πολύ καλά αγωνιζόμενος ως winger κι όχι στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεν είναι έκπληξη.

Εάν η Σερβία δεν είχε πολλούς ποιοτικούς εξτρέμ θα μπορούσε και ο Γκατσίνοβιτς να βρίσκεται στην αποστολή για το Μουντιάλ».

Διαβάστε ακόμη...