Ποτέ μην υποτιμάς την καρδιά του Αντρίγια

Από sdna.gr:Οι Σέρβοι είχαν προειδοποιήσει για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς: «Ποτέ μην υποτιμάς μια καρδιά που ενισχύθηκε, δίνοντας ζωή σε άλλη». Η ξεχωριστή ιστορία του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Ποτέ μην υποτιμάς την καρδιά του Αντρίγια

Κάποιοι το κάνουν απλώς για να συζητηθούν. Μερικοί, ορμώμενοι από τον πιο αγνό αλτρουισμό. Άλλοι λόγω προσωπικών επώδυνων εμπειριών. Και κάποιοι για να «καθαρίσουν» τη συνείδησή τους. Εκτός κι αν είσαι «φτιαγμένος» από άλλη πάστα. Όπως ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Οι Σέρβοι είχαν φροντίσει να δώσουν μια πρώτη... γεύση από τον Zile, τι να περιμένουν από εκείνον στο Μουντιάλ, προειδοποιώντας τον Βινίσιους ενόψει της πρώτης «μάχης».

«Ποτέ μην υποτιμάς μια καρδιά που ενισχύθηκε, δίνοντας ζωή σε άλλη».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

2018, ακριβώς στην εποχή του προηγούμενου Μουντιάλ στη Ρωσία. Η Νις έκανε μία προσπάθεια για να βοηθήσει έναν αθλητικό συντάκτη, ο οποίος έπασχε από οξεία λευχαιμία. Ήταν ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο. Κάποια στιγμή, οικογένεια και φίλοι εξάντλησαν όλες τις ιδέες και όλους τους τρόπους για να συγκεντρώσουν το μεγάλο χρηματικό ποσό που ήταν απαραίτητο για τη μεταμόσχευση στην Τουρκία. Και τότε, από το πουθενά, εμφανίστηκε ο Αντρίγια», θυμάται χαρακτηριστικά ο αδερφός του.

«Γνωριζόμασταν πολύ επιφανειακά, από το καφέ που δούλευα. Ο μικρότερος αδερφός μου, μου είπε μια μέρα ότι ο Αντρίγια τον κάλεσε να πιούμε καφέ και πως ήταν έτοιμος να βοηθήσει. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν πρόθυμος από το πουθενά να δώσει το ποσό των 30.000 ευρώ. Επέμενε μόνο να μην διαρρεύσει τίποτα μέσω των ΜΜΕ, γιατί δεν του αρέσει τέτοιου είδους έκθεση, αλλά πώς; Τέτοια χειρονομία; Αργότερα, μετά την επιστροφή από την Τουρκία, ήρθε μας επισκεφτεί. Παρακολουθήσαμε μαζί τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Γυναικών 2019. Υποσχεθήκαμε να μην χάσουμε επαφή και να συναντιόμαστε, όταν μας το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μας».

Μετέπειτα, διέρρεαν και άλλες πληροφορίες για τις δράσεις του Αντρίγια. Δεν είχαν όλες οι ιστορίες όμως όμορφο τέλος... Και εδώ εισέρχεται στην συζήτηση και ο πατέρας του, Jovica, ανασύροντας από την μνήμη του μία ακόμη ιστορία. Ίσως κάποιες λεπτομέρειες να έχουν φθαρεί από τον χρόνο, αλλά η ουσία είναι απολύτως αληθινή:

«Πήγα να τον πάρω μετά από μία προπόνηση, ήταν μία από τις πιο κρύες, χειμωνιάτικες μέρες. Τον βλέπω μόνο με την μπλούζα. "Πώς βγήκες έτσι; Θα παγώσεις!". Μένει σιωπηλός για λίγα δευτερόλεπτα και μετά, μισοστροπαλός, μου λέει: "Μπαμπά, μην το πεις στη μαμά, αλλά έδωσα το μπουφάν. Είδα έναν άστεγο, κρύωνε στο δρόμο, εγώ θα ζεσταθώ στο αυτοκίνητο. Θα κερδίσω λεφτά και θα πάρω καινούργιο μπουφάν. Αυτός δεν έχει ούτε ένα κομμάτι ψωμί».

Το... μπάσιμο του Ερυθρού και η «ασπρόμαυρη» καρδιά!
Τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του δεν έχουν μιλήσει ποτέ ανοιχτά για την αποχώρηση από την Παρτιζάν. Επιμένουν να λένε πως ό,τι δεν τον σκότωσε, τον έκανε πιο δυνατό. Θέμα αυτοσεβασμού, θα σου πει μόνο ο πατέρας του, με μια σημαντική αποκάλυψη:

«Είναι αλήθεια ότι ο Ερυθρός Αστέρας μας τηλεφώνησε εκείνες τις μέρες και δεν ήταν καθόλου επιπόλαιη προσφορά. Αλλά δεν θέλαμε καν να ακούσουμε. Τα έπιπλα στο διαμέρισμά μας είναι ασπρόμαυρα. Υπό αυτή την έννοια, υπάρχει πάντα και για πάντα μόνο η Παρτιζάν».

Οι... Ζίβκοβιτς δεν μετανιώνουν ποτέ για τις επιλογές τους
Ακόμη και όταν πήραν την απόφαση για να αποχωρήσει ο Αντρίγια από την Παρτιζάν για την Μπνεφίκα, ακόμη και όταν έπαιζε λιγότερο απ΄όσο άξιζε, έχοντας πάει εκεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, ακόμη και στις δύσκολες μέρες, οι... Ζίβκοβιτς δεν μετανιώνουν ποτέ για επιλογές τους.

«Ο Αντρίγια είχε μια πρόταση να πάει σε αραβική ομάδα μετά την Μπενφίκα. Ένας σεΐχης πρόσφερε 18.000.000 ευρώ μόνο για πριμ υπογραφής αλλά μου είπε απλώς "μπαμπά, σε ευχαριστώ αλλά θέλω να παίξω στην Ευρώπη". Τα χρήματα δεν ήταν ποτέ το κύριο κίνητρό του, ήθελε απλώς να παίξει, γι' αυτό τελικά απορρίψαμε την πρόταση εκείνη και για να συνεχίσει όσο καλύτερα γίνεται μετά την Μπενφίκα».

Και η συνέχεια είχε άρωμα ΠΑΟΚ... Ενός ΠΑΟΚ που καμαρώνει για ένα δικό του παιδί που λάμπει στο Κατάρ, έχοντας να επιδείξει καρδιά. Πολλή καρδιά.

Διαβάστε ακόμη...