Λόγος για να κόψεις εισιτήριο

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν για πρώτη φορά βασικός στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, παραμένοντας στο αρχικό σχήμα και στα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν (με ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό και Βόλο).
Πηγή: forzaonline.gr
Λόγος για να κόψεις εισιτήριο

Και πώς θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, με τον 19χρονο μεσοεπιθετικό να προσθέτει στοιχεία στο παιχνίδι του Δικεφάλου, που μέχρι τότε έλειπαν. Το κυριότερο από αυτά; Την κάθετη πάσα, αυτή που θ' αποδιοργανώσει την αντίπαλη άμυνα, αυτήν που λατρεύει να βλέπει ο φίλαθλος από την εξέδρα ή και από την τηλεοράσεως, αυτή που μπορούν να δώσουν μόνο οι χαρισματικοί παίκτες. Και ένας από αυτούς είναι κι ο Κωνσταντέλιας.

Δεν μπορεί να ήταν τυχαία τα όσα εγκωμιαστικά ακούγονταν για αυτό το παιδί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ηταν τέτοια εποχή πριν από δύο χρόνια, όταν η FORZA φιλοξενούσε τις απόψεις των ανθρώπων, δίπλα στους οποίους ο Κωνσταντέλιας έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

«Από την πρώτη στιγμή, που τον είδα σε ηλικία 7-8 ετών ν΄ αγωνίζεται, είχα πει ότι πιτσιρικά με τέτοια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα, πραγματικά δεν είχα συναντήσει ξανά» μας έλεγε ο Γεράσιμος Σαρρής, ιδρυτής και πρόεδρος της ακαδημία της Αγίας Παρασκευής Βόλου.

Από κοντά κι ο Λεωνίδας Καραλής, ο προπονητής, με τον οποίο ο Κωνσταντέλιας δούλεψε κατά κύριο λόγο στη συγκεκριμένη σχολή: «Ένα τέτοιο ταλέντο, ένας τόσο χαρισματικός παίκτης, δεν μπορώ, πραγματικά, να φανταστώ πώς δεν θα κάνει καριέρα».

Κρίνοντας από τις αντιδράσεις του κόσμου στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο, ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν άργησε να μπει στις καρδιές των ΠΑΟΚτσήδων. Καθόλου παράξενο. Οι φίλαθλοι θέλουν το αποτέλεσμα, θέλουν, όμως, και το θέαμα. Κι όταν αυτό τους το προσφέρει ένα «δικό» τους παιδί, το οποίο, μάλιστα, αφήνει υποσχέσεις για πολλά περισσότερα και ακόμη καλύτερα πράγματα στο κοντινό μέλλον, τότε εκστασιάζονται.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι ο παίκτες σαν τον Κωνσταντέλια μπορούν από μόνοι τους να «σπρώξουν» τον κόσμο προς το γήπεδο, συνιστούν ένα πολύ καλό λόγο για το φίλαθλο να κόψει εισιτήριο για να τους δει από κοντά. Με τέτοιες προοπτικές, ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός δεν μπορεί παρά κάποια στιγμή να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να μεταγραφεί σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα.

Νωρίτερα, βέβαια, θα πρέπει να έχει προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ, να έχει «εισπράξει» από αυτόν η ομάδα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πριν εισπράξει-στην κυριολεξία-και στο οικονομικό. Σ΄ αυτό, φυσικά, τον πρώτο λόγο έχει η ΠΑΕ. Αν θελήσει να κεφαλαιοποιήσει σε πρώτο χρόνο-κατά το πρότυπο του Τζόλη-την εντυπωσιακή εμφάνιση του Κωνσταντέλια στο προσκήνιο ή αν κοιτάξει πρώτα το αγωνιστικό της συμφέρον και συνακόλουθα και τη χαρά του κόσμου ν΄ απολαμβάνει έναν τέτοιον παίκτη στην Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...