Απατσίδης: «Το βούλευμα δεν ήταν αμετάκλητο - Έπρεπε να δηλώσει αποχή για ΠΑΟΚ ο πρόεδρος της ΕΕΑ»

Από sdna.gr:Ο ποινικολόγος Γιάννης Απατσίδης, υποστήριξε ότι το βούλευμα για τον Γιώργο Σαββίδη δεν ήταν αμετάκλητο και σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Νίκος Τζουλάκης έπρεπε να δηλώσει αποχή στην υπόθεση του ΠΑΟΚ λόγω «πιθανής ημεροληψίας»
Πηγή: sdna.gr
Απατσίδης: «Το βούλευμα δεν ήταν αμετάκλητο - Έπρεπε να δηλώσει αποχή για ΠΑΟΚ ο πρόεδρος της ΕΕΑ»

Το SDNA έφερε στο φως της δημοσιότητας την ανώνυμη επιστολή του «σκεπτόμενου φιλάθλου του Ηρακλή Θεσσαλονίκης» στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που το συμπεριέλαβε ως αξιόπιστο στον φάκελο για να καλέσει σε απολογία τον ΠΑΟΚ.

Ο ποινικολόγος, Γιάννης Απατσίδης, μιλώντας στη «Δίκη στο Open» τόνισε ότι το βούλευμα την ημέρα της υπογραφής από τον Γιώργο Σαββίδη της υπεύθυνης δήλωσης περί μη ύπαρξης κωλύματος από το νόμο, δεν ήταν αμετάκλητο, εκθέτοντας έτσι την... Αυγενάκειο ΕΕΑ και τον προϊστάμενο της, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ακόμη, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Νίκος Τζουλάκης, στον οποίο απευθύνονταν η επιστολή, έπρεπε να δηλώσει αποχή «λόγω πιθανής μεροληψίας» μετά το φιάσκο με την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας και ζήτησε τέλος, την παρέμβαση από την αθλητική υπερεισαγγελέα, Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Απατσίδη:

«Να πούμε ότι ένα βούλευμα αν προσβάλλεται από το Συμβούλιο Εφετών, καθίσταται αμετάκλητο από τη μέρα της δημοσίευσής του μέχρι και ένα μήνα μετά, όταν και έχει δικαίωμα να το προσβάλλει ο Εισαγγελέας του Αρείου πάγου. Αμετάκλητο δηλαδή το συγκεκριμένο κατέστη στις 25/7. Ακόμη κι αν έχει επιδοθεί στον κατηγορούμενο με την κλήση του προσδιορισμού της δικασίμου. Στις 24/7 τη μέρα της υπογραφής δηλαδή, το βούλευμα δεν ήταν αμετάκλητο.

Μου προξένησε μεγάλη εντύπωση ότι ο πρόεδρος της ΕΕΑ δεν δήλωσε αποχή παρ' ότι όπως λέτε κατά γενική ομολογία εκτέθηκε απο το CAS στην περίπτωση της πολυιδιοκτησίας. Θα έπρεπε να δηλώσει αποχή, λόγω πιθανής μεροληψίας. Μάλιστα στην κλήση χρησιμοποιεί την ορολογία ότι η δήλωση είναι ψευδής. Δεν γίνεται να βγάζει αποτέλεσμα και να το προδικάσει. Έχει προειλημμένη άποψη και ο τρόπος που το διατυπώνει.

Αλλά και η χρήση ενός ονόματος όπως του Νίκου Σαββίδη που δεν έχει σχέση με την υπόθεση είναι ξεκάθαρα παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εν προκειμένω ειδικών κατηγοριών προσωπικού χαρακτήρα, αλλά σε κάθε περίπτωση κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να προδικάζει αποφάσεις της ΕΕΑ. Εδώ έβγαλε και απόφαση. Αναρωτιέμαι, η ανεξάρτητη αρχή είναι ανέλεγκτη. Θα πρέπει να επέμβει η αθλητική υπερεισαγγελέας, η κ. Σακελλαροπούλου για τον τρόπο που λειτουργεί. Ο κ. Τζουλάκης θα έπρεπε να γνωρίζει και έχει εκθέσει την αρχή».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...