Λυκογιάννης: «Έχουμε πετύχει διάνα στους χαρακτήρες»

Από paok24.com: Ο προπονητής του ΠΑΟΚ εξέφρασε ικανοποίηση σε τηλεοπτική συνέντευξή του
Πηγή: paok24.com
Λυκογιάννης: «Έχουμε πετύχει διάνα στους χαρακτήρες»

Ο Άρης Λυκογιάννης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ 3, «Τζάμπολ» με αφορμή τη νέα νίκη του ΠΑΟΚ, επί του Προμηθέα και αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε...

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ ως τώρα και το πολύ καλό του ξεκίνημα στη σεζόν: «Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις επιλογές του καλοκαιριού. Είχαμε αποφασίσει να πάρουμε νέα παιδιά, με κίνητρο που ήταν το πιο σημαντικό, διάθεση να βελτιωθούν και να ακούσουν. Έχουμε πετύχει διάνα στις επιλογές των χαρακτήρων. Έχουμε καλή χημεία και όσο έρχονται θετικά αποτελέσματα γίνεται ακόμα καλύτερη».

Για τη διάθεση που βγάζει η ομάδα: «Το πιο σημαντικό, επειδή το μπατζετ μας δεν είναι πολύ μεγάλο, έχει να κάνει με το κίνητρο και την αθλητικότητα. Έχουμε παιδιά που μπορούν να βγάλουν ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ που να μπορούν να καλύψουν παραπάνω από μία θέση. Αυτό είναι σημαντικό όταν παίζεις σε δύο διοργανώσεις. Προσπαθήσαμε να βρούμε τέτοιους παίκτες και νομίζω ότι ήμασταν σωστοί και αρκετά τυχεροί στις επιλογές μας».

Για το αν αδίκησε τον Μαργαρίτη και τη συνεισφορά του στην ομάδα παρά την ηλικία του: «Ισχύει... Είναι ένας πάρα πολύ έμπειρος παίκτης, παίζει πολλά χρόνια στο υψηλό επίπεδο κι έχει περάσει διάφορα. Μπορεί να διαχειρίζεται εύκολα ό,τι έρχεται μπροστά του. Προσέχει πολύ το κορμί του, προσέχουμε κι εμείς για να τον συντηρούμε. Αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί σημαντικό γρανάζι της ομάδας παρά την ηλικία του».

Για αυτά που λέει μετά από νίκες στο κέντρο του γηπέδου στους παίκτες του: «Όταν έχεις μία νεανική ομάδα που αποτελείται από χαρακτήρες που θέλουν να πάρουν πράματα και ειδικά από τη φετινή σεζόν που ο κόσμος έρχεται πίσω στο γήπεδο, είναι σημαντικό να δώσεις ώθηση στην ψυχολογία».

Για την εικόνα του Λαρεντζάκη τον οποίο τον είχε εμπιστευτεί πρώτος, ως προπονητής του Ίκαρου Καλλιθέας: «Το πιο σημαντικό είναι ότι το πίστευε ο ίδιος. Έδωσα μία ευκαιρία σε ένα παιδί που είχε τα ψυχικά αποθέματα και την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του. Δεν έγινε τίποτα παραπάνω από πλευρά μου, απλά εμπιστεύτηκα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έχει πολύ μεγάλο μπασκετικό θράσος και μεγάλη εμπιστοσύνη τις δυνατότητες του. Δούλεψε πολύ, έχει βελτιώσει πάρα πολύ το αθλητικό κομμάτι και σιγά-σιγά, προσθέτοντας εμπειρία έχει γίνει ο παίκτης που έχει γίνει. Έχει να βελτιώσει κι άλλα και μπορεί να φτάσει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο και στην Εθνική ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...