Το 16χρονο «διαμάντι», που ετοιμάζεται για ντεμπούτο!

Από thessports.gr: Πριν καλά- καλά κλείσει τα 17 του χρόνια, ο Στέφανος Τζίμας συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά σε επαγγελματική αποστολή του ΠΑΟΚ,αφού βρίσκεται στις επιλογές του Πάμπλο Γκαρσία για την εκτός έδρας αναμέτρηση της δεύτερης ομάδας με τον Απόλλων Πόντου στο Πολύκαστρο.
Πηγή: thessports.gr
Το 16χρονο «διαμάντι», που ετοιμάζεται για ντεμπούτο!

Πρόκειται για ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών και παρά την ηλικία του έχει ακολουθήσει ήδη κάποιες προπονήσεις της δεύτερης ομάδας των «ασπρόμαυρων».

Ή καλύτερα όσες δεν συνέπιπταν με τις σχολικές του υποχρεώσεις, καθώς μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα παιδί που δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε τα 17 του χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει τον νεαρό επιθετικό, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του:

«Από το 2013 στον ΠΑΟΚ, ο Στέφανος Τζίμας είναι πλέον ένας πολλά υποσχόμενος σέντερ φορ, με σωματικά προσόντα και δύναμη, με ευφυία, καλή τεχνική και έφεση στο γκολ. Ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο και παράλληλα, προσγειωμένο παιδί και αριστούχος μαθητής. Γεννημένος το 2006 έπαιξε ήδη στην Κ19 τη σεζόν 2021-22, είναι πρωταθλητής με την Κ17, είναι διεθνής και ανήκει από τα 16 του ήδη και στο ρόστερ του ΠΑΟΚ Β».

Πριν από μερικές ημέρες η ιστοσελίδα «footballtalentscout.net» που ειδικεύεται στην ανάλυση και την παρουσίαση νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, παρουσιάζει το προφίλ του νεαρού επιθετικού, με τα δυνατά και τα αδύνατα του σημεία.

Μεταξύ των «δυνατών» του χαρακτηριστικών συμπεριλαμβάνει το τελείωμα τον φάσεων, την κίνηση χωρίς τη μπάλα αλλά και την αθλητικότητα του, τον χαρακτηρίζει «δυνατό και γρήγορο που μπορεί να τελειώσει φάσεις και με τα δύο πόδια», συγκρίνοντας το στυλ του με αυτό του Τσίρο Ιμόμπιλε.

Το κομμάτι που πρέπει να βελτιωθεί, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανάλυση, είναι οι μεταβιβάσεις και η δημιουργικότητα στο τελευταίο τρίτο, με το συμπέρασμα- πρόβλεψη της πλατφόρμας να είναι ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει τα φόντα να παίξει στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη...