Κρέσπο για Κωνσταντέλια: «Το... Talento μας, όλοι στον ΠΑΟΚ μιλούσαν για εκείνον»

Από sdna.gr: Ιστορίες από τα αποδυτήρια: Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο αποκαλύπτει στο SDNA πως βγήκε το... Talento που συνοδεύει ως παρατσούκλι τον Γιάννη Κωνσταντέλια στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Κρέσπο για Κωνσταντέλια: «Το... Talento μας, όλοι στον ΠΑΟΚ μιλούσαν για εκείνον»

Μπορεί να είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της ελληνικής ποδοσφαιρικής σκηνής, ωστόσο, για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ η εξέλιξη αυτή δεν φαντάζει έκπληξη. Ο Κωνσταντέλιας δεν προσγειώθηκε ένα βράδυ στη ζωή μας. Απασχολούσε από πάντα τον ΠΑΟΚ και τους ανθρώπους του.

Η «χρυσή» γενιά του νταμπλ τον ήξερε καλά. Είχε στην παρέα των προπονήσεων το «ταλαντούχο αγόρι». Έτσι συνήθιζαν να τον αποκαλούν. Με αυτό το παρατσούκλι. Γιατί όλοι εντός ΠΑΟΚ πάντα ήξεραν για τον «Ντέλια». Το μόνο που απέμενε, ήταν να μάθουν και οι υπόλοιποι...

Κομμάτι εκείνης της φουρνιάς και ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, ο οποίος ρωτήθηκε για το αν το παρατσούκλι «Talento» του θυμίζει κάποιον: «Ναι, έτσι φωνάζαμε τον Κωνσταντέλια (σ.σ. γελάει), κάνοντας πλάκα μαζί του, θέλοντας να τον σπρώξουμε να δώσει περισσότερα γιατί όλοι ήξεραν και καταλάβαιναν ότι ειναι ένα μεγάλο ταλέντο. Όλοι μιλούσαν για εκείνον. Πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που είχε όμως, δεν είχε... αίμα μέσα του (σ.σ. γελάει) και έτσι προσπαθούσαμε να τον πιέσουμε κατά κάποιον τρόπο να σπρώξει τον εαυτό του και να αναδείξει το ταλέντο. Να παλέψει για τον εαυτό του».

Το «Talento» πάντως ρίζωσε εντός αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ καθώς σίγουρα θα ακούσετε και τον Νέλσον Ολιβέιρα να φωνάζει με αυτόν τον τρόπο τον 19χρονο: «Είναι ένας χαρισματικός παίκτης ο Ντέλιας. Του έχουμε βγάλει το παρατσούκλι 'talento', όπως γνωρίζετε, και πλέον έτσι τον φωνάζουμε! Τον βλέπουμε κάθε μέρα στην προπόνηση και το τι μπορεί να κάνει. Γνωρίζουμε όλοι την ποιότητά του στο γήπεδο, όλοι στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν τι μπορεί να πετύχει. Αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος, όπως όλοι τους, χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας. Είναι ένας νέος παίκτης, θα κάνει λάθη, όπως συμβαίνει με όλους. Είναι ο Ντέλιας, ο Κουλιεράκης, ο Τσαούσης, ο Λύρατζης, όλοι οι νέοι παίκτες είναι φυσιολογικό να κάνουν λάθη και είναι σημαντικά να αισθάνονται ότι όλοι τους στηρίζουμε ειδικά στα δύσκολα. Και εγώ προσπαθώ να ειμαι όσο πιο κοντά γίνεται στον Ντέλια, προσπαθώ να του δώσω κίνητρο μέσα στο γήπεδο και όχι μόνο εγώ. Ο Στέφαν, ο Ντόουγκλας, ο Ομάρ, οι πιο έμπειροι παίκτς όλοι προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται».

Όπως σημειώνει ο Κρέσπο, το ταλέντο είναι εξίσου σημαντικό με τον χαρακτήρα στο ποδόσφαιρο: «Ακούω ότι φέτος είναι πολύ καλύτερος οπότε είμαι χαρούμενος για εκείνον. Πρέπει να είσαι απόλυτα αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του μήνυμα στους φίλους του ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ οφείλουν να είναι υπομονετικοί με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ενίοτε η κατάσταση θυμίζει λίγο σάκο του μποξ (σ.σ. γελάει). Με ένα καλό παχνίδι είσαι καταπληκτικός παίκτης και με ένα κακό, δεν αξίζεις να παίζεις στον ΠΑΟΚ. Οπότε υπομονή και στήριξη».

Διαβάστε ακόμη...