Υπόθεση Σοάρες: Ο Ράφα που κάνει ευτυχισμένο τον Λουτσέσκου

Από sdna.gr: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε την εντύπωση πως έστελνε διαρκώς τα μηνύματά του για τον Ράφα Σοάρες και εν τέλει τοποθετήθηκε ανοιχτά, αποθεώνοντας τον Πορτογάλο μπακ! Το SDNA αναλύει...
Πηγή: sdna.gr
Υπόθεση Σοάρες: Ο Ράφα που κάνει ευτυχισμένο τον Λουτσέσκου

Ο Ράφα Σοάρες μπήκε εμφατικά στην εξίσωση της κουβέντας του ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βάζει το... κερασάκι με μία άκρως ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Μιλώντας στην κάμερα της Nova, ο προπονητής του Δικεφάλου υποστήριξε πως «είμαι από τους πιο χαρούμενους προπονητές», εννοώντας -προφανώς- πως τον έχει στην διάθεσή του. Πώς φτάσαμε -όμως- σε αυτήν την εντυπωσιακή ατάκα του Λουτσέσκου;

Ράφα Σοάρες, οι πρώτες εντυπώσει

Ο Πορτογάλος αποτέλεσε μία από τις πρώτες κινήσεις του ΠΑΟΚ. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος και η αλήθεια είναι με καλές συστάσεις, γεμάτες σεζόν στην Πορτογαλία. Περισσότερο φάνταζε μια safe επιλογή χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο. Και η εικόνα του κάθε άλλο παρά κακή ήταν στην προετοιμασία. Απεναντίας... Σίγουρα υπήρχαν στιγμές και ημέρες που ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του ασχολήθηκαν εκτενώς με τον Πορτογάλο, στην προσπάθειά τους να τον βάλουν γρηγορότερα στο κλίμα και να αφομοιώσει το στυλ παιχνιδιού. Μία πάρα πολύ νορμάλ διαδικασία για τους περισσότερους νεοαποκτηθέντες...

Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη και... Ράφα αγνοείται

Με την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη, ο Πορτογάλος βρήκε άμεσα θέση στην ενδεκάδα της ομάδας και στα δύο παιχνίδια με την Λέφσκι. Στη ρεβάνς όμως έγινε αλλαγή στο ημίχρονο λόγω ενοχλήσεων και εν συνεχεία φάνηκε μέσω της μαγνητικής η θλάση πρώτου βαθμού. Κάτι που δεν επηρέασε άμεσα τον ΠΑΟΚ δεδομένου πως η επιστροφή του αναμενόταν σε δύο εβδομάδες και επί της ουσίας θα προλάβαινε και την πρεμιέρα.

Ο εκτιμώμενος χρόνος επιστροφής παρήλθε και ο Ράφα Σοάρες δεν εμφανίστηκε στις εννέα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Στο ματς δε με τον Ολυμπιακό, μετά από μία κουβέντα που προηγήθηκε ανάμεσα στον Λουτσέσκου και στον Ράφα Σοάρες, δεν αισθάνθηκε απόλυτα έτοιμος να ακολουθήσει λόγω ενοχλήσεων και ως εκ τούτου αποκλείστηκε. Προφανώς για έναν παίκτη, η απουσία του οποίου είχε σηκώσει ήδη... σκόνη, επικοινωνιακά τίποτα δεν «κούμπωνε» καλά. Αυτή ήταν η πρώτη εικόνα όμως... Η πρώτη ανάγνωση και τίποτα περισσότερο.

rafasoares1

Η αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων του Λουτσέσκου

Και δεν είναι πως όλο αυτό το διάστημα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν δεχόταν ερωτήσεις. Φρόντιζε όμως πάντα να απλώνει πέπλο προστασίας, όπως κάνει με όλους τους ποδοσφαιριστές του, στον Ράφα Σοάρες. Επί της ουσίας όμως, χωρίς να μιλά ονομαστικά, έστελνε τα μηνύματά του. Μιλούσε για ποδοσφαριστές που ήρθαν στον ΠΑΟΚ και έμοιαζαν να βρίσκονται στα «χαμένα». Για ποδοσφαιριστές που ήθελαν χρόνο. Και κανείς δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα από τον άνθρωπο που τους συναναστρέφεται καθημερινά, τι συμβαίνει... Και εχθές ο Ραζβάν Λουτσέσκου ρωτήθηκε γι΄αυτό που ενδεχομένως να ψιθύριζαν όλοι: Μήπως κάποιοι άργησαν να μπουν στην εξίσωση της ομάδας; Από την άλλη, ποιος είναι εκείνος που ορίζει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για έναν ποδοσφαιριστή; Και βασικά πως ορίζεται αυτή η κατάλληλη στιγμή; Υπό ποιες συνθήκες και παραμέτρους; Αλλά αυτή είναι η μία ανάγνωση του θέματος.

Ο Ράφα που κάνει τον Λουτσέσκου ευτυχισμένο

Η άλλη ορίζεται από το αποτέλεσμα. Ποιο είναι αυτό; Τέσσερα σερί 90λεπτα με δύο ασίστ από έναν ποδοσφαιριστή που έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει και ειδικά έναν ΠΑΟΚ που αρέσκεται σε παιχνίδι από τα μπακ του. Ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί και να έχει ανατρέψει τις όποιες σκέψεις υπήρχαν με φόντο τον Γενάρη. Ένας ποδοσφαιριστής που «παίρνει ωραίες αποφάσεις στην επίθεση, μας δίνει ισορροπία, αλλά στην αρχή ήταν αρκετά δύσκολο για εκείνον να προσαρμοστεί».

rafasoares2

Το πρώτο μάθημα...

Η περίπτωση του Ράφα Σοάρες και η χρησιμοποίηση του από τον Λουτσέσκου δεν μπορεί να αποτελεί δικαίωση καμίας πλευράς ως προς τις φωνές που υπήρχαν και ψάχνουν αποκούμπι στη λογική του φαίνεσθαι. Απλά είναι ένα ακόμη παράδειγμα, μεμονωμένο, που κουμπώνει σε ένα ευρύτερο πλάνο που θέλει χρόνο και υπομονή... Ενίοτε, και οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμη...