Ο Αουγκούστο ζήτησε από τον Αντρίγια να εκτελέσει το πέναλτι ο Ολιβέιρα!

Από sdna.gr: Το παρασκήνιο γύρω από το πέναλτι που «εκτέλεσε» ο Νέλσον Ολιβέιρα με την... εμπλοκή του Αουγκούστο δείχνει πολλά για το κλίμα εντός του ΠΑΟΚ!
Πηγή: sdna.gr
Ο Αουγκούστο ζήτησε από τον Αντρίγια να εκτελέσει το πέναλτι ο Ολιβέιρα!

Στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Βόλο, ο Ολιβέιρα βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι και ευστόχησε από τα έντεκα βήματα για το 1-0 του ΠΑΟΚ. Μια φάση που προήλθε από την τρομερή μπαλιά τρύπα του Κωνσταντέλια για τον Αουγκούστο, ο οποίος ανετράπη από τον Κότνικ, με τον ρέφερι Γκάμαρη να καταλογίζει πέναλτι.

Με δεδομένο πως οι Σβαμπ, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς ήταν στον πάγκο, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα προκειμένου να εκτελέσει το πέναλτι. Κοντά του έσπευσε ο Ντόουγκλας Αουγκούστο προκειμένου να του ζητήσει να το δώσει στον Νέλσον Ολιβέιρα, κάτι που βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον Σέρβο. Προσέξτε, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που είχε να σκοράρει από τις 3 Απριλίου του 2022 στα playoff του πρωταθλήματος!

Παρ΄όλα αυτά, ο Σέρβος δεν το σκέφτηκε λεπτό, έδωσε την μπάλα στον Ολιβέιρα, ο οποίος αποκάλυψε μετά το τέλος του αγώνα το παρασκήνιο και το τι ακριβώς προηγήθηκε, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως: «Η αλήθεια είναι πως μου έδωσαν να βαρέσω εγώ το πέναλτι. Δεν έχει καταλάβει μάλλον ο προπονητής ότι είμαι καλός σε αυτό (σ.σ. γελάει). Αστειεύομαι, φυσικά! Ο Αουγκούστο ρώτησε τον Αντρίγια αν μπορώ να το εκτελέσω εγώ και εκείνος είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το έχω ξαναπεί, είμαστε μία ομάδα χωρίς εγωιστικές συμπεριφορές. Μία η σειρά του ενός, μία του άλλου...».

Και αυτά τα περί μη εγωιστικής συμπεριφοράς που χαρακτηρίζουν τους ασπρόμαυρους και το κλίμα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ είχαν καταγραφεί και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην συνέντευξή του στο SDNA, ο Νέλσον Ολιβέιρα είχε πει χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε ομάδα, χωρίς εγωισμούς!», όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να δώσει την μπάλα στον Στέφαν Σβαμπ προκειμένου να εκτελέσει το πέναλτι απέναντι στον ΠΑΣ.

«Μου αρέσει να σκοράρω, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαι ένας επιθετικός που του αρέσει να παίζει για την ομάδα, να παίζω το παιχνίδι μου, να έχω τη μπάλα και να δημιουργώ ευκαιρίες. Κέρδισα εγώ το πέναλτι, αλλά ο Σβαμπ ήταν ο εκτελεστής μας στο συγκεκριμένο ματς, με απόφαση του προπονητή. Επίσης, ο Στέφαν είναι ένας πολύ καλός εκτελεστής πέναλτι, ένας από τους καλύτερους της ομάδας. Το άξιζε κιόλας, γιατί στα δύο προηγούμενα παιχνίδια είχε πολύ καλή απόδοση, κόντρα στον ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρε, είμαι χαρούμενος για την ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Χωρίς εγωιστικές συμπεριφορές, γιατί αυτό είναι η ομάδα».

Τότε, ο Πορτογάλος είχε βρεθεί σε αντίστοιχη θέση και παρά το γεγονός ότι έψαχνε το γκολ, αντιλήφθηκε πως ο Σβαμπ είχε τον πρώτο λόγο και γι΄αυτό έκανε πίσω! Όπως έκανε εχθές και ο Αντρίγια, πριν έρθει η δική του ώρα με το ασύλληπτης ομορφιάς τέρμα που πέτυχε για το 2-0.

Σε αυτά αξίζει να προσθέσει κανείς και κάποιες ατάκες από τον Σάστρε του στυλ «απολαμβάνω το κλίμα στα αποδυτήρια» της ομάδας, ενδεικτικές των όσων απορρέουν από το άβατο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Διαβάστε ακόμη...