Ολιβέιρα: «Τα γκολ, η σκληρή κριτική και το ταλέντο του ΠΑΟΚ, ο Ντέλιας»

Από sdna.gr: Μια εκ βαθέων εξομολόγηση από τον Νέλσον Ολιβέιρα: Τα γκολ, οι ευκαιρίες, η δική του επάνοδος και η κριτική προς το πρόσωπό του - Αποθέωση για τον «Ντέλια», το παρατσούκλι «ταλέντο», το πρώτο του Φιλίπε και τ΄άλλα παιδιά!
Πηγή: sdna.gr
Ολιβέιρα: «Τα γκολ, η σκληρή κριτική και το ταλέντο του ΠΑΟΚ, ο Ντέλιας»

Μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, μιλώντας στο SDNA, υποκλίθηκε στη νοοτροπία της ομάδας, του συνόλου, υπογραμμίζοντας με νόημα πως θα έρθουν τα γκολ. Βέβαιος για τις απαιτήσεις που υπάρχουν γύρω από το όνομά του. Στη Νίκαια, μερικές ημέρες αργότερα κοινώς, ήρθαν και τα γκολ. Και το δικό του γκολ!

«Αν παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, είμαι σίγουρος ότι και ευκαιρίες θα κάνουμε και γκολ θα έρθουν. Όχι μόνο από εμένα, αλλά και από τους μέσους της ομάδας. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να πιέσουμε τον αντίπαλο, να είμαστε με ένταση μέσα στο γήπεδο και να δημιουργούμε φάσεις. Με τον Ιωνικό κάναμε πολλές φάσεις, βάλαμε τρία γκολ και θα μπορούσαμε να βάλουμε τουλάχιστον άλλα δύο και αυτό είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίξουμε. Οι άνθρωποι καμιά φορά ξεχνούν ότι όταν ένας παίκτης είναι για καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, όπως για παράδειγμα ο Μιχαηλίδης, χρειάζεται χρόνος για να επανέλθουν. Όχι απαραίτητα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά σε αγωνιστικό επίπεδο, σε επίπεδο γρήγορης σκέψης, σε συνεργασίες και αυτά όλα έρχονται με τον χρόνο.

Παίζω 90λεπτα, αισθάνομαι καλύτερα το σώμα μου, όλοι θέλουν χρόνο

Αρχίζω να παίζω συνεχόμενα 90λεπτα και αισθάνομαι καλύτερα το σώμα μου, αισθάνομαι ολοένα και πιο γρήγορος και σε τρέξιμο και σε ταχύτητα μυαλού. Είναι κάτι φυσιολογικό όλο αυτό, αλλά ο κόσμος που είναι έξω από το ποδόσφαιρο δεν το καταλαβαίνει. Καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται να το καταλάβουν και στέκονται μόνο στα αποτελέσματα, στα γκολ και στις νίκες, αλλά όλα αυτά χρειάζονται χρόνο για να έρθουν ειδικά όταν υπάρχει μια νέα ομάδα. Πρέπει να δέιξουν υπομονή και ομαδικά αλλά και για πρόσωπα».

Μιλώντας για το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο του ΠΑΟΚ, σημείωσε: «Είναι σημαντικό για την ομάδα να κερδίζει ειδικά αυτή την περίοδο, αλλά γνωρίζαμε όλοι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι έπρεπε να το κερδίσουμε. Έχουμε στόχο να κάνουμε το 3/3 πριν την διακοπή για το Μουντιάλ και στην συνέχεια να προετοιμαστούμε για το υπόλοιπο της σεζόν. Ήταν μια νίκη για εμάς, αλλά για εμάς πλέον αυτό που μετράει είναι να κερδίσουμε την Κυριακή τον Βόλο και να πάμε στην διακοπή με εννέα βαθμούς σε τρία παιχνίδια».

Για το γεγονός οτι ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποτελεσματικός απέναντι στον Ιωνικό και δεν σπατάλησε ευκαιρίες: «Πιστεύω ότι όσο περισσότερο είμαστε στην επίθεση, όσο περισσότερο έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, όσες περισσότερες ευκαιρίες δημιουργούμε, τόσο περισσότερο θα σκοράρουμε. Σε κάποια παιχνίδια δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες, γνωρίζω ότι αρκετοί λένε ότι χάνουμε καλές φάσεις για γκολ αλλά και κόντρα στον Ιωνικό χάσαμε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρουμε παραπάνω γκολ. Πετύχαμε τρία γκολ, επειδή δημιουργήσαμε περισσότερες φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε στο στυλ που παίξαμε στα δυο τελευταία παιχνίδια με ένταση, με θετικό πνεύμα, με την πολύ καλή ατμόσφαιρα που έχουμε ανάμεσα μας και γύρω από την ομάδα. Ο ένας βοηθάει τον άλλον, όλοι υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και κάπως έτσι μπορούμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και μέσα από αυτές να σκοράρουμε περισσότερο, για να κάνουμε τον κόσμο της ομάδας χαρούμενο».

Για το αν πιστεύει ότι η εμφάνιση με τον Ιωνικό ήταν η καλύτερη φετινή, τόνισε: «Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής στην σεζόν έχουμε κάνει κάποια πολύ καλά παιχνίδια που όμως δεν συνδυάστηκαν με τα αποτελέσματα. Προσωπικά, πιστεύω ότι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κάναμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αλλά στην συνέχεια για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα πως χάσαμε. Όπως έχει πει ο προπονητής, είμαστε μια νέα και μια νεανική ομάδα και για αυτό χρειάζεται χρόνος. Έχουμε δείξει την ποιότητα μας σε κάποια παιχνίδια, έχουμε κάνει κάποια καλά ματς, αλλά και σε κάποια άλλα δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θα θέλαμε. Πρέπει να βελτιώσουμε την σταθερότητα μας, να παίζουμε με μεγαλύτερη συνέπεια μέσα στο γήπεδο και δουλεύουμε καθημερινά για αυτό».

Μπορείς να παίξεις καλά σαν επιθετικός και χωρίς να έχεις σκοράρει

Για το αν ήταν η δική του καλύτερη εμφάνιση στην Νεάπολη: «Κατά την γνώμη μου έχω παίξει σε άλλα παιχνίδια καλύτερα, αλλά η εμφάνιση μου δεν εκτιμήθηκε τόσο γιατί δεν πέτυχα γκολ ή γιατί δεν πήραμε την νίκη. Ο κόσμος πιστεύει ότι ένας επιθετικός κάνει καλό παιχνίδι μόνο όταν σκοράρει, αλλά δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Για παράδειγμα πιστεύω ότι στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ έκανα ένα πολύ καλό παιχνίδι. Έχασα μια μεγάλη ευκαιρία για να πετύχω γκολ με κεφαλιά, αλλά ο κόσμος κρίνει μόνο από τα γκολ. Πιθανόν στο μέλλον να μην κάνω ένα καλό παιχνίδι, αλλά να σκοράρω δυο γκολ και να πουν ότι έκανα ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Εγώ δεν σκέφτομαι με αυτον τον τρόπο. Πιστεύω ότι μπορείς να παίξεις καλά σαν επιθετικός και χωρίς να έχεις σκοράρει».

Για την απόδοση των Ράφα Σοάρες και Φιλίπε Σοάρες:«Είμαι πολύ χαρούμενος και για τον Ράφα και για τον Φιλίπε, είναι δυο παιδιά που κάνουν εξαιρετική δουλειά κάθε μέρα. Είναι δύο ποιοτικοί παίκτες, όπως όλοι στο ρόστερ και όλοι οι παίκτες που παίζουν στον ΠΑΟΚ πρέπει να έχουν και έχουν ποιότητα. Πρέπει να συνεχίσουν έτσι, όχι μόνο για τους ίδιους άλλα για ολους μας. Όπως επίσης είμαι χαρούμενος για τον Ντόουγκλας και το γκολ που πέτυχε, ο Στέφαν ήταν εξαιρετικός στο γήπεδο και όλοι μας στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Ειδικά είμαι λίγο παραπάνω χαρούμενος για τον Φιλίπε, που είχε να παίξει καιρό βασικός και έπαιξε καλά σκοράροντας ένα γκολ».

Χαρισματικός Κωνσταντέλιας, τον φωνάζουμε ταλέντο

Για τον Κωνσταντέλια και την εικόνα του στο γήπεδο: «Είναι ένας χαρισματικός παίκτης ο Ντέλιας. Του έχουμε βγάλει το παρατσούκλι «ταλέντο» και πλέον έτσι τον φωνάζουμε! Τον βλέπουμε κάθε μέρα στην προπόνηση και τι το μπορεί να κάνει. Γνωρίζουμε όλοι την ποιότητα του στο γήπεδο, όλοι στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν τι μπορεί να πετύχει. Αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος, όπως όλους, χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας. Είναι ένας νέος παίκτης, θα κάνει λάθη, όπως συμβαίνει με όλους. Είναι ο Ντέλιας, ο Κουλιεράκης, ο Τσαούσης, ο Λύρατζης, όλοι οι νέοι παίκτες είναι φυσιολογικό να κάνουν λάθη και είναι σημαντικά να αισθάνονται ότι όλοι τους στηρίζουμε ειδικά στα δύσκολα. Και εγώ προσπαθώ να ειμαι όσο πιο κοντά γίνεται στον Ντέλια, προσπαθώ να του δώσω κίνητρο μέσα στο γήπεδο και όχι μόνο εγώ. Ο Στέφαν, ο Ντόουγκλας, ο Ομάρ, οι πιο έμπειροι παίκτς όλοι προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται».

Διαβάστε ακόμη...