Γκαρσία: «Δίνω βάση στην εξέλιξη των παιδιών και όχι στo αποτέλεσμα»

Από sdna.gr: Δυσαρεστημένος από τις αλλαγές στον προγραμματισμό της πρεμιέρας για τη Super League 2 εμφανίστηκε ο Πάμπλο Γκαρσία μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ Β' από τη Βέροια.
Πηγή: sdna.gr
Γκαρσία: «Δίνω βάση στην εξέλιξη των παιδιών και όχι στo αποτέλεσμα»

Ειδικότερα, ο Ουρουγουανός τεχνικός του «Δικεφάλου» διαφώνησε με τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ της «βασίλισσας» στην εκπνοή του αγώνα ενώ μίλησε για την εξέλιξη των παικτών του μέσα από τη συμμετοχή τους στις υποχρεώσεις της δεύτερης ομάδας με στόχο «όταν τους χρειαστεί η πρώτη ομάδα να είναι ετοιμοπόλεμοι».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά το ματς ο 45χρονος κόουτς των «ασπρόμαυρων»:

Για τo παιχνίδι και την πικρία της ισοφάρισης στο φινάλε: «Φυσικά και είμαι χαρούμενος που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, δεν είμαι χαρούμενος για το πρόγραμμα που βγήκε μέχρι τώρα, μας είπαν ότι παίζουμε Κυριακή, μετά μας είπαν Σάββατο, προχθές μας είπαν Παρασκευή. Εμείς έχουμε έναν προγραμματισμό σαν ομάδα.

Δουλεύουμε σκληρά τις προηγούμενες μέρες από ένα ματς και τα παιδιά μπορεί να έχουν έναν τραυματισμό αν αλλάζει συνέχεια το πρόγραμμα. Όχι ότι μας ενδιαφέρει στην πραγματικότητα η μέρα αλλά να μας το λένε λίγο νωρίτερα.

Είμαι χαρούμενος που ήρθαν παιδιά από την πρώτη ομάδα όπως οι Μιχαηλίδης - Ρικάρντο, είμαι χαρούμενος για τα παιδιά που ήρθαν από την Κ19 για να παίξουν στη Β' εθνική. Όσον αφορά την ισοπαλία εγώ δεν συμφωνώ γιατί δεν ήταν πέναλτι για μένα αυτό. Δεν δίνω τόση βάση στο αποτέλεσμα όσο στο πώς παίζουν τα μικρά παιδιά στο κέντρο, το πώς εξελίσσονται. Φυσικά και το σημαντικό είναι να προσπαθούν να παίζουν και να εξελίσσονται.

Για παιδιά όπως οι Κουλιεράκης, Τσαούσης και Γκορντεζιάνι που παίζουν στην πρώτη ομάδα: «Φυσικά και αυτός είναι ο σκοπός μας, να είναι έτοιμοι ώστε όταν τους χρειαστεί η πρώτη ομάδα να είναι ετοιμοπόλεμοι».

Διαβάστε ακόμη...