Αριθμοί: Λαύριο Megabolt – ΠΑΟΚ Mateco

Από esake.gr: Στο Λαύριο θα διεξαχθεί το τελευταίο από τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (22/10, 19:15, ΕΡΤ3) για την 3η αγωνιστική της Basket League στο πλαίσιο της οποίας το Λαύριο Megabolt θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ Mateco.
Πηγή: esake.gr
Αριθμοί: Λαύριο Megabolt – ΠΑΟΚ Mateco

Οι γηπεδούχοι άρχισαν την προσπάθεια τους στο Πρωτάθλημα με δύο ήττες και οι φιλοξενούμενοι με μία νίκη και μία ήττα.

Το Λαύριο Megabolt προέρχεται από τις ήττες από τον Προμηθέα στην πρεμιέρα εντός και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Είναι η πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια που ηττήθηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα αφού αυτό έγινε μόνο στην πρώτη του σεζόν στην κατηγορία, στην περίοδο 2015-16. Σε όλες τις άλλες που ακολούθησαν είχε μία νίκη και μία ήττα.

Ο ΠΑΟΚ Mateco μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Περιστέρι, επιβλήθηκε του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Το 1-1 στα δύο πρώτα παιχνίδια του Δικεφάλου στο Πρωτάθλημα, είναι ένας απολογισμός που σημειώθηκε για 17η φορά στα 31 χρόνια της Basket League.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Λαύριο Megabolt διανύει την 8η σεζόν του στην Basket League και σε αυτή τη διαδρομή αντιμετώπισε συνολικά 15 φορές τον ΠΑΟΚ Mateco, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει σημειώσει διπλάσιο αριθμό νικών, έχοντας καταφέρει να έχει το προβάδισμα και στα ματς της λαυρεωτικής...

ΣΥΝΟΛΟ
Λαύριο Megabolt – ΠΑΟΚ Mateco 5-10

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT
Λαύριο Megabolt – ΠΑΟΚ Mateco 3-5

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ
2017-18: Λαύριο Megabolt – ΠΑΟΚ Mateco 90-72

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2018-19: Λαύριο Megabolt – ΠΑΟΚ Mateco 64-77 (Ο Φιλ Γκος είχε 25 πόντους για τον ΠΑΟΚ)

Τα πρώτα πέντε παιχνίδια των δύο ομάδων στο Λαύριο, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου για τα πλέι οφ του 2017, κρίθηκαν με διψήφιες διαφορές. Στα τελευταία τρία χρόνια όμως τα παιχνίδια ήταν «κλειστά» και κρίθηκαν με διαφορές μέχρι επτά πόντων...

*2019-20: 92-88

*2020-21: 84-77

*2021-22: 59-61

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* Ένα κλέψιμο χρειάζεται ο Πέτρος Γερομιχαλός για να φτάσει τα 43 με το Λαύριο Megabolt, να ξεπεράσει τον Μπράντον Γιανγκ και να μπει στη 10άδα της σχετικής λίστας της ομάδας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Σάβιον Φλαγκ είχε 15+ πόντους, 2+ επιθετικά ριμπάουντ, 6+ εύστοχα δίποντα, 2+ ασίστ και 16+ ranking στα δύο πρώτα παιχνίδια του στην Basket League.

* Ο Αρ Τζέι Κόουλ άρχισε τη διαδρομή του στην Basket League έχοντας 16+ πόντους και 11+ ranking στα δύο πρώτα παιχνίδια του σε αυτήν.

* Ο Αλέξανδρος Νικολαίδης αστόχησε και στα οχτώ τρίποντα που επιχείρησε στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχοντας τη σχετική, αρνητική πρωτιά αφού τον ακολουθεί με 0/7 ο Δημήτρης Κατσίβελης του Κολοσσού H Hotels.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Λαύριο Megabolt έμεινε στα 11,5 λάθη στις δύο πρώτες αγωνιστικές, έχοντας τον μικρότερο μέσο όρο της Basket League. Στο περσινό Πρωτάθλημα είχε τον τέταρτο μεγαλύτερο μέσο όρο με 13,71.

- Η ομάδα της λαυρεωτικής έχει τον μικρότερο μέσο όρο αμυντικών ριμπάουντ μεταξύ των 12 ομάδων της κατηγορίας (18)

ΠΑΟΚ MATECO

MILESTONE

* Ένα εύστοχο τρίποντο χρειάζεται ο Χρήστος Σαλούστρος για να φτάσει τα 150 στην Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ έχει 149/479 (31,1%) σε 234 αγώνες στην κατηγορία.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Τζέιλεν Χαντς σημείωσε 16+ πόντους στα δύο πρώτα παιχνίδια και με τους 40 που έχει συνολικά μοιράζεται την πρώτη θέση των σκόρερ του Πρωταθλήματος με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο Αμερικανός είναι ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ Mateco στα τελευταία τρία χρόνια που είχε τουλάχιστον 40 στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο τελευταίος ήταν ο Άνταμ Σμιθ που είχε 52 πόντους στα δύο πρώτα ματς του Πρωταθλήματος 2019-20.

* Ο Τζέιλεν Ράιλι επιχείρησε από έξι τρίποντα στα δύο πρώτα παιχνίδια του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ευστοχώντας όμως μόνο σε ένα από αυτά.

* Έξι συνεχόμενα παιχνίδια στην Basket League με διψήφιο ranking συμπλήρωσε ο Νέιτ Ρένφρο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη είναι μία από τις δύο ομάδες που εκτέλεσαν με ποσοστό μεγαλύτερο του 60% στα δίποντα στις δύο πρώτες «στροφές» της Basket League. Είχε το δεύτερο μεταξύ των 12 ομάδων (60,6%).

- Ο ΠΑΟΚ mateco έχει 60,86% στις βολές, το χαμηλότερο ποσοστό των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Διαβάστε ακόμη...