Αντελίνο Βιεϊρίνια, γράφοντας ιστορία

Από paok24.com:Σίγουρα ακόμα και ο ίδιος θα φανταζόταν πολύ διαφορετικά αυτό το παιχνίδι, αλλά με την ολιγόλεπτη συμμετοχή του κόντρα στον Λεβαδειακό ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Αντελίνο Βιεϊρίνια, γράφοντας ιστορία

Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 200, όταν ο νεαρός τότε Πορτογάλος έκανε το ντεμπούτο του με τον Δικέφαλο στο στήθος. Την πρώτη του σεζόν, μέτρησε 21 παινχίδια έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ.

Από την επόμενη χρονιά και μετά καθιερώθηκε σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ. Τη δεύτερη σεζόν του στη Θεσσαλονίκη έφτασε τις 38 συμμετοχές με 7 και 9 ασίστ. Ακολούθησαν άλλες 47 με 11 γκολ και 10 ασίστ, ενώ πριν αποχωρήσει για τη Γερμανία πρόλαβε να αγωνιστεί σε άλλα 14 παιχνίδια με τα ασπρόμαυρα.

Με την επιστροφή του κατάφερε να κατακτήσει τους τίτλους που ονειρευόταν με τον ΠΑΟΚ, συνεχίζοντας να αποτελεί έναν κομβικό παίκτη για την ομάδα. Τη σεζόν 2017/18 τελείωσε έχοντας παίξει σε 29 αγώνες, τη χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος και πριν τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο «έγραψε» 37 συμμετοχές, με την σημαντικότερη όλων να είναι αυτή απέναντι στον Λεβαδειακό, αν και ήταν τραυματίας.

Από εκεί και πέρα και μέχρι να φτάσουμε στο χθεσινό ιστορικό επίτευγμα ο Βιεϊρίνια είχε 23 συμμετοχές το 2019/20, 25 τη σεζόν 2020-21 και άλλες 38 πέρυσι.

Σε αυτές τις δύο περιόδους του στον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε 217 Superleague, 26 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος και 45 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Γκουερίνο βρίσκεται στην 2η θέση, με τους Φορτούλα, Μπίσεσβαρ και Λίνο να ακολουθούν.

Διαβάστε ακόμη...