«Άψογη η συνεργασία Αουγκούστο με Λουτσέσκου - Οι επαφές με τον Ιβάν»

Από sdna.gr:Μέρες... δημιουργικής «τρέλας» με happy end για τον εκπρόσωπο του Ντόουγκλας Αουγκούστο, Λέο Κορνατσίνι,
Πηγή: sdna.gr
«Άψογη η συνεργασία Αουγκούστο με Λουτσέσκου - Οι επαφές με τον Ιβάν»

ο οποίος μίλησε στο SDNA για τις διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ, την ανανέωση που επετεύχθη μέχρι το 2026, αποκαλύπτοντας τον ρόλο του καθενός στην υπόθεση: από τον Ιβάν Σαββίδη στον Ραζβάν Λουτσέσκου.
Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ντόουγκας Αουγκούστο μέχρι το 2026. Η παρουσία του Λέο Κορνατσίνι στην Θεσσαλονίκη έφερε και ολική ανατροπή σε μία υπόθεση που -όπως παραδέχεται και ο ίδιος- του έδωσε κάποτε την αίσθηση πως δεν θα προχωρήσει:

«Δουλέψαμε εντατικά τις τελευταίες ημέρες πάνω στην υπόθεση, ας πούμε πως είναι μία υπόθεση που... τραβάει μερικούς μήνες. Ίσως κάποια στιγμή και εμείς οι ίδιοι να πιστέψαμε πως δεν μπορεί να γίνει το deal αλλά στο τέλος όλα λειτούργησαν καλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι...».

Πρόκειται για έναν από τους ανθρώπους που απαρτίζουν το στενό περιβάλλον του 25χρονου Βραζιλιάνου και μιλώντας εξ ονόματος του Αουγκούστο, σημειώνει πως: «Ο Ντόουγκλας από την αρχή ήθελε να ανανεώσει με τον ΠΑΟΚ. Τα τελευταία δύο χρόνια κατέγραψε συμμετοχές, ένιωσε σημαντικός στην ομάδα. Είναι σε μία καλή ποδοσφαιρική ηλικία, το ήθελε και είναι πραγματικά χαρούμενος. Ήταν μια σημαντική ημέρα για εκείνον η χθεσινή (26/9), ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, είχε γενέθλια η σύζυγός του και γιορτάσαμε διπλά...».

Τα τελευταία 24ωρα, ΠΑΟΚ και Αουγκούστο είδαν εκ νέου την υπόθεση της συνεργασίας τους και αντιλήφθηκαν πως μπορούν να επωφεληθούν αμφότεροι της κατάστασης καθώς από τον Ιανουάριο και έπειτα, τα δεδομένα στην υπόθεση θα άλλαζαν. Επί της ουσίας, ο Αουγκούστο θα μπορούσε να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του χωρίς να εισπράξει χρήματα ο ΠΑΟΚ και να ολοκληρώσει τυπικά το τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του:

«Το βασικό ήταν να του εξηγήσουν τις ιδέες και το πλάνο τους. Ο Ντόουγκλας έλαβε εμπιστοσύνη απ΄όλους, το ένιωσε. Ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η εμπιστοσύνη ενός κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ. Αναγνωρίζει πως η ομάδα του έδωσε αρκετή αυτοπεποίθηση. Οπότε το βασικό ήταν καθίσουμε και να μιλήσουμε για το τι χρειάζεται ακριβώς το κλαμπ, τι θέλει, όπως και έγινε...» ενώ παραδέχεται πως κατά καιρούς «υπήρχε ενδιαφέρον κι από άλλες ομάδες» αλλά για τον Λέο Κορνατσίνι το βασικό είναι να γνωρίζει καλά τις συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε φορά στην ποδοσφαιρική αγορά.

Μιλώντας για τους ανθρώπους που έπαιξαν ρόλο - κλειδί στην υπόθεση στάθηκε στον Ιβάν Σαββίδη για τον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε και του μίλησε, κάνοντας ειδική μνεία στις επαφές των δύο και στον Ραζβάν Λουτσέσκου δεδομένης της συνεργασίας που έχει μαζί του ο Αουγκούστο.

Και η αλήθεια είναι πως η ηλικία, η χρησιμοποίησή του από τον προπονητή του ΠΑΟΚ, η εν γένει διαχείρισή του από τον Ρουμάνο προσμετρήθηκαν στην απόφαση που έλαβε το κλαμπ για την επέκταση της συνεργασίας τους από το να... χαθεί ως ελεύθερος σε τρεις μήνες:

«Ο άνθρωπος - κλειδί στην υπόθεση ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Βασικά για το θέσω καλύτερα, ο προπονητής τον έχει στηρίξει πολύ από την αρχή. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Τους αρέσει να δουλεύουν μαζί. Στο τέλος, μίλησε με τον Ντόουγκλας και ο Ιβάν Σαββίδης. Και όταν άρχισε να τρέχει η διαδικασία της ανανέωσης, δεν μπορώ παρά να σταθώ και στον Γιώργο Σαββίδη και στην Μαρία Γκοντσάρεβα που συνεργαστήκαμε άψογα και άκρως επαγγελματικά και ήταν σημαντικό πως είχαμε κοινό σημείο σκέψης αλλά σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο του μίλησε αρκετές φορές ο πρόεδρος της ομάδας ήταν σημαντικός για εκείνον...».

Διαβάστε ακόμη...