6+1 απαντήσεις για τον ΠΑΟΚ!

Από sdna.gr:Το SDNA κάνει το πρώτο ταμείο της σεζόν - Απαντήσεις για την εικόνα του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής μέσα από 6+1 ερωτήσεις που αφορούν τους Big5!
Πηγή: sdna.gr
6+1 απαντήσεις για τον ΠΑΟΚ!

Ευθείες ερωτήσεις είναι οι προτάσεις με τις οποίες διατυπώνεται μια απορία με τη μορφή ερώτησης, η οποία στον προφορικό λόγο υποδηλώνεται με την αλλαγή του τόνου της φωνής, ενώ στον γραπτό λόγο με τη χρήση του ερωτηματικού σημείου της στίξης.

6+1 ευθείες ερωτήσεις για τον ΠΑΟΚ και έπεται και συνέχεια...

1. Είναι μέσα στο στόχο η ομάδα;

Αν είχε γλιτώσει το «έμφραγμα» στο Γεντί Κουλέ στην τελευταία αγωνιστική πριν την διακοπή, ενδεχομένως να υπήρχε... απόλυτη ικανοποίηση από πλευράς ΠΑΟΚ για τη συγκομιδή με γνώμονα πως θα υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Τούμπας και θα μπορούσε να βρεθεί ακόμη και στην κορυφή της βαθμολογίας. Το οξύμωρο δε στην περίπτωση του ΠΑΟΚ είναι πως η απώλεια των δύο βαθμών στο Ηράκλειο συνδυάστηκε με την καλύτερη φετινή εικόνα του Δικεφάλου. Και πάλι όμως τίποτα δεν έχει κριθεί για τους Θεσσαλονικείς δεδομένου πως η σεζόν έχει ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά της και το πρωτάθλημα φαντάζει υπόθεση λεπτών ισορροπιών στην παρούσα φάση... Το βέβαιο είναι πως ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι «καυτός» για τον Δικέφαλο προκειμένου να αποκτήσουμε μία καλύτερη και πιο ξεκάθαρη εικόνα και για τον ΠΑΟΚ και για όλους.

2. Τα πάει καλύτερα σε σχέση με πέρσι;

Η περσινή σεζόν ξεκίνησε με το... αριστερό και συγκεκριμένα με την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μέχρι το τέλος της 5ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε την κατάσταση, καταγράφοντας τέσσερις σερί νίκες που τον έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας. Φέτος, μετράει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, ωστόσο, βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχοντας μπροστά του τον Παναθηναϊκό στο +4. Βεβαίως, η φετινή σεζόν έχει την ιδιαιτερότητα του αποκλεισμού από την Ευρώπη.

3. Ποια ήταν η έκπληξη μέχρι στιγμής;

Δεν θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς έκπληξη αλλά κυρίως στοίχημα. Ο ΠΑΟΚ στόχευσε στην περίπτωσή του, αποφάσισε να πορευθεί με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι ως τον βασικό του τερματοφύλακα και μοιάζει -βάσει των πρώτων δειγμάτων γραφής- απόλυτα ικανοποιημένος από τον 22χρονο Κροάτη. Ο Κοτάρσκι έχει κερδίσει το πρώτο στοίχημα και δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να βασιστεί επάνω του σε μια ιδιαιτέρως νευραλγική και συνάμα κομβική θέση στην ενδεκάδα. Από αυτή την κατηγορία δεν μπορεί να λείπει και η αποκάλυψη της σεζόν, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης.

4. Ποια ήταν η απογοήτευση;

Και εδώ δεν τίθεται θέμα καθαρά απογοήτευσης δεδομένου πως ο Νέλσον Ολιβέιρα προέρχεται από μία σεζόν τραυματισμού και στην προετοιμασία στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος καθώς υπέστη κάταγμα στα πλευρά. Ως εκ τούτου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να του δώσει χρόνο και παιχνίδια προκειμένου να αποκτήσει ρυθμό ενώ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αντιλαμβάνεται πως δεν βρίσκεται στην επιθυμητή κατάσταση, δίνοντας υπόσχεση «επιστροφής». Η περίπτωση του είναι ιδιάζουσα, έχει αστερίσκους, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη το γκολ και ακόμη περισσότερο τον Ολιβέιρα που είναι ο βασικός φορ της ομάδας. Από την άλλη, αν τεθεί εκτός συζήτησης το θέμα του γκολ που αφορά στο σύνολο την ομάδα, προφανώς δεν μπορεί να είναι κανείς ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειξε ο Σάστρε για όσο αγωνίστηκε, από τον Φιλίπε Σοάρες που ψάχνει ακόμη τα πατήματά του, από τα υψηλά standards, που υπάρχουν από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και πάει λέγοντας... Κάθε ποδοσφαιριστής κρίνεται από τις προσδοκίες που υπάρχουν από εκείνον.

5. Τι θα δουλευτεί κατά τη διάρκεια της διακοπής:

Αν κάτι λείπει στον ΠΑΟΚ, είναι το γκολ. Ή μάλλον η ευκολία να μετουσιώνει την υπεροχή του σε αποτέλεσμα. Αξιοσημείωτο είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος σε τελικές προσπάθειες, έχοντας έως τώρα 59, αλλά όγδοος σε ό,τι αφορά τα γκολ καθώς μετρά μόλις πέντε τέρματα σε πέντε παιχνίδια. Ένα ακόμη στατιστικό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι τελικές πάσες, που όμως δεν καταλήγουν σε γκολ, λόγω άστοχου τελειώματος. Σε αυτή την λίστα, ο Δικέφαλος κατέχει την πρωτιά του πρωταθλήματος της Super League, έχοντας σε πέντε αναμετρήσεις, έφτα χαμένα γκολ από τελικές πάσες. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι αδυνατεί να κάνει τη ζωή του ευκολότερη, είναι κάτι που απασχολεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

6. Έγιναν προσθαφαιρέσεις μετά την 31η Αυγούστου;

Είναι ένα ζήτημα που έχει διπλή ανάγνωση, υπό την έννοια πως ο ΠΑΟΚ κινήθηκε νωρίς στο μεταγραφικό παζάρι, πραγματοποιώντας σωρεία κινήσεων στις αρχές του καλοκαιριού. Μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής σεζόν, υπήρχε η αίσθηση πως θα γίνει ακόμη μία κίνηση με φόντο την απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού, ενός ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται ως δεκάρι ή ως εξτρέμ, όπως ανέφερε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας την ικανότητα της τελικής ενέργειας, του παιχνιδιού σε κλειστούς χώρους. Εν τέλει, δεν έγινε και η αυλαία έπεσε με την παραχώρηση του Κούτσια στον Βόλο με τη μορφή δανεισμού.

7. Ποιο είναι το πρόγραμμα μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ και ο στόχος του ΠΑΟΚ;

Η αλήθεια είναι πως ο Οκτώβριος αναμένεται ιδιαίτερα... καυτός για τον ΠΑΟΚ, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ακολουθεί η έξοδος στη Λιβαδειά και κατόπιν το ντέρμπι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Εντός έδρας με Αστέρα Τρίπολης και ο μήνας κλείνει και πάλι με ντέρμπι, εκτός έδρας με την ΑΕΚ. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ο συγκεκριμένος μήνας σημαίνει πολλά για τον ΠΑΟΚ και την πορεία του στο πρωτάθλημα και εν πολλοίς θα κρίνει και το διάστημα της διακοπής, σε τί κατάσταση θα βρει τους Θεσσαλονικείς. Οι αναμετρήσεις με Ιωνικό και Βόλο ρίχνουν την αυλαία ενόψει Μουντιάλ, ωστόσο, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον Οκτώβριο...

Διαβάστε ακόμη...