«Ψυχρός εκτελεστής ο Κούτσιας, "βράχοι" στην άμυνα Κωττάς και Κεραμήτσης, ανερχόμενος ο Σμυρλής»

Απο sdna.gr: Ο Όλιβερ Τζέσιγκερ, από τους πλέον καταρτισμένους και ενημερωμένους σκάουτ στην Ευρώπη με προϋπηρεσία στη Λωζάνη, αλλά και την ελβετική ποδοσφαιρική ομοσπονδία παρακολούθησε δια ζώσης της αναμέτρηση της Εθνικής Νέων κόντρα στην αντίστοιχη της Ελβετίας, στην πρεμιέρα του 1ου oμίλου της προκριματικής φάσης του UEFA U19 Championship.
Πηγή: sdna.gr
«Ψυχρός εκτελεστής ο Κούτσιας, "βράχοι" στην άμυνα Κωττάς και Κεραμήτσης, ανερχόμενος ο Σμυρλής»

Η ελληνική ομάδα επικράτησε 2-0 με τους Σπυράκο και Κούτσια να χρίζονται σκόρερ.

Ο Τάσος Θέος ξεκίνησε στην ενδεκάδα με 8 παίκτες του ΠΑΟΚ, συμπεριλαμβανομένου και του Κούτσια που έχει παραχωρηθεί δανεικός στον Βόλο.

Η ελληνική ομάδα που βρίθει από ταλέντο, εντυπωσίασε τον Ελβετό σκάουτ, ο οποίος κρατούσε συνεχώς σημειώσεις.Ο Τζέσιγκερ αποκάλυψε στο SDNA τους Έλληνες διεθνείς που του έκαναν «γκελ». Αρχικά κύκλωσε τα ονόματα των Κεραμίτση (Ρόμα) και Κωττά. Ο τελευταίος είναι γεννημένος το 2005, έχει ύψος 1.90 και αγωνίζεται και ως αμυντικός μέσος.

«Ας ξεκινήσω από τον Κεραμήτση της Ρόμα. Μαζί με τον Κωττά ήταν οι δύο παίκτες που μου άρεσαν πολύ στην άμυνα. Μoυ αρέσει η σωματοδομή τους. Πρόκειται για δύο πολύ αθλητικούς τύπους. Δυστυχώς ο Κεραμήτσης τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό για το παιδί.

Ο Κεραμήτσης είναι ένας αλτικός, συμπαγής αμυντικός, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κωττά. Είναι και οι δύο δυνατοί και απροσπέλαστοι, που αποφεύγουν τις περιττές ενέργειες.

Δεν παίζουν με μακρινές μπαλιές, αλλά προτιμούν τις σίγουρες κοντινές μεταβιβάσεις. Γνωρίζουν πως να μαρκάρουν και από την στιγμή που διαθέτουν αθλητικές ικανότητες είναι σε θέση να κλείσουν τους αντιπάλους τους, ακόμη και αν είναι γρήγοροι, έχουν καλές επιστροφές κάτι που ασφαλώς είναι καλό σημάδι για την εξέλιξη τους».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Τζέσιγκερ και για τον 18χρονο διεθνή επιθετικό του ΠΑΟΚ, Λάμπρο Σμυρλή.

«Σε ότι αφορά τον Σμυρλή, δεν είναι το ίδιο μεγαλόσωμος σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι παρεμπιπτόντως υπερείχαν σε αυτό το κομμάτι έναντι των Ελβετών. Ο Σμυρλής μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο πόδια του, είναι καλός ντριμπλέρ, μπορεί να βρει διαδρόμους σε κλειστούς χώρους, να βγάλει ασίστ, όπως και έκανε, αλλά και να παίξει σε πολλές θέσεις.

Μπορεί να παίξει πίσω από τον στράικερ, αλλά και από τα αριστερά. Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής με ταλέντο, τον οποίο θα συνεχίσω να παρακολουθώ με βάση όσα είδα».

Ο Ελβετός ποδοσφαιρικός αναλυτής έκανε ειδική μνεία για τον Κούτσια που μάλιστα διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

«Φυσικά ξεχώρισα ασφαλώς και τον Κούτσια που σκόραρε. Τον βοηθάει το σώμα του. Είναι ένα ψηλό δυνατό παιδί και μπορεί να δημιουργήσει. Για παράδειγμα όταν πάρει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι είναι ικανός να γυρίσει με την μπάλα μία ή και δύο φορές μέχρι να τελειώσει την φάση.

Πρόκειται για έναν ψυχρό εκτελεστή, με καλό άλμα και ωραία τελειώματα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μου αρέσει πολύ».

Ο Τζέσιγκερ πρόσθεσε στο σημειωματάριο του και το όνομα του αρχηγού, Νίκου Χρήστου που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.

«Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ και στο Νο 6, τον Χρήστου, ο οποίος έχει σωστό προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να μην πασάρει συχνά μπροστά την μπάλα, αλλά ξέρει ανά πάσα στιγμή να δίνει λύσεις και να τροφοδοτεί σωστά.

Είναι ο επιθετικός που όταν οι συμπαίκτες του είναι κλεισμένοι θα πασάρουν σε εκείνον προκειμένου να βρει τον τρόπο να κάνει παιχνίδι. Συμπερασματικά η Ελλάδα σε παίκτες της τάξης του 2004 δείχνει να έχει λαμπρό μέλλον».

Διαβάστε ακόμη...