Τιάγκο Ντάντας: Ένας «ρυθμιστής κυκλοφορίας» και πρώτος πασέρ!

Από skgsportss.gr:Οι πρώτες εμφανίσεις του Τιάγκο Ντάντας έχουν σκορπίσει χαμόγελα στους ανθρώπους και τους φίλους του ΠΑΟΚ.
Πηγή: skgsports.gr
Τιάγκο Ντάντας: Ένας «ρυθμιστής κυκλοφορίας» και πρώτος πασέρ!

Μαζί με Κάλεντ Νάρεϊ και Ντόμινικ Κοτάρσκι σίγουρα μπορείς να τους πεις με ασφάλεια ως τις τρεις πιο πετυχημένες μεταγραφικές κινήσεις της φετινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Μόλις 21 ετών, 8 μηνών, και 27 ημερών ο Πορτογάλος μέσος του ήρθε και επιβεβαίωσε μέσα από την απόδοση και την επίδραση του στο παιγνίδι ότι πρόκειται για έναν «ρυθμιστή της κυκλοφορίας» στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ.

Απέναντι στις πολυπληθείς και σφιχτές γραμμές των ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Τιάγκο Ντάντας επιβεβαίωσε το χάρισμα στο κάθετο παιγνίδι με τη μπάλα, έτσι όπως το διδάχτηκε στις ακαδημίες της Μπενφίκα, εκεί όπου βρέθηκε από τα τέσσερα του χρόνια, προερχόμενος από τη σχολή ποδοσφαίρου Simão Sabrosa.

Έμαθε άψογα τα βασικά του αθλήματος. Από νιάνιαρο ως τα 18 του πέρασε από όλες τις μικρές ομάδες της Μπενφίκα, διαμόρφωσε τον ποδοσφαιρικό χαρακτήρα του, σ' ένα κλαμπ που σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, δουλεύει πάνω στο νούμερο-ένα στοιχείο του ποδοσφαίρου. Την τεχνική. Τον έλεγχο της μπάλας. Το να προπονείσαι από οκτώ ετών, εννέα ετών, δέκα ετών μ' αυτόν τον μπούσουλα. Να μαθαίνεις να κάνεις υποδοχή, υπό (και παρά την) ασφυκτική πίεση του αντίπαλου μαρκαρίσματος.

Ο Ζοσέ Μπότο ουδέποτε αμφέβαλλε για τις δυνατότητες του αγαπημένου παιδιού του. Λογικό να είναι ένας από τους λίγους «νέους» που έχουν ξεχωρίσει στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος κι αυτός που σε πολλές στιγμές κάνει τη διαφορά για τους «ασπρόμαυρους» πάνω στο χορτάρι.

Ο 21χρονος χαφ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές κατέχει την πρωτιά στην λίστα με τις περισσότερες πάσες στο πρωτάθλημα της Superleague. Πιο συγκεκριμένα ο νεαρός Πορτογάλος έχει «μοιράσει» 56 πάσες, αριθμός που τον κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

H πρώτη πεντάδα αποτελείται από τους:

Τιάγκο Ντάντας (ΠΑΟΚ) 56
Χουάνγκ Ιν-μπέομ (Ολυμπιακός) 53
Γιαν Εμβιλά (Ολυμπιακός) 46
Ασάν Ντιουσέ (ΟΦΗ) 44
Μανού Γκαρθία (Άρης) 44

Διαβάστε ακόμη...