Όταν ο ΠΑΟΚ δεν χρειαζόταν… ξεκούραση πριν τον Ολυμπιακό!

Aπό thessports.gr: Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά, μιας και ακόμα δεν έχει σταυρώσει νίκη σε προκριματικά ή παιχνίδια ομίλων.
Πηγή: thessports.gr
Όταν ο ΠΑΟΚ δεν χρειαζόταν… ξεκούραση πριν τον Ολυμπιακό!

Νομοτελειακά η Ελλάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στην ειδική βαθμολογία της UEFA, έχοντας καταρρεύσει στην 20η θέση, από την 15η που την ανέβασε η τρομερή πορεία του ΠΑΟΚ στο περσινό Conference League.

Οπότε είναι λογικό να διευκολυνθεί ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που πριν από μερικά χρόνια δεν γινόταν για όλες τις ομάδες.

Το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ορίστηκε για τη Δευτέρα (17/10), αφού την αμέσως προηγούμενη Πέμπτη οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται με την Καραμπάγκ στο Μπακού, για τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Europa League, σε ένα παιχνίδι που μπορεί και να είναι καθοριστικό για το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Έτσι, φυσιολογικά το επερχόμενο, και απαιτητικό παιχνίδι με τον Δικεφάλου, μετατέθηκε για τη Δευτέρα, αντί να διεξαχθεί την Κυριακή.

Πριν από μερικά χρόνια η κατάσταση ωστόσο ήταν κάπως διαφορετική. Τη σεζόν 2016-17 ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ταξίδευε στο Μπακού για να αντιμετωπίσει την Καραμπάγκ, την Πέμπτη 20/10 του 2016, πριν από ένα ντέρμπι, και μάλιστα εκτός έδρας, με τον Ολυμπιακό!

Τότε δεν υπήρχε η απαραίτητη... πρόβλεψη από την διοργανώτρια αρχή και ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να παίξει Κυριακή στο «Καραϊσκάκης» (23/10), με τον Ολυμπιακό να επικρατεί για την ιστορία με 2-1.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...