Σαλούστρος: “Εξαιρετικό το κλίμα, χρειάζεται τύχη και πειθαρχία”

Από paok24.com:Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 81-79 την ΑΕΚ στο PAOK Sports Arena, σε ένα δυνατό "τεστ" προετοιμασίας με φόντο τη νέα σεζόν.
Πηγή: paok24.com
Σαλούστρος: “Εξαιρετικό το κλίμα, χρειάζεται τύχη και πειθαρχία”

Ο Χρήστος Σαλούστρος μίλησε για την κατάσταση της ομάδας, αλλά και τη δουλειά που συνεχίζεται κι έδωσε το δικό του σύνθημα.

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: "Θέλουμε βελτίωση στην άμυνα σίγουρα. Οι 40 πόντοι που δεχτήκαμε στο ημίχρονο ήταν πολλοί. Έχουμε ένα θέμα στα ριμπάουντ, ανανέωσε πολλές επιθέσεις η ΑΕΚ. Είναι ακόμα βαριά τα πόδια μας, από τις προπονήσεις, κάτι που δεν αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να σπρώξουμε την μπάλα στον αιφνιδιασμό, τα γκαρντ μας μπορούν να το κάνουν αυτό. Έχουμε δυνατά φιλικά το Σαββατοκύριακο και ήταν ένα καλό κρας τεστ αυτό, για να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα γιατί είναι μαραθώνιος η φετινή σεζόν".

Για το διπλό ταμπλό σε Ελλάδα και Ευρώπη: "Χρειάζεται πολλή συγκέντρωση, πειθαρχία και τύχη κάποιες φορές. Να μην έχεις τραυματισμούς γιατί είναι μεγάλη σεζόν. Για να έχεις διάρκεια χρειάζεται και ομοιογένεια. Πρέπει να κατεβάζουμε τον αντίπαλο όσο πιο χαμηλά γίνεται στην άμυνα. Έχουμε δρόμο ακόμα και πρέπει να μπούμε αμέσως στα βαθιά".

Για την σύγκριση όταν ήταν στον ΠΑΟΚ την τελευταία χρονιά: "Εάν καταφέρει να κάνει η ομάδα όσα έκανε όταν ήμουν εδώ την τελευταία φορά, θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη. Έχω δείξει ποιος είμαι, τι αξίζω και ότι μπορώ να είμαι εδώ και να φοράω τη φανέλα και μπορώ να δώσω κι άλλα. Με νοιάζει να κερδίζει η ομάδα, αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό με νοιάζει".

Για το κλίμα στην ομάδα: "Το κλίμα μας είναι εξαιρετικό. Με αγκάλιασαν όλα τα παιδιά, όλοι είναι πολύ καλοί χαρακτήρες. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν καλό παίκτη και έναν καλό χαρακτήρα στην ομάδα, παρά έναν πολύ καλό παίκτη και να μην είναι καλό το κλίμα. Η κίνηση με τον Βαγγέλη ήταν πολύ σημαντική, συσπειρώνονται όλοι. Και οι Αμερικανοί μπορούν να δώσουν πολλά περισσότερα. Το μακρινό μας σουτ είναι σε ένα καλό δρόμο, αυτή είναι η φιλοσοφία του κόουτς και εκεί έχει πάει πλέον το μπάσκετ".

Για την Εθνική: "Υπάρχει απογοήτευση και στεναχώρια. Αυτή η ομάδα όμως έκανε τον κόσμο να αγκαλιάσει πάλι την Εθνική. Γέμιζε το ΟΑΚΑ μέσα στο καλοκαίρι και τη ζέστη και αυτό λέει πολλά. Σίγουρα, χρειάζεται ένα μετάλλιο και μια διάκριση για να ξεκινήσεις να ονειρεύεσαι πάλι. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά, δεν είμαι ο κατάλληλος να κρίνω. Είμαι περήφανος για τα παιδιά. Το λέω και ανατριχιάζω , το να φοράς το εθνόσημο είναι η μεγαλύτερη τιμή, ό,τι καλύτερο. Κάνουμε βήματα μπροστά από τα παράθυρα κι έπειτα. Πρέπει να κοιτάς μπροστά και να δούμε το επόμενο και όποιοι είναι εκεί πρέπει να δίνουν τα πάντα".

Διαβάστε ακόμη...