Ο... σχεδόν τέλειος Ντάντας και ο ΠΑΟΚ που υποφέρει στο φινάλε

Από sdna.gr: Με μία ατάκα, ο... σχεδόν τέλειος απέναντι στη Λαμία, Τιάγκο Ντάντας, αποτύπωσε επακριβώς την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ στην εκκίνηση του πρωταθλήματος.
Πηγή: sdna.gr
Ο... σχεδόν τέλειος Ντάντας και ο ΠΑΟΚ που υποφέρει στο φινάλε

Από την ανάγνωση της φετινής σεζόν του ΠΑΟΚ, ήταν σαφές πως ο τίτλος της «μεταγραφής» του ανήκε. Με το... καλημέρα της άφιξής του ο Τιάγκο Ντάντας έδειξε καλά στοιχεία γραφής και μπορούσε εύκολα κανείς να αντιληφθεί πως αν «κουμπώσει» στο σύνολο του ΠΑΟΚ, μπορεί να αλλάξει πολλά στη μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει θράσος, ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και αποτελεί έναν τύπο που θα συζητηθεί...

Και ήδη από την 4η αγωνιστική, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να του έχει δώσει χώρο και γήπεδο, ο 22χρονος συζητιέται έντονα... Απέναντι στη Λαμία, σε μία ακόμη «αναιμική» εμφάνιση του ΠΑΟΚ που κάνει όμως τη δουλειά του, βρίσκει το αποτέλεσμα, ο Ντάντας μοιάζει σημείο αναφοράς στο κέντρο του Δικεφάλου, έχοντας έναν πολυσύνθετο ρόλο και όντας άκρως κομβικό σε δημιουργία και ανάπτυξη.

Τα νούμερα του σε κάθε στατιστική κατηγορία αγγίζουν σχεδόν το απόλυτο, από τις πάσες ακριβείας που φτάνουν το 91%, από τις τέσσερις key passes του στο παιχνίδι, από τις ανακτήσεις της μπάλας, από τον τρόπο εν γένει με τον οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις στην επίθεση για τους συμπαίκτες του.

Στις δηλώσεις του πέρα από τη δική του απόδοση, κρατώντας χαμηλά τη μπάλα: «έχω τη θέληση να προσφέρω περισσότερα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα όπως όλοι. Πρέπει να κάνω βήματα μπροστά, να βελτιώσω το παιχνίδι μου και νομίζω ότι κόντρα στη Λαμία έκανα μια καλή εμφάνιση. Ήταν ολοκληρωμένη», ο νεαρός αποτύπωσε με μία φράση και όλη την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ, ενός ΠΑΟΚ που δείχνει να υποφέρει στο φινάλε των παιχνιδιών, εμφανίζοντας αυτήν την αδυναμία από τα φιλικά παιχνίδια...

Όπως αναφέρε ο Πορτογάλος, «στο τέλος έπρεπε να υποφέρουμε όπως πάντα...», αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα σημαντικό πρόβλημα της γενικότερης λειτουργίας του Δικεφάλου αλλά και της νοοτροπίας μίας νέας ομάδας που βρίσκεται στο «χτίσιμό» της.

Στην παρούσα φάση όμως, το σημαντικό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πως κερδίζει χρόνο, βρίσκει αποτέλεσμα και εξασφαλίζει την πολυτέλεια της ηρεμίας με φόντο το επόμενο παιχνίδι. Και μόνο αυτό.

Διαβάστε ακόμη...