Οικονομικό τσεκάρισμα σεζόν και… εμπόδια βουνό

Απο basketplus.gr: H δουλειά στο γήπεδο με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες, τα συν και τα πλην, τα θετικά και αρνητικά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται. Στόχος το ισοζύγιο (με την επανάληψη και την επιμονή) να γύρει προς το +50%. Αυτό δεν θα σταματήσει ως προς την προσπάθεια. Η σταθερή βελτίωση που δεν εμφανίστηκε ποτέ πέρσι...
Πηγή: basketplus.gr
Οικονομικό τσεκάρισμα σεζόν και… εμπόδια βουνό

Τα... άλλα όμως; Δύσκολα τα πράματα. Το οικονομικό συνεχίζει να ταλαιπωρεί το κλαμπ με κίνδυνο να επηρεάσει την προσπάθεια στο παρκέ και μάλιστα σε πρωτάθλημα 12 ομάδων. Την Δευτέρα σε σύσκεψη (άτυπο ΔΣ) στο Παλατάκι καθορίστηκε το πλαίσιο, τσεκαρίστηκαν έσοδα και έξοδα και η αλήθεια είναι οτι μια μίνι απελπισία εμφανίστηκε και πάλι στα γραφεία.

Η ομάδα χρειάζεται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ έξτρα έσοδα (έχει εξασφαλιστεί το 30% του συνολικού μπάτζετ) για να βγάλει νορμάλ την σεζόν. Τι σημαίνει αυτό; Να είναι ΟΚ με τα συμβόλαια, τους μισθούς, την καθημερινότητα, τις ρυθμίσεις στο δημόσιο και τις υποχρεώσεις χρήσης. Στην σύσκεψη συμφωνήθηκε οτι με εξαίρεση την χορηγία φανέλας-που δεν υπάρχει- και την πιθανή εισροή από το στοίχημα-που ακόμα δεν υπάρχει- μόνο ο κόσμος μπορεί να δώσει τη λύση.

Με την ΑΜΚ και τα διαρκείας... Υπολογίστηκε οτι γύρω στα 4000 διαρκείας θα μπορέσουν να δώσουν μια τρομερή βοήθεια στις απαιτήσεις της σεζόν, ωστόσο το οτι για την ώρα έχουν διατεθεί... 300, ελάχιστη αισιοδοξία κυριαρχεί. Ωστόσο δεν έχει άλλες πηγές ο ΠΑΟΚ και η στροφή στην στήριξη του κόσμου είναι δεδομένη, αναγκαία και απαραίτητη. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτό συζητήθηκε στη προχθεσινή σύσκεψη. Το οικονομικό τσεκάρισμα οδηγήθηκε εύκολα στην λογική οτι οι παραπάνω δύο πηγές εσόδων μπορούν να σώσουν την διαδικασία που άρχισε πριν δύο χρόνια.

Λέγεται οτι υπό νορμάλ οικονομικές συνθήκες και με την στήριξη των φιλάθλων ο ΠΑΟΚ σε ενάμισι χρόνο θα είναι στο μηδέν και έτοιμος να βρει το νέο ιδιοκτήτη του. Για παράδειγμα... Αν τελικά ο ΠΑΟΚ συγκεντρώσει αυτό το περίφημο εκατομμύριο, θα μπορέσει να κλείσει 2-3 από τις επτά ρυθμίσεις στο δημόσιο, έστω τις πιο χαμηλές (συνολικά στα περίπου 65000 ευρώ). Και ακόμα... Θα ήταν οδυνηρό τόση προσπάθεια δύο χρόνων να πάει στράφι, όταν η συνολική (ρυθμισμένη) οφειλή πλέον στην εφορία είναι περίπου 950 χιλ. ευρώ, υπόλοιπο που έμεινε από ένα βάρος κοντά στα δύο εκ. ευρώ (και με τα ασφαλιστικά).

Ο Χατζόπουλος σκέφτηκε να μιλήσει με Κατσαρή, αλλά με τόσα τμήματα του ΑΣ σε μεγάλες κατηγορίες, οποιαδήποτε σκέψη βοήθειας από κει θα ήταν ουτοπική. Σκέφτηκε μια επαφή και με την οικογένεια Σαββίδη, αλλά με ανοικτή την προς τα εκεί οφειλή και με δεδομένα τα θέματα που δημιουργούν προβληματισμό στην ΠΑΕ, η ιδέα δεν προχώρησε. Συνέντευξη τύπου...; Το σκέφτηκαν και αυτό. Πάντως ο πρόεδρος της ΚΑΕ «τρελάθηκε» με ΠΑΟΚτσή από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος έχει κάνει συγκλονιστικές οικονομικές παρεμβάσεις στην ΑΜΚ, χωρίς μάλιστα να θέλει να γίνει γνωστό το όνομα του.

Σε κάθε περίπτωση η ΚΑΕ παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση οικονομικά, η σκέψη για το πως θα βγει η σεζόν σοκάρει τους διοικούντες, που επιμένουν οτι μόνο οι φίλαθλοι (και πάλι...) μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστη λύση στην επιβίωση και στην πορεία προς το μαγικό "μηδέν", διαδικασία που αναγκαστικά κρατά σε δεύτερο πλάνο το αγωνιστικό. Επιβίωση VS παρκέ... σημειώσατε 1.

Διαβάστε ακόμη...