Oι «σημαίες» παρέμειναν στη θέση τους

Από forzaonline.gr: Το καλοκαίρι του 1980 ο Γιώργος Παντελάκης, πέρα από τις μεταγραφές, είχε να ασχοληθεί και με τις περιπτώσεις των Κούδα και Ιωσηφίδη, που συμπλήρωναν 12ετία και 8ετία αντίστοιχα.
Πηγή: forzaonline.gr
Oι «σημαίες» παρέμειναν στη θέση τους

Στον Ιωσηφίδη προσφέρονταν από τη διοίκηση το ποσό των οχτώ εκ. δραχμών για νέο πενταετές συμβόλαιο. Η διαφωνία των δύο πλευρών αφορούσε το χρόνο καταβολής των χρημάτων, μια και ο ποδοσφαιριστής υποστήριζε ότι έπρεπε να καταβληθούν από την αρχή στο σύνολο τους, ειδάλλως θα αποκτούσε την ελευθερία του, όπως ανέφερε σε εξώδικό του προς την ΠΑΕ.

Ποια ήταν η αντίδραση της τελευταίας; Σε συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Παντελάκης έφερε στην επιφάνεια το προσύμφωνο του Ιωσηφίδη με την ΑΕΚ, που είχε συναφθεί το Δεκέμβριο του 1979. «Ο κόσμος θέλει από τους διοικούντες να σκέφτονται συναισθηματικά. Δεν πρέπει, όμως, κι οι παίκτες να τρέφουν λίγο συναίσθημα απέναντι στις ομάδες, που τους ανέδειξαν;» είχε τονίσει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, συμπληρώνοντας: «Πέρσι η ομάδα συγκέντρωσε 41.524.000 δραχμές. Κάθε παίκτης της βασικής 16άδας εισέπραξε από 940 χιλ. δραχμές, αν και φέρανε την ομάδα στην 5η θέση (σ. σ. ο ΠΑΟΚ είχε μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων). Άλλα επτά εκ. δρχ. πήγαν στα ερασιτεχνικά τμήματα, συν τα έξοδα για προπονητές, υπαλλήλους, συντήρηση του γηπέδου. Αν δώσουμε μονομιάς τα οχτώ εκ. δρχ. στον Ιωσηφίδη, πώς θα μας μείνουν χρήματα για να κάνουμε μεταγραφές;».

Οι εξελίξεις «έτρεξαν» πολύ γρήγορα και μόλις μία ημέρα μετά (1 Ιουλίου 1980) ο Ιωσηφίδης, αφού συναντήθηκε με τον Παντελάκη, υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παντελάκης είχε κάνει αναφορά και στο θέμα του Γιώργου Κούδα, που συμπλήρωνε 12ετία. «Η περίπτωσή του είναι διαφορετική. Ο Κούδας είναι τελείως ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του. Θέλουμε να τον κρατήσουμε, αρκεί να είναι... λογικά τα χρήματα, που θα μας ζητήσει» είχε πει.

Ο ΠΑΟΚ έδινε στον Κούδα τρία εκ. δρχ. για νέο διετές συμβόλαιο, ενώ ο διεθνής μεσοεπιθετικός ζητούσε 4,5 εκ. δρχ. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι ο Εθνικός τον είχαν πλησιάσει, μέχρι που ο Κούδας συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για τετραετές συμβόλαιο, δύο ημέρες μετά την πρώτη συγκέντρωση (14 Ιουλίου 1980) για τη νέα σεζόν.

*Στη δυσμένεια του Λόραντ είχε περιέλθει ο Αγγελος Αναστασιάδης, που έμενε εκτός αποστολής των φιλικών αγώνων. «Δέχομαι ότι δεν του κάνω, αλλά δεν δέχομαι να λέει ότι δεν παίζω με καρδιά. Επί ενάμισι χρόνο αγωνιζόμουν με ενέσεις, έχοντας υποστεί μετατόπιση σπονδύλου» τόνιζε σε δηλώσεις του. Κι ακόμη: «Θα με πείραζε πιο πολύ αν μ' έπαιρνε στις αποστολές και με κρατούσε στον πάγκο...». Τη σεζόν που ακολούθησε, ο Αναστασιάδης είχε αγωνιστεί σε μόλις πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμη...