Το επίσημο "αντίο" του Σταύρου Σαράφη (1981)

Σαν σήμερα στις 26/8/1981, ο ΠΑΟΚ τίμησε σε φιλικό παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας, τον «Καίσαρα» ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com/
Το επίσημο "αντίο" του Σταύρου Σαράφη (1981)

Έτσι έκλεισε ένας πολύ μεγάλος κύκλος δεκατεσσάρων ετών, ένας κύκλος προσφοράς του Σταύρου Σαράφη στον Δικέφαλο του Βορρά, γεμάτος συγκινήσεις και πραγματικά ξεχωριστές στιγμές!

Το παρόν στον αγώνα έδωσαν περίπου 10.000 θεατές (8.550 τα εισιτήρια και 1.710.000 δρχ οι εισπράξεις), με τον Σαράφη να αποχωρεί στο 40' μην μπορώντας να συνεχίσει εξαιτίας της μεγάλης συγκινησιακής φόρτισης!

Τον τίμησαν με αναμνηστικές πλακέτες ο ΠΑΟΚ, η ΕΠΣΜ, ο ΠΣΑΠ, η ΕΠΟ, ενώ λουλούδια του πρόσφερε ο πρώην συμπαίκτης του Αχιλλέας Ασλανίδης!

Ανταποδίδοντας ο Σαράφης έδωσε πλακέτες στον προπονητή της Εθνικής, Αλκέτα Παναγούλιας και στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργο Παντελάκη.

Μπροστά στον διαιτητή Γιασόγλου, οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν ως εξής:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης (46' Μπανιώτης), Αποστολίδης (46' Σάλαμον), Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Τριανταφυλλίδης, Σαράφης (40' Γκουερίνο), Κωστίκος (46' Κωστίκος), Κούδας (46' Βασιλάκος), Γεωργόπουλος

Εθνική Ελλάδας: Κωνσταντίνου (46' Σαργκάνης), Ξανθόπουλος, Ορφανίδης, Φοιρός (46' Γούναρης), Αναστασιάδης, Λιβαθηνός, Κουσουλάκης, Παπαϊωάννου, Μητρόπουλος, Δομάζος (46' Κούδας), Μαύρος (46' Κωστίκος)

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος της Εθνικής είχε καλές ευκαιρίες με τους Κωστίκο στο 4', Σαράφη 8' και 28', με τον Μητρόπουλο να απαντάει με κεφαλιά στο δοκάρι στο 31'.

Το σκορ άνοιξε στο 44' όταν ο Κούδας πάσαρε στον Γεωργόπουλο και αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Κωνσταντίνου. Λίγο νωρίτερα ο Σαράφης παραχώρησε τη θέση του στον Γκουερίνο, καταγράφοντας τα τελευταία λεπτά συμμετοχής του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Στο 75' ο Τριανταφυλλίδης έγραψε το 2-0, μετά από μπαλιά του Βασιλάκου για να διαμορφωθεί το τελικό 2-1 από τον Μίμη Παπαϊωάννου με ατομική ενέργεια στο 80'.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Κούδας, Τριανταφυλλίδης, Γεωργόπουλος και από την Εθνική οι Παπαϊωάννου, Δομάζος, Κουσουλάκης, Ορφανίδης

Διαβάστε ακόμη...