Μία παρέμβαση που την είχε ανάγκη ο ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Στη ζωή είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πότε πρέπει να μιλήσεις και παραμονές μίας παράξενης, διαφορετικής συγκριτικά με άλλες σεζόν, μουδιασμένης πρεμιέρας για τον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης βγήκε μπροστά, μιλώντας ανοιχτά για όλα...
Πηγή: sdna.gr
Μία παρέμβαση που την είχε ανάγκη ο ΠΑΟΚ

Είναι σαφές πως στα πέριξ του ΠΑΟΚ υπάρχει ένα «μούδιασμα» ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Καμία σεζόν δεν φαντάζει εξ αρχής εύκολη και ρόδινη αλλά η φετινή έχει μία σημαντική ιδιαιτερότητα, αυτή του πρόωρου αποκλεισμού που άφησε «πληγές» από εκείνες που δύσκολα επουλώνονται. Και αυτό μαρτυρά και ο επίλογος της τοποθέτησης του Ιβάν Σαββίδη, δείχνοντας πως γνωρίζει καλά που απευθύνεται: «Να αναγκάσουμε τον κόσμο να μας αγκαλιάσει...» δεδομένης της ψυχρολουσίας που υπέστη με το «καλημέρα» και της πραγματικότητας που διαμορφώνεται στον ΠΑΟΚ.

Και αυτή η πραγματικότητα εντάσσεται στο γενικό κομμάτι της αυτάρκειας που ανέφερε ο Ιβάν Σαββίδης και έχει τη δική του σπουδαιότητα για να αντιληφθεί κανείς το σκεπτικό του ιδιοκτήτη της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. Τί ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ; Πώς επιθυμεί μία ομάδα που θα στηρίζεται στα πόδια της, θα έχει τους δικούς της πόρους, ένα ξεκάθαρο σχέδιο και οργανόγραμμα με τον ίδιο να αποτελεί ασπίδα. Με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, δεν επωμίζεται απλά την κύρια και βασική ευθύνη όπως ανέφερε, αλλά θέτει και εαυτόν στην διάθεση της ομάδας να την καλύψει οικονομικά προκειμένου να ισορροπήσει αυτήν την αστοχία.

«Στην πιο δύσκολη χρονιά παγκοσμίως, το φετινό έλλειμα είναι μεγάλο και θα εγγυηθώ εγώ την κάλυψή του. Αυτό, για να αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι όλες οι αστοχίες, καταλήγουν εκεί και καλύπτονται πάντα από εμένα...».

Στα ψιλά γράμματα δεν μπορεί να περάσει και ο στόχος που έθεσε με φόντο τα 100 χρόνια ζωής του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Πλησιάζουμε τα γενέθλια του ενός αιώνα ζωής του ΠΑΟΚ και από τώρα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως θα φτάσουμε εκεί και με ποιούς θα φτάσουμε εκεί...» ενώ μιλώντας για Νέα Τούμπα και προπονητικό κέντρο, γίνεται σαφές πως υπάρχουν ιστορικής σημασίας έργα στην ατζέντα του και αφορούν τον Δικέφαλο. Και έχουν τη δική τους σπουδαιότητα στο μομέντουμ που ειπώθηκαν...

Πέρα από την οικονομική ανάγνωση του ζητήματος που είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της πραγματικότητας για τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει καμία ωραιοποίηση του πρόωρου αποκλεισμού, με τον Ιβάν Σαββίδη να κάνει λόγο για «πισωγύρισμα», ξεκαθαρίζοντας πως μόνο όταν αντιμετωπιστεί απ΄όλους υπό αυτήν την οπτική της αυτοκριτικής, μπορεί να αποτελέσει βάση αντίδρασης.

Από εκεί και πέρα, το αγωνιστικό -πια- άπτεται «καθαρά» των αρμοδίων δια στόματος του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως το ρόστερ δεν έχει κλείσει, εστίασε στο πρόβλημα των τραυματισμών που κόστισαν ακριβά στον ΠΑΟΚ και ζήτησε απ΄όλους να είναι απόλυτα έτοιμοι για το ένα ματς κάθε εβδομάδα. Μια «μάχη» τη φορά! Με την υποσημείωση της αναγνώρισης -για πρώτη φορά- πως έκλεισε ένας σημαντικός και πολύ πετυχημένος κύκλος για την ομάδα και έχει ανοίξει ένας καινούργιος που θέλει χρόνο, υπομονή και στήριξη!

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η σεζόν, ωστόσο, τα δεδομένα επί του παρόντος είναι συγκεκριμένα και αναλύθηκαν διεξοδικά για πρώτη φορά, με τον Ιβάν Σαββίδη να ζητά ενότητα και συσπείρωση. Για την ακρίβεια αυτό δεν το ζήτησε αλλά το απαίτησε από τους συνεργάτες του σε μία δύσκολη για όλους συγκυρία. Αν και λίγη σημασία έχει πια τι έγινε, εφόσον ο ΠΑΟΚ το «πληρώνει» στο παρόν του. Απλά σήμερα απέδειξε πως έχει ανάγκη από ρεαλισμό και αλήθεια, που δεν χρειάζεται να την υπερασπιστείς. Άφησέ την ελεύθερη, και θα υπερασπιστεί μόνη της τον εαυτό της.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...