ΠΑΟΚ: Ο απολογισμός των φιλικών του καλοκαιριού

Από paok24.com: Τι έκανε και ποιοι σκόραραν για τον Δικέφαλο στα «τεστ» της προετοιμασίας
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ: Ο απολογισμός των φιλικών του καλοκαιριού

Από την αρχή της προετοιμασίας, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 6 φιλικά παιχνίδια, μετρώντας 4 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Το PAOK24 κάνει τον απολογισμό των «τεστ» της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου έξι ημέρες πριν από την πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, που θα βρει τον Δικέφαλο να υποδέχεται τον Παναιτωλικό στην Τούμπα.

Στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Γκόου Αχέντ Ιγκλς κερδίζοντας με 4-0. Για τους ασπρόμαυρους σκόραραν οι Ολιβέιρα, Αντρέ Ρικάρντο και Κωνσταντέλιας ενώ το δεύτερο τέρμα επετεύχθη από τον Μπέικερ, ο οποίος σκόραρε κατά της ομάδας του. Σε ένα φιλικό που ο ΠΑΟΚ παρουσίασε δύο ισάξιες ενδεκάδες, την ώρα που από πλευράς Ολλανδών, η ενδεκάδα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εμφανώς κατώτερη.

Ακολούθησε το φιλικό με την Γκρόνινγκεν. Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού για 70-75 λεπτά και κρατούσε το 1-0 υπέρ του με το γκολ του Κωνσταντέλια ενώ θα μπορούσε να έχει πετύχει και κάποιο δεύτερο τέρμα. Ένα black-out, όμως, στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, έδωσε την ευκαιρία στην ολλανδική ομάδα να ανατρέψει το σκορ και να πάρει την νίκη με 2-1.

Τρίτο φιλικό στο Άπελντοορν της Ολλανδίας, και ο ΠΑΟΚ κοντραρίστηκε με την Άλκμααρ των Χατζηδιάκου και Παυλίδη. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Ζίβκοβιτς και Κάργα, στο 5′ και το 13′ αντίστοιχα. Έπειτα, η Αλκμάαρ ισοφάρισε σε 2-2 σε ένα παιχνίδι δυνατό και με ρυθμό και σίγουρα με τον δυνατότερο και πιο ποιοτικό αντίπαλο για τον Δικέφαλο.

Τελευταίο τεστ επί ολλανδικού εδάφους, ήταν αυτό με την Σταντάρ Λιέγης, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με 1-0, χάρη στο γκολ του Κούτσια στο 37′. Σε μια εβδομάδα που στον ΠΑΟΚ ήρθαν τα άνω κάτω με την πώληση του Τσόλακ και τον τραυματισμό του Ολιβέιρα, που οδήγησαν τους ασπρόμαυρους να καλέσουν εσπευσμένα από την άδεια του τον νεαρό φορ της ομάδας.

Με την επιστροφή του από την Ολλανδία, ο ΠΑΟΚ έδωσε δύο ακόμη φιλικά στην Ελλάδα, με Παναιτωλικό και Βόλο, ένα πριν από τα ματς με την Λέφσκι και ένα εχθές(13/8), κερδίζοντας τα αμφότερα. Σκόρερ για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ήταν οι Κούτσιας, Σβαμπ και Κούρτιτς, με τον πρώτο να πετυχαίνει δύο γκολ. Στο φιλικό με τον Βόλο βρήκαν δίχτυα οι Μπίσεσβαρ, Ολιβέιρα και Κούτσιας, σε δύο φιλικά πάντως που δεν έχουμε πλήρη εικόνα καθώς έγιναν χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη και κεκλεισμένων των θυρών.

Διαβάστε ακόμη...