Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα

Από paok24.com: Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος της Superleague 1, που θα βρει τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παναιτωλικό, στην Τούμπα, το Σάββατο 20 Αυγούστου.
Πηγή: paok24.com
Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου θα δώσουν αύριο(13/8) το τελευταίο φιλικό τεστ, πριν την επίσημη έναρξη των εγχώριων διοργανώσεων, με τον Βόλο, σε παιχνίδι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών για κόσμο και ΜΜΕ.

Μια ιδιαίτερη χρονιά για τον Δικέφαλο σε όλα τα επίπεδα. Διανύει ένα καλοκαίρι εκτεταμένης ανανέωσης του ρόστερ, έχοντας γνωρίσει πρόωρο και οδυνηρό αποκλεισμό στην Ευρώπη ενώ θα χρειαστεί να διακοπεί το πρωτάθλημα για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, το φθινόπωρο.

Φυσικά, το τελευταίο ισχύει για όλες τις ομάδες, όλου του κόσμου σχεδόν, μιας και πρόκειται για μια πρωτόγνωρη συνθήκη.

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και έναν ακόμη μήνα μεταγραφών όπου μπορεί να δούμε να πραγματοποιούνται αρκετές προσθαφαιρέσεις στις ομάδες.

Αυτό που εν τέλει πρέπει να βρει τον τρόπο να κάνει ο ΠΑΟΚ, είναι να μάθει να κερδίζει. Κάτι που έχει ξεχάσει πως γίνεται. Μια νίκη στα τελευταία 15 επίσημα παιχνίδια του, αρχής γενομένης από τα πλέι οφ της περσινής σεζόν.

Μέχρι οι ποδοσφαιριστές του να βρουν ομοιογένεια, μέχρι να μάθουν τα θέλω του προπονητή, να τα αφομοιώσουν και να τα εμφανίσουν στο γήπεδο, πρέπει να βρουν τον τρόπο να κερδίζουν. Ακόμη και χωρίς να θέλξουν με τις εμφανίσεις τους τον πρώτο καιρό.

Το διάστημα πέρυσι από τις 9/12/21 μέχρι τις 3/4/22, που ο ΠΑΟΚ κατέγραψε σε 24 παιχνίδια, 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ανώδυνη ήττα με την Μίντιλαντ, δεν ήταν καμιά άτρωτη ή τρομερή ομάδα. Λειτουργούσε απλά με την νοοτροπία του νικητή, πράγμα που τον βοήθησε να διαχειριστεί τρεις διοργανώσεις.

Με τα όσα έχουμε δει έως τώρα από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες -μόνο από την ΑΕΚ δεν έχουμε επίσημο δείγμα- η ανάγκη αυτή μεγαλώνει, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να μην χάσει έδαφος από νωρίς στο πρωτάθλημα.

Και η αλήθεια είναι ότι από τις εμφανίσεις των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Άρη, μέχρι τώρα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα χαθούν βαθμοί και από τους κύριους ανταγωνιστές του.

Οι νίκες φέρνουν χρόνο στην ομάδα για να δουλέψει τις αδυναμίες τις με περισσότερη ηρεμία. Αν αυτές οι νίκες μπορούν να έρθουν και αν το ρόστερ που έχει δομηθεί έως τώρα είναι αρκετό, θα φανεί στο γήπεδο, σε βάθος χρόνου, δεν το ξέρουμε από τα δύο παιχνίδια με την Λέφσκι.

Από εκεί και πέρα η ανάγκη για ενίσχυση είναι δεδομένη. Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει με 3 στόπερ για την πρεμιέρα της σεζόν, έχει μεγάλα ερωτηματικά στην επίθεση, ενώ έως τώρα φαίνεται να υστερεί ποιότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Σε τι από όλα αυτά θα δούμε αλλαγές, θα φανεί το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε ακόμη...