Αναστασιάδης: O Σαββίδης θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ δυνατό στην Ευρώπη, άρα στην ουσία δεν έχουμε κάνει τίποτα

Από paokday.gr:O πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ και της εθνικής ομάδας, Άγγελος Αναστασιάδης παραχώρησε συνέντευξη  και μίλησε για την 10ετία που έκλεισε ο Ιβάν Σαββίδης στο τιμόνι του Δικεφάλου και τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Ευρώπη από την Λέφσκι Σόφιας.
Πηγή: paokday.gr
Αναστασιάδης: O Σαββίδης θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ δυνατό στην Ευρώπη, άρα στην ουσία δεν έχουμε κάνει τίποτα

Aναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πώς κρίνει την 10ετή παρουσία του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: «Αν θα μπορούσα να πω με μια λέξη για την δεκαετία, θα ήταν δύσκολο, θα προσπαθήσω να το πιο απλά όσο μπορώ, ήρθε μια άνοιξη στον ΠΑΟΚ. Μετά την δεκαετία του 90 η ομάδα άρχισε να λειτουργεί περιστασιακά, ήρθαν άνθρωποι που δεν ήταν ικανοί για τη δυναμική του ΠΑΟΚ, δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα και δεν είχαν και την δύναμη σαν οντότητες να δώσουν στον ΠΑΟΚ αυτό που όλος ο κόσμος περίμενε.

Ηρθε η άνοιξη στον ΠΑΟΚ με τον ερχομό του Σαββίδη. Ανοιξε ο δρόμος για να μπορέσει να βρει η ομάδα τα πατήματά της, το πρεστίζ της, αυτά που ο κόσμος περίμενε. Ηταν πολύ μεγάλη υπόθεση ο ερχομός του, είναι μεγάλη ευλογία που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ. Εβαλε πολλά χρήματα ο Σαββίδης και εκτός αυτού, αγάπησε και την ομάδα οικογενειακώς και αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα. Υπάρχει το συναίσθημα, η αγάπη και το νιώθεις. Το βλέπεις πως αντιδράει με τον τρόπο που θα ήθελε ο κάθε ΠΑΟΚτσής που αγαπά την ομάδα».

Για τη μεγαλύτερη στιγμή του Σαββίδη στην δεκαετία: «Δεν είναι μια στιγμή, είναι συνεχόμενες στιγμές. Ακόμη και σήμερα που υπάρχει δυσαρέσκεια και μουρμούρα, αν δεν υπήρχε ο Σαββίδης στο τιμόνι, ο ΠΑΟΚ θα είχε τριγμούς μετά από αποκλεισμό στην Ευρώπη και με τέτοιο μπάτζετ. Να έχει αποκλειστεί από χαμηλότερη δυναμική και το οικονομικό, θα είχε φέρει προβλήματα, είναι ο Σαββίδης όμως και συνεχίζεις και προχωράς. Εχεις μια σιγουριά που υπάρχει στο τιμόνι και πως η ομάδα θα επιστρέψει στον δρόμο της. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ θα είναι πως ο Σαββίδης φεύγει, αυτό θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα».

Για τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι: «Η βουβαμάρα στην Τούμπα μετά τον αποκλεισμό είναι δύσκολη για τη συνέχεια. Το καταλαβαίνει κανείς; Αυτό είναι στεναχώρια, όταν είσαι βουβός είσαι στεναχωρημένος και δεν μπορείς να πεις τίποτα. Δείχνει σεβασμό προς τον Σαββίδη αλλά και το κουράγιο που παίρνει ο κόσμος από τον άνθρωπο αυτόν που έχει σε αυτό το τιμόνι».

Για το τι περιμένουμε στο μέλλον: «Η σκέψη του Σαββίδη είναι να κάνω το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη, επειδή μιλάω μαζί του. Θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ δυνατό στην Ευρώπη, άρα στην ουσία δεν έχουμε κάνει τίποτα. Το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τα παλιά δεδομένα είναι μεγάλη υπόθεση. Όταν πήραμε παλιά το Κύπελλο με τις Παράγκες και όλα όσα γίνονταν, ήταν σαν να παίρναμε το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα δεν μπορείς να το πεις αυτό, γιατί ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ εξωαγωνιστικά είναι δυνατός και δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανείς. Εβαλε τον ΠΑΟΚ μαζί με τους άλλους μεγάλους, μας έκαναν ό,τι ήθελαν και τώρα δεν μπορεί να μας το κάνουν αυτό. Για αυτό η στεναχώρια και η βουβαμάρα ήταν μεγάλη από τον κόσμο. Η σιωπή ήταν ό,τι χειρότερο για μένα.

Τις αποφάσεις τις έχει πάρει ήδη, ξέρει τι θα κάνει, γνωρίζει τι θα κάνει, γνωρίζει τον δρόμο και τον τρόπο. Εκείνο που λείπει είναι το σπίτι, δηλαδή το γήπεδο, και το αθλητικό κέντρο. Αν γίνουν αυτά τα δύο, πιστεύω πως είναι προτεραιότητές του, θα ξεκολλήσει τις κωλυσιεργίες της κυβέρνησης, χωρίς αυτά τα δύο δεν μπορείς να κάνεις αυτό που έχει ο ίδιος σαν όνειρο να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο στην Ευρώπη και αγωνιστικά. Η ώρα για τη Νέα Τούμπα και το νέο προπονητικό κέντρο, ήταν χθες, βέβαια κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πιστεύω πως το έχει μέσα στο μυαλό του και θα το κάνει. Την αγαπάει πολύ αυτή την ομάδα, έχει δεθεί πολύ».

Για το μοντέλο που έχει ο φετινός ΠΑΟΚ αν μπορεί διαχειριστεί τις απαιτήσεις: «Είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί και πιο πολύ από μένα. Ο τελευταίος που θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα είμαι εγώ. Είναι πολύ σοβαρό πλήγμα, έχουν πολλή δουλειά προπονητές και ποδοσφαιρστές στο χέρι τους είναι να αλλάξουν την κατάσταση. Αν δεν γνωρίζουν τι συνέβη, δεν θα το καταφέρουν. Είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψεις μια τέτοια κατάσταση, γιατί υπάρχουν 30 ποδοοσφαιριστές, η ομάδα έδωσε 10 εκατ. ευρώ για μεταγραφές, ο κόσμος περίμενε πολλά πράγματα και το πιο σημαντικό ήταν να γίνουν γρήγορα ομάδα. αυτή τη στιγμή δεν είναι ομάδα. για μένα δεν υπάρχει δικαιολογία πως είναι νέοι παίκτες. Άλλο να παίζεις Πέμπτη-Κυριακή και άλλο να παίζεις από Κυριακή σε Κυριακή. Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αντεπεξέλθουν αυτοί οι 30 και να βρουν μια λύση με τον κόουτς, πως θα παίζουν ένα παιχνίδι την εβδομάδα, γιατί το Κύπελλο πάει μακριά».

Ο Αγγελος Αναστασιάδης ολοκλήρωσε λέγοντας: «Να τον έχει ο Θεός καλά τον πρόεδρο και όσο είναι εκείνος στον ΠΑΟΚ υπάρχει ελπίδα».

Διαβάστε ακόμη...